تهران- ایرنا- مدیرعامل بانک مسکن با اعلام اینکه حساب بانکی ۶۸ هزار متقاضی واجد شرایط در طرح اقدام ملی مسکن در شعب بانک مسکن فعال شد، گفت: تاکنون ۱۴۰۰ میلیارد تومان به عنوان بخشی از آورده نقدی متقاضیان مسکن ملی نزد بانک مسکن واریز شده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، «محمود شایان» در تشریح اولین گزارش مربوط به روند تامین مالی طرح اقدام ملی مسکن اعلام‌کرد: با توجه به روند ثبت نام متقاضیان، مراحل لازم برای صحت‌سنجی شرایط اولیه متقاضیان از بابت واجد شرایط بودن و همچنین رسیدگی اداری به پرونده‌ها در ادارات راه و شهرسازی استان‌ها، از کل افراد ثبت نام کننده انجام شده و تاکنون پرونده مربوط به ۷۰ هزار متقاضی واجد شرایط به شعب بانک مسکن ارسال شده است.

وی با بیان اینکه کار بررسی و عملیات معرفی متقاضیان واجد شرایط طرح اقدام ملی مسکن از طریق ادارات راه و شهرسازی استان‌ها و همچنین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و شرکت عمران شهرهای جدید انجام می‌شود، گفت: تا کنون مطابق اطلاعاتی که در سامانه این طرح در وزارت راه و شهرسازی درج شده است بیش از ۴۰۰ پروژه ساختمانی در چارچوب طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن در شهرهای مختلف کشور شروع شده است که با توجه به روند عملیات، کمتر از ۳۰ پروژه ساختمانی برای دریافت تسهیلات، به  بانک مسکن معرفی شده است. از این تعداد، پرونده ۱۰ پروژه ساختمانی برای انجام آخرین مرحله لازم برای پرداخت تسهیلات –ترهین زمین- به دفاتر اسناد رسمی ارایه شده که تا چند روز آینده، مرحله اول تسهیلات ساخت مسکن طرح اقدام ملی به پروژه‌ها تزریق خواهد شد.

مدیرعامل بانک مسکن ادامه داد: بانک مسکن مسولیت پرداخت ۱۴۰ هزار فقره تسهیلات ساخت در این طرح را تقبل کرده است و همچون منابع لازم برای پرداخت تسهیلات تامین شده و بدون تاخیر زمانی، در اختیار سازندگان و تولیدکنندگان مسکن قرار خواهد گرفت. تسهیلات ساخت طرح اقدام ملی ۱۰۰ میلیون تومان است که با بازپرداخت ۱۰ ساله، ‌ پرداخت می‌شود.

شایان افزود: چنانچه همه مدارک و شرایط لازم برای پرداخت تسهیلات از طرف سازنده‌ها و همینطور کل پروژه برقرار باشد،  بانک مسکن آمادگی دارد حداکثر ظرف مدت ۳۰ روز کاری، اولین قسط از تسهیلات ساخت را بپردازد.

دولت از سال گذشته طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن را در کل کشور برای خانه دارکردن اقشار متوسط و کم درآمد جامعه به اجرا درآورد. ظرفیت این طرح در ابتدا ۴۰۰ هزار واحد مسکونی تعریف شد اما بعد از آن، با تفاهمنامه‌های متعددی که وزارت راه و شهرسازی با دستگاه‌های دولتی برای خانه‌دار کردن کارمندان فاقد مسکن منعقد کرد، ظرفیت طرح افزایش یافت.