تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۸

لندن – ایرنا– نخست وزیر انگلیس در غیاب واکسن موثر کرونا امیدوار است تا از طریق اجرای یک طرح پرهزینه با هدف تسهیل روند بازگشت مردم به زندگی عادی، به اصطلاح منتقدان «شق‌القمر» کند.

به گزارش ایرنا، بوریس جانسون قصد دارد با ارائه میلیون‌ها کیت‌ آزمایش کرونا در سطح کشور زمینه رفع محدودیت‌های قرنطینه را هرچه سریع‌تر فراهم کند. او دیروز در کنفرانس خبری دولت با اشاره به جهش دوباره آمار کرونا ناگزیر شد بخش‌هایی از محدودیت‌های قرنطینه را درباره گردهمایی افراد بازگرداند.

نخست وزیر انگلیس گفت که دولت با تغییر راهبرد مهار کرونا قصد دارد از طریق شناسایی افرادی که نتیجه آزمایش کرونا آن‌ها منفی است محدودیت‌ها قرنطینه را تعدیل داده و تحولی در مدیریت این بحران به ثبت برساند. گفته می‌شود که اجرای این طرح حدود یکصد میلیارد پوند هزینه دربرخواهد داشت.  

جانسون در این باره اضافه کرد: تاکنون از فرآیند غربالگری برای شناسایی افرادی استفاده شده که نتیجه تست کرونا آنها مثبت بوده است. اما در آینده نزدیک قصد داریم تا افرادی را که به کرونا مبتلا نیستند شناسایی کرده و اجازه دهیم عادی رفتار کنند؛ با علم به اینکه آن‌ها قرار نیست کسی را آلوده کنند.

نخست وزیر انگلیس برای اجرای طرح جدید دولت، به فناوری جدیدی موسوم به «لمپ» دل‌خوش کرده که می‌تواند بدون نیاز به گذراندن فرآیندهای طولانی، نتیجه آزمایش کرونا را از طریق بررسی بزاق دهان بین ۲۰ تا ۹۰ دقیقه ارائه کند.

او برای روزانه ده میلیون آزمایش کرونا وعده داده  و می‌گوید که به این ترتیب افراد بیشتری قادر هستند بدون نیاز به رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، به روال عادی زندگی بازگردند. «در همین حال سالن‌های تئاتر و ورزشگاه‌ها می‌توانند تماشاگرانی را که نتیجه آزمایش آن‌ها منفی است به داخل راه دهند و ادارات هم پذیرای کارکنانی خواهند بود که هر روز صبح نتیجه آزمایش آن‌ها منفی است. همچنین آن‌هایی که با فرد مبتلا به کرونا در تماس بوده و یا از کشور خارجی باز می‌گردند پس از گذراندن دوره قرنطینه، می‌توانند به روال عادی زندگی بازگردند.»

جانسون با این حال می‌داند که طرح او بیش از اندازه بلندپروازانه است و نه مواد اولیه برای تولید این حجم وسیع از آزمایش کرونا وجود دارد و نه اطمینانی است که تمام افراد جامعه به آن عمل کنند.

همچنین گروه مشاوران علمی دولت برای شرایط اضطراری اثر بخشی این طرح را در برابر تداوم سیاست قرنطینه به چالش کشیده اند. کارشناسان این گروه می‌گویند حتی اگر کیت‌هایی که قرار است به‌ دست میلیون‌ها نفر توزیع ‌شود از ضریب دقت ۹۹ درصدی برخوردار باشد بازهم نمی‌توان از آن به عنوان شاخص قطعی برای مدیریت کرونا استفاده کرد. آنها در محاسبات خود پیش‌بینی کرده‌اند که اگر نتیجه آزمایش کرونا ۳ درصد جامعه مثبت باشد هر شش ماه ۴۱ درصد مردم باید خود را قرنطینه کنند.

آمار ابتلا به کرونا در انگلیس در روزهای اخیر بار دیگر روند صعودی به‌خود گرفته و روزانه بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ نفر به این ویروس مبتلا می‌شوند. دولت انگلیس به رغم توصیه کارشناسان بهداشتی و فشار افکار عمومی مدارس این کشور را بدون ارائه حق انتخاب به والدین بازگشایی کرد و اصرار دارد که افراد شاغل به محل کار خود بازگردند.

به گزارش اداره آمار ملی انگلیس، بحران کرونا ۲۰.۴ درصد اقتصاد این کشور را در سه ماهه دوم امسال کوچک‌تر کرده است.