حمیدرضا عبدوس روز شنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: وسعت جنگلهای اُرس شهرستان مهدیشهر ۲۸ هزار هکتار است و اگر مبارزه با آفت «ارس واش» به خوبی انجام نشود این بیماری واگیر جنگلهای ارس مهدیشهر را در مینوردد.
وی ادامه داد: آفت «ارس واش» در اصل یک گیاه نیمه انگلی است و مواد غذایی اش را از میزبان می گیرد، این گیاه نیمه انگلی هنگام بلوغ روی یک میزبان، بذر خود را به اطراف پرتاب می کند و این بذرها ممکن است به گیاه کناری بچسبند و سپس بذر با ترشح آنزیمی، بافت چوب گیاه را حل کرده و شروع به ریسه دهی در آوند می کند.
وی بیان کرد: درحالی که گیاه میزبان برای خود غذاسازی می کند، ریسه های ارس واش، غذای تهیه شده را از آوند گیاه می گیرد و به رشد خود ادامه می دهد تا همه گیاه پر از ریسه های ارس واش شود و در نتیجه گیاه میزبان ضعیف و به سرطان ارس واش مبتلا می شود.
عبدوس تصریح کرد: بلع و دفع بذر آفت ارس واش توسط پرندگان نیز موجب آلودگی درختان سالم به بیماری ارس واش میشود و به همین دلیل باید برای جلوگیری از شیوع این بیماری واگیر هزینه صرف شود.
وی یادآور شد: تنها روش مقابله با بیماری ارس واش روش مکانیکی و قطع کردن شاخههای آلوده به فاصله ۲۰ تا ۵۰ سانتیمتر از کانون بیماری است.
وی یادآور شد: در برخی درختان ارس که بیماری تمام درخت را فرا گرفته است، درخت آلوده به منظور پیشگیری از شیوع باید کفبر و شاخههای آلوده هرس شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهدیشهر بیان کرد: اگر بیماری ارس واش در درختان کنترل نشود سال به سال به وسعت آن افزوده میشود.
وی خاطر نشان کرد: سال گذشته اعتبار برای کنترل ارس واش به شهرستان مهدیشهر اختصاص نیافت و در حالی که برای کنترل ارس واش باید هرساله اعتباری در این بخش درنظر گرفته شود و انتظار میرود امسال اعتبار خوبی به این بخش اختصاص بیابد.
شهرستان مهدیشهر ۲۸ هزار هکتار جنگل ارس دارد.
ارس واش بیماری نیمه انگلی است که در یک دوره بلندمدت باعث از بین رفتن درختان ارس می شود، درختانی ارس خود به طور طبیعی از رشد بسیار کمی برخوردارند. میزان رشد درختان ارس سالانه بین یک تا ۲ سانتی متر است.