مهاباد- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی سردشت گفت: برداشت سماق از ۷۷۰ هکتار از مزارع این شهرستان با پیش‌بینی تولید ۸۰۰ تن محصول آغاز شده است.

صلاح الدین حقگویی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این شهرستان با توجه به شرایط خاص توپوگرافی و اقلیم آب و هوایی یکی از مناطق مستعد کشور برای کشت و توسعه مزارع سماق به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه این شهرستان رتبه نخست برداشت سماق در سطح آذربایجان‌غربی را دارد و یکی از قطب‌های تولید این محصول در سطح استان است، اضافه کرد: سطح زیرکشت مزارع سماق در این شهرستان ۸۰۰ هکتار است که از این میزان ۷۷۰ هکتار بارور و مابقی غیربارور و نهال است.

وی گفت: با راندمان تولید یک تن در هکتار و با توجه به  شرایط مساعد آب و هوایی و میزان بارندگی پیش‌بینی می‌شود امسال میزان برداشت سماق در این شهرستان به بیش از ۸۰۰ تن برسد.

مدیر جهاد کشاورزی سردشت با بیان اینکه سماق این شهرستان به صورت کاملا طبیعی و بدون سموم و کود کشاورزی پرورش و تولید می‌شود، اضافه کرد: سماق سردشت دارای طعم و بوی مطبوع و رنگ زیبایی است به همین خاطر طرفداران زیادی دارد و محصول برداشت شده علاوه بر شهرهای بزرگی چون تهران، اصفهان ، همدان، تبریز و مشهد به کشورهای ترکیه و عراق نیز صادر می‌شود.

سماق در شهرستان مرزی سردشت در مزارع شیب‌دار و دیمی و به صورت نهال و پاجوش کشت می‌شود که به دلیل رنگ و طعم مطبوع آن از سماق‌های بسیار مرغوب در کشور است که طرفداران زیادی دارد.

برداشت این محصول در سردشت معمولا از شهریورماه آغاز و تا اوایل مهرماه ادامه دارد؛ بالا رفتن قیمت محصول سماق این شهرستان در بازار باعث شده تا باغداران از احداث باغات این محصول استقبال کنند.

جنگل‌نشینان مرزی سردشت همه‌ساله پیش‌از فرا رسیدن فصل پاییز خوشه‌های خشک سماق را از درختان جدا کرده و پس از آماده کردن آن را به بازار مصرف عرضه می‌کنند.

شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان‌غربی و در نوار مرزی ایران با عراق واقع شده و ۸۰ هزار هکتار از مساحت آن را عرصه‌های جنگلی تشکیل می‌دهد.

به غیر از سماق، سالانه هزاران تن انواع انگور، گردو، بادام، انجیر، سقز و انواع گیاهان دارویی از جنگل‌های سردشت استحصال و روانه بازار مصرف می‌شود.