شیراز- ایرنا- دبیر محافل ادبی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان اینکه هدف اصلی از افتتاح محافل ادبی در کتابخانه‌های عمومی حمایت از جریان‌های اصیل شعری و ادبی است، افزود: جایی بهتر از کتابخانه برای ایجاد محفل ادبی وجود ندارد؛ چراکه کتابخانه‌ها از شبکه‌ای گسترده برخوردارند و می‌توانند جریان های شعری و ادبی را در جای جای ایران ایجاد کنند.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس، دبیر محافل ادبی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در آیین آغاز به کار محفل ادبی قند پارسی در شیراز، با اشاره به جایگاه استان فارس و شهر شیراز در حوزه ادبیات، عنوان کرد: استان فارس همواره شاهد اتفاق‌های ادبی بوده است و امیدواریم سرآغاز فعالیت این حلقه نیز شکل‌گیری جریان‌های ادبی در کتابخانه‌های فارس باشد.

نغمه مستشار نظامی اضافه کرد: محافل ادبی در کتابخانه‌های عمومی با وجود مشکلات ناشی از بیماری کرونا به حیات خود ادامه داده‌اند و فارس هم امروز به این جریان پیوسته و می‌توانیم از ظرفیت های عظیم این دیار در حوزه شعر و ادب بهره ببریم.

دبیر محافل ادبی نهاد کتابخانه های عمومی کشور با بیان اینکه هر کتابخانه باید یک محفل ادبی باشد، گفت: ارتباط با بزرگان شعر استان، حمایت از چهره‌های جدید و نوقلمان و اجرای عدالت فرهنگی در نقاط دورافتاده مهم‌ترین اهداف تشکیل محافل ادبی نهاد کتابخانه های عمومی کشور است.

شعر و شیراز ، هم ریشه هستند

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس نیز در این آیین اظهار داشت: همزمان با آغاز به کار این محفل ادبی، ۱۶ گروه ادبی دیگر نیز در شهرستان‌ها مشغول به کار می‌شوند تا علم شعر در کتابخانه‌ها به اشتراک گذاشته شود.

روح‌الله منوچهری با بیان اینکه شیراز و شعر از یک ریشه‌اند، افزود: هر جا سخن از شعر است، نام شیراز تداعی می‌شود؛ خوشبختانه امسال شیراز پایتخت کتاب ایران است و همزمانی پایتختی کتاب و افتتاح محافل ادبی کتابخانه‌ها فرصتی ارزشمند برای بهره‌مندی همگان است.

منوچهری ابراز داشت: از تأکیدات رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب، اهمیت دادن به حوزه فرهنگ در کنار اقتصاد است که باید در این زمینه فعالیت کرد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس ایجاد محفل‌های ادبی در کتابخانه‌های عمومی را  رسالت کتابخانه‌ها دانست و عنوان کرد: در کتابخانه‌های عمومی باعنوان فرهنگسراهای اجتماعی رسالت آگاهی‌بخشی و پرکردن اوقات فراغت عموم را بر عهده داریم؛ چراکه مخاطب کتابخانه‌های عمومی از اقشار مختلف هستند.

وی افزود: محافل ادبی استان فارس زیر نظر امیرهمایون یزدان‌پور، ادیب سرشناس شیراز فعالیت دارد و امیدواریم شاهد رونق محفل های ادبی کتابخانه ها در استان فارس باشیم.

محافل ادبی کتابخانه‌های عمومی با توده مردم در ارتباط است

مصطصفی محدثی خراسانی، عضو انجمن ادبی نهاد کتابخانه های عمومی کشور نیز در این نشست، عنوان کرد: استان فارس از قطب‌های ادبی ایران در دوران معاصر است و همواره مجامع و کنگره‌های ریشه‌دار و قدرتمندی در این استان برقرار بوده است؛ از سوی دیگر محافل ادبی در کتابخانه‌های عمومی با توده مردم در ارتباط است، به این ترتیب ظرفیت متفاوتی ایجاد خواهد شد و مکمل تلاش هایی خواهد بود که در این سال ها  در سطح دانشگاهی و علمی انجام شده است.

امیرهمایون یزدانپور، دبیر انجمن ادبی قندپارسی نیز در این نشست گفت: محفل ادبی قند پارسی با طرح و برنامه تشکیل شده است و ما در این محفل برای هرکسی که دل در گرو شعر داشته باشد، برنامه خواهیم داشت.

یزدان‌پور با بیان اینکه برای محفل ادبی در شهرستان ها برنامه ریزی شده است، گفت: انجمن ادبی کتابخانه های عمومی استان فارس می تواند سرامد انجمن های ادبی در کشور شود.

این ادیب شیرازی با اشاره به برگزاری نشست های ارغوانی و نشست های سپید ویژه پاییز و زمستان، گفت: در این محفل از ظرفیت جوانان علاقه مند و شاعران نوپای استان استفاده می شود.