اراک - ایرنا - مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت:راهبرد توسعه دوسالانه ۸۵ هکتاری در حوزه کشت گلخانه‌ای این استان هدفگذاری شده که در این راستا حمایت و برنامه‌ها کلید خورده است.

«علی‌ اصغر زارعی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۳۵ هکتار تز عرصه‌های کشت گلخانه‌ای در سال زراعی جاری محقق شده و بقیه سال زراعی آینده به اراضی گلخانه‌ای استان مرکزی افزوده می‌شود.

وی ادامه داد: ۱۱ هکتار عرصه‌های گلخانه‌ای از ابتدای سال‌جاری تاکنون به اراضی گلخانه‌ای استان مرکزی افزوده شده و پرونده ایجاد ۱۲ هکتار دیگر برای دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل ارسال شده‌است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی حمایت از ایجاد اراضی گلخانه‌ای را از برنامه‌های اولویت‌دار سازمان جهاد کشاورزی این استان عنوان کرد و گفت: مشکلی در راستای تامین تسهیلات مورد نیاز برای ایجاد عرصه‌های کشت گلخانه‌ای در استان وجود ندارد و این سازمان از آمادگی کامل برای معرفی متقاضیان به بانک‌های عامل برخوردار است.

زارعی خاطرنشان کرد: افزایش سود تسهیلات و قیمت تجهیزات مورد نیاز گلخانه‌ها از جمله مهمترین مشکلات گلخانه‌داران است و چرا که اکنون سود تسهیلات پرداختی به گلخانه‌داران از هفت درصد در مناطق محروم و ۹ درصد در مناطق برخوردار به ترتیب  به ۱۲ و پنج دهم و ۱۴ و پنج دهم درصد افزایش یافته‌ است.

وی ادامه داد: ایجاد پایانه صادراتی از جمله مهمترین عوامل افزایش درآمد اقتصادی برای گلخانه‌داران محسوب می‌شود و بر این اساس قطعه زمینی از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی برای ایجاد پایانه صادراتی به اتحادیه گلخانه داران امان آباد اراک داده‌ شده‌ است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: سازمان جهاد کشاورزی این استان آمادگی دارد که در راستای ایجاد پایانه صادراتی محصولات کشاورزی گلخانه‌داران از استان به خارج از کشور تسهیلات مورد نیاز ایجاد مرکز بسته‌بندی در این پایانه را در اختیار فعالان این حوزه قرار دهد.

زارعی گفت: ایجاد پایانه صادراتی در استان مرکزی علاوه بر ارز آوری و ایجاد اشتغال در استان، افزایش درآمد اقتصادی را برای گلخانه‌داران به همراه دارد.

استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می‌شود.
استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.