به گزارش ایرنا، اسماعیل رستم پور عصر چهارشنبه در کار گروه مدیریت پسماند اظهار داشت: امسال اقدامات بسیار خوبی در راستای مدیریت پسماند انجام شده که امیدواریم این اقدامات ادامه داشته باشد تا آسیبهای زیستی محیطی را به حداقل برسانیم.
وی وجود نخالههای ساختمانی را یکی از معضلات محیط زیست بانه اعلام کرد و افزود: وجود این نخالهها در حریم جاده و اطراف شهر منظره ناخوشایندی برای طبیعت بکر شهرستان ایجاد کرده در حالیکه سایت هژده دولان برای دفن نخالههای ساختمانی نیز آماده است.
رستم پور با اشاره به اینکه فرهنگسازی مهمترین اصل در مدیریت پسماند است، اضافه کرد: آسیبهای زیست محیطی در سلامت همه افراد جامعه موثر است لذا باید برای حفاظت از محیط زیست فرهنگ سازی از کودکان و مدارس شروع شود.
وی یادآور شد: در راستای ساماندهی محوطه سایت هژده دولان، فنس کشی محوطه به طول ۸۵۰ متر انجام شد، ۲ حوضچه برای جمع آوری شیرابه نیز در آن احداث و ۴۰۰ اصله نهال نیز در اطراف سایت غرس شد که نقش موثری در کاهش آلودگی و تجمع سگهای ولگرد دارد.
جایگاه سایت زباله بانه مناسب نیست
رییس حفاظت محیط زیست بانه نیز در این جلسه گفت: با توجه به اینکه جایگاه دفن زباله هژده دولان در مسیر جاده بین شهری قرار گرفته، زبالهها در اطراف جاده پخش شده که منظره نامناسبی بوجود آورده و بوی نامطبوع ناشی از دفن زباله و وجود حیوانات و حشرات موزی نیز مزیت بر علت شده تا بدانیم این جایگاه مناسب دفن زبالههای شهری نیست.
رحمان رحیم پور با اشاره به اینکه تفکیک زباله از مبدا سال ۹۳ در بانه آغاز شد، افزود: تفکیک از مبدا کمک بزرگی به کاهش آلودگی و کاهش هزینههای دفن زباله و کمک به نیروهای فعال در سایت هژده دولان است که باید با فرهنگسازی کاری کنیم شهروندان به رعایت این کار مهم تشویق و ترغیب شوند.
وی تاکید کرد: اخطاریهها و تذکراتی مبنی بر ساماندهی سایت بازبافت به شهرداری بانه از سالهای قبل داده شد ولی متاسفانه شهرداری به این اخطارها توجه نکرد و اینک تعیین تکلیف این سایت وارد مراحل قانونی شده است.
رحیم پور با بیان اینکه تمام مشکلات محیط زیستی ناشی از عوامل انسانی است، اظهار داشت: طرح سازمان بدون کاغذ از اداره حفاظت محیط زیست آغاز شد که تا جایی که امکان دارد باید دیگر سازمانها نیز در اجرای این طرح مشارکت و نقش خود را در کاهش مصرف کاغذ ایفا کنند.
وی یادآور شد: باید تخلیه نخالههای ساختمانی به سایت هژده دولان هدایت شود چرا که آلودگی زیادی در حاشیه جادهها و اطراف شهر ایجاد کرده است.
رییس حفاظت محیط زیست بانه به بی خطرسازی زبالههای عفونی بیمارستانهای رازی و صلاح الدین ایوبی اشاره کرد و گفت: بی خطر سازی طبقه بندی زبالههای عفونی بیمارستان رازی روزانه انجام میشود اما دستگاه بی خطرسازی زبالههای عفونی بیمارستان صلاح الدین ایوبی نیاز به تعمیرات اساسی دارد و اکنون این کار انجام نمیشود و برای بی خطرسازی، زبالههای عفونی درمانگاه و آزمایشگاهها نیز جمع آوری و به بیمارستان رازی منتقل میشود.
مدیر پروژه ساماندهی پسماند شهرداری بانه نیز در این جلسه اظهار داشت: روزانه بطور میانگین ۱۴۰ تُن زباله در سایت هژده دولان دفن میشود که ۶۰ درصد آن مربوط به شهر بانه و مابقی از روستاها و بخشهای نمشیر، کانی سور و بویین به این سایت منتقل میشود.
مهدی گلپسندی افزود: با مدیریت پسماند که از سال ۹۳ در بانه آغاز شد و تفکیک از مبدا و آموزش شهروندان، پسماند شهری از ۱۲۰ تُن در روز به ۸۵ تن کاهش یافت.
وی گفت: عملیات تفکیک از مبدا روزانه به میزان ۴۲ متر مکعب انجام میشود و طرح تفکیک از مبدا با مراجعه به ادارات، مدارس و آموزش خانه به خانه ۱۰۰ درصد در حال انجام است.
سایت دفن زباله هژده دولان سال ۷۳ در ۱۲ کیلومتری جاده بانه جانمایی شد.
شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان واقع شده است.