حمید رضاییان اصل روز چهارشنبه در سفر به استان هرمزگان و در بازدید رییس دانشگاه آزاد اسلامی از مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) بیان داشت: چالش اصلی در صنعت نیروی انسانی است که براساس تجربه ۹ ساله خود میگویم دانشگاهها می توانند در این زمینه یاری دهنده باشند.
وی ادامه داد: این نیروها میتوانند موانع علمی و صنعتی را با توانایی های خود برطرف ساخته و چالش های پیش روی صنعت را تبدیل به فرصت و ثروت کنند.
وی بیان داشت: هرمزگان با داشتن قریب به سه هزار کیلومتر مرز آبی در کشور و با توجه به توسعه، بهرهبرداری، گسترش حمل و نقل مواد نفتی و افزایش تردد واحدهای شناور در منطقه راهبردی خلیج فارس و دریای عمان به محصولهای دانش بنیان در حوزه دریا و به خصوص صنعت کشتی سازی نیاز دارد.
شرکت مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) در سال ۵۲ با طراحی شرکت آلمانی (بلوم اندفوس) به منظور جذب بخش بزرگی از بازار تعمیرات و ساخت شناور احداث شد.
-مدیرعامل مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران اظهارداشت: این استان بدلیل ظرفیت های فراوان در بخش حمل ونقل دریایی اعم از تجاری وصیادی و پوشش استانهای دریایی همجوار وکشورهای حوزه خلیج فارس بالاترین ظرفیت در زمینه ساخت، تعمیر انواع شناور در منطقه دارد.
رضاییان اصل اضافه کرد: هم اکنون افزون بر پنج هزار نفر در مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران با بیش از ۳۰ سال سابقه فعالیت که هم اکنون درقالب منطقه ویژه اقتصادی کشتی سازی خلیج فارس اداره میشود مشغول به کار هستند.
وی تصریح کرد: ساخت کشتی از جمله صنایع بزرگ ومادر در هر کشور بویژه در استانهای ساحلی و متصل به آبهای بین المللی است و از رهاورد این صنعت می توان ضمن دست رد به وابستگی به عنوان یکی از صنایع ارز آور و تولید ثروت به نگاه کرد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی هم درجریان این سفر از ایجاد سرای نوآوری صنایع دریایی و فراساحل با محوریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس داد و گفت: با وجود برخورداری کشورمان از نعمت دریا و ساحل، علم و فناوری دریا در کشور مغفول مانده است.
محمدمهدی طهرانچی اظهار داشت: با راهاندازی این سرا، جوانان میتوانند در بخش های مختلف ناوبری و صنایع دریایی و فراساحل، در محیط عملی آموزش ببینند.
وی ادامه داد: سرای کشتی سازی و نوآوری محصولهای دریابی در ایزوایکو ایجاد میشود و بازار مصرف محصولهای شرکتهای دانش بنیانی که در این سرا مستقر میشوند، شرکتهای زیرمجموعه ایزوایکو خواهند بود.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی خاطر نشان کرد: صنعت کشتیسازی و صنایع فراساحل یکی از نمونه های صنعت دانش بنیان در دنیا به شمار می رود و از این رو یکی از اهداف داشگاه آزاد، برنامه ریزی در حوزههای مرتبط با علوم دریایی است.
وی با بیان اینکه این صنعت در کشور ما بدون وابستگی پیش می رود، گفت: واقعیت این است که ما را در صنعت دریا عقب نگه داشتهاند، چرا که ایران با ۲۷۰۰ کیلومتر مرز آبی، نباید دچار چنین وضعیتی در صنایع مرتبط با دریا باشد.
طهرانچی با برشمردن ظرفیتهای صنایع دریایی و مزیتهای آن در اقتصاد جهانی گفت: یکی از اهداف جدی دانشگاه آزاد اسلامی، برنامه ریزی مرتبط با حوزه دریاست و از این رو، یکی از نظام موضوعات پژوهشی احصاء شده در سامانه پژوهشیار، به آن اختصاص یافته است.
وی یادآور شد: دانشگاه آزاد اسلامی با برخورداری از ۲۲ هزار عضو هیأت علمی، ۱۰۰ هزار پژوهش تحصیلات تکمیلی و بیش از یک میلیون دانشجوی در حال تحصیل، امروز می تواند حرکت خوبی در حوزه دریا آغاز کند که ثمرات آن برای جمهوری اسلامی ایران یک ارزشآفرینی جدی باشد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی ابراز داشت: بنابراین ساختار خود را در اینجا متناسب با نیاز صنعت ایجاد میکنیم و مسیر آموزش، پژوهش و فناوری براساس نیازها تعیین میشود.