به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، عباس زارع افزود : براساس اعلام رای داوری شهر های گلوگاه ، آمل ، قائمشهر، نور، نوشهر، بابلسر، محمودآباد و تنکابن به ترتیب در بخش های موسیقی ، ادبیات ، مد و لباس و هنرهای تجسمی استان مازندران به مرحله نهایی این جشنواره راه یافتند.
وی گفت : شبکه شهرهای خلاق با الهام از طرح جهانی یونسکو از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای بهینه سازی، نهادینه کردن و بهرهبرداری از ظرفیتها و داشتههای فرهنگی، هنری، ارزشی، تاریخی استان در راستای توسعه اقتصادی در دستور کار قرار داده شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران اضافه کرد : شبکه شهرهای خلاق امکانی برای ثبت ، ضبط و گسترش و همچنین بهرهمندی مردم مناطق و شهرهای مختلف کشور از ظرفیتهای فرهنگی و هنری، تاریخی و ارزشی است که آن شهر یا منطقه رواج داشته و از رونق برخوردار بوده ولی تا به امروز نانوشته و شفاهی باقی مانده است.
وی ادامه داد : ما در استان مازندران ظرفیتهای فرهنگی و هنری بسیاری داریم و در قالب این طرح به دنبال ساماندهی و سوق دادن این ظرفیتها در مسیر اقتصادی و توسعهای که به توسعه اجتماعی و انسانی می انجامد، هستیم و به تسهیلگری، مشارکتگرا بودن و همگرا بودن تمامی خادمان فرهنگ و هنر استان نیاز داریم .
زارع با تقدیر از هنرمندان و مردم مازندران، این دستاورد مهم فرهنگی و هنری را مرهون زحمات بی شائبه فعالان فرهنگی و هنری استان دانست و بر لزوم استمرار این راه تأکید ورزید.
شبکه شهرهای خلاق را سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد موسوم به یونسکو ازسال ۲۰۰۴ میلادی با هدف ترویج همکاری میان شهرهایی است که از خلاقیت برای پیشرفت خود استفاده کردند بنا نهاد. شبکه شهرهای خلاق یونسکو، هفت حوزه خلاقیت، شامل صنایع دستی، هنرهای بومی، هنرهای چندرسانهای، فیلم، طراحی، خوراک شناسی، ادبیات و موسیقی را پوشش میدهد.
مهمترین ویژگی شهرهای خلاق از نظر یونسکو، استفاده از صنایع فرهنگی این هفت حوزه برای توسعه شهرها در داخل کشور و همکاری جدی و فعالانه با دیگر کشورها در زمینه خلاقیت های فرهنگی است. شهرهایی که به این شبکه میپیوندند، متعهد میشوند فعالیتهای مثبتشان را با هم به اشتراک بگذارند و در بخشهای مختلف جامعه شهری همکاری را ترویج کنند.