کرمانشاه- ایرنا- گوجه فرنگی کرمانشاه که سال قبل با کاهش شدید قیمت روبه رو شده بود، امسال هم روی دست کشاورزان این استان باد کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سال گذشته کارخانه های تولید رب گوجه فرنگی استان برای کشت پنج هزار و ۵۰۰ هکتار گوجه فرنگی با کشاورزان قرارداد بستند اما کشاورزان استان اقدام به کشت هشت هزار و ۵۰۰ هکتار کردند که این اقدام منجر به کاهش شدید قیمت گوجه در بازار شد.

به دنبال کاهش قیمت گوجه فرنگی در بازار، تعاون روستایی استان دست به کار شد و به منظور جلوگیری از متضررشدن بیشتر کشاورزان ۸۰ هزار تن گوجه کشاورزان را با قیمت کیلویی هزار تومان خریداری کرد.

تکرار اشتباه

با این حال کشاورزان استان بازهم اشتباه سال قبل خود را تکرار کرده و اقدام به کشت گوجه مازاد بر نیاز بازار کردند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه اعلام کرد که امسال بیش از هفت هزار هکتار از مزارع استان زیرکشت گوجه فرنگی رفته است که پیش بینی می شود ۵۰۰ هزار تن محصول از آن برداشت شود.

نوربخش حاتمی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، اظهارداشت: با وجودی که از کشاورزان تقاضا کرده بودیم که امسال اقدام به کشت مازاد بر نیاز نکنند، این میزان تولید گوجه در استان بازهم بیشتر از نیاز بازار و کارخانه های تولید رب گوجه استان است.

وی افزود: این افزایش تولید امسال نیز منجر به کاهش قیمت تولید گوجه فرنگی در استان شده است که منجر به متضرر شدن کشاورزان شده است.

یکی از کشاورزان منطقه میان راهان با بیان اینکه اکنون فصل چیدن گوجه فرنگی است، گفت: به علت پایین بودن قیمت و هزینه های انجام شده زیان زیادی کرده و سرمایه خود را از دست داده ام.

عباس میرزایی افزود: در اوایل بهار امسال سرما نیز وجود داشت و رشد محصولات زراعی بسیار عقب افتاد اما در نخستین چینش محصول با افت قیمت مواجه شده ایم.

وی اظهار داشت: کشاورزان به علت اینکه محصولاتشان در میدان میوه و تره بار زیر آفتاب فاسد نشود دسترنج خود را با قیمت بسیار پایین در اختیار کارخانه های رب می گذارند.

امکان جابجایی گوجه وجود ندارد

کشاورزان کرمانشاهی سال های قبل در برخی موارد گوجه تولیدی خود را برای فروش به استان های همجوار می بردند اما در سال های اخیر کشت بیش از حد گوجه دامن استان های همجوار را نیز گرفته و قیمت این محصول در دیگر نقاط کشور نیز پایین آمده است.

میرزا امیری از کشاورزان منطقه دینور در این رابطه گفت: قیمت گوجه در میادین تره بار استان های همجوار تفاوت چندانی با قیمت کرمانشاه ندارد از سوی دیگر با توجه به هزینه بالای حمل و نقل، انتقال آن به استان های همجوار کار عاقلانه ای نیست.

یارانه گوجه

سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه امسال نیز همچون سال قبل به منظور جلوگیری از متضرر شدن کشاورزان طرحی حمایتی را در پیش گرفته است و قرار است بخشی از هزینه مربوط به خرید گوجه را به صورت یارانه ای پرداخت کند.

حاتمی در رابطه با طرح یارانه گوجه توزیع داد: کارخانه های گوجه سطح استان این محصول را حداکثر با قیمت هرکیلوگرم ۸۰۰ تومان از کشاورزان خریداری می کنند به همین دلیل به منظور جلوگیری از متضرر شدن کشاورزان تعاون روستایی بخشی از قیمت گوجه را به صورت یارانه ای پرداخت می کند.

وی افزود: از این رو براساس توافق انجام شده با کارخانه های رب گوجه سطح استان، آنها برای هرکیلوگرم گوجه ۸۰۰ تومان پرداخت می کنند و ۲۰۰ تومان نیز توسط تعاون روستایی پرداخت می شود که در نهایت گوجه از کشاورزان با قیمت هزار تومان خریداری شود.

در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند.

استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.