تهران - ایرنا - درخواست یکی از مقامات دولت فرانسه برای جمع‌آوری کتاب فمنیستی «از مردان بیزارم» از بازار، فروش این کتاب را دوچندان کرد.

به گزارش تارنمای روزنامه انگلیسی گاردین، کتاب از مردان بیزارم (Moi les hommes, je les déteste) نوشته پولین آرمانژ (Pauline Harmange) کنشگر ۲۵ ساله فرانسوی به بررسی دو موضوع می‌پردازد؛ اول این که زنان دلیل خوبی برای بیزار بودن از مردان دارند و دو آن که خشم نسبت به جنس مذکر در صورتی که مجال ابراز پیدا کند، لذت‌بخش و رهایی‌بخش است.

انتشارات مونستروگراف ناشر این کتاب آن را یک رساله فمنیستی و ساختارشکنانه می‌خواند که از مردستیزی به عنوان راهی برای رسیدن به مفهوم «خواهرانگی» دفاع می‌کند. رالف زورملی (Ralph Zurmély) مشاور ویژه وزارت برابری جنسیتی فرانسه اما این کتاب را یک سرود مردستیزانه می‌داند.

زورملی در ایمیلی خطاب به انتشارات مونستروگراف هشدار داد تحریک به نفرت مبتنی بر جنسیت، جرم است و از این ناشر خواست چاپ کتاب از مردان بیزارم را متوقف کند. 

وزارت برابری جنسیتی فرانسه متعاقبا اعلام کرد تهدید به پیگرد قانونی ایده شخصی این مشاور بوده و کاملا مستقل از این وزارتخانه است. اما زورملی با پافشاری بر نظر خود در گفت‌وگو با مجله اینترنتی مدیاپارت تصریح کرد: اگر مونستروگراف به فروش کتاب آرمانژ ادامه دهد، شریک جرم مستقیم وی خواهد بود و من مجبور می‌شوم آنها را تحت پیگرد قانونی قرار دهم تا روند رسیدگی حقوقی پرونده آغاز شود. 

انتشارات مونستروگراف در واکنش به اظهارات این مقام دولتی، در گفت‌وگو با رسانه‌های فرانسوی تاکید کرد کتاب آرمانژ تحریک به نفرت نیست. سردبیر این نشریه گفت: عنوان کتاب تحریک‌آمیز بوده اما هدف آن سنجیده و حساب‌شده است. این کتاب زنان را دعوت می‌کند که هیچگاه خود را به ارتباط برقرار کردن یا مراوده با مردان مجبور نکنند. نویسنده در هیچ جای کتاب مخاطب را به خشونت دعوت نمی‌کند.

این کتاب ۸۰ صفحه‌ای دو هفته پیش به بازار آمد و قرار بود تنها ۴۰۰ نسخه از آن چاپ شود. اما به لطف حملات زورملی، در همین مدت کوتاه نزدیک به دو هزار و ۵۰۰ نسخه از این کتاب فروش رفته و تمام نسخه‌های سه چاپ اول آن فروخته شد.

آرمانژ در وبلاگ خود در این باره نوشت: به عنوان یک تودهنی بزرگ به مردی که می‌خواست کتاب مرا ممنوع کند، برای این کتاب که بنا بود تنها ۵۰۰ و نهایت ۷۰۰ نسخه بفروشد، بیش از ۲ هزار سفارش گرفتیم. حالا هم فروش را متوقف کرده‌ایم نه برای این که می‌ترسیم، بلکه نمی‌توانیم خودمان را با میزان تقاضای بازار هماهنگ کنیم.