تهران - ایرنا- معاون بین‌الملل رییس قوه قضائیه از مکاتبه با مراجع بین‌الملل برای پیگیری و مقابله با اهانت به مقدسات مسلمانان خبر داد.

به گزارش ایرنا از ستاد حقوق بشر قوه قضائیه، علی باقری روز جمعه افزود: به محض اقدام موهن نشریه فرانسوی با چند مرجع بین‌المللی مکاتبه و تاکید کردیم که باید با ایفای نقش در چارچوب وظایف‌شان، اجازه ندهند که برخی کشورها برای تامین منافع اقلیت حاکم بر این جوامع، به مقدسات مسلمانان اهانت کنند.

وی اضافه کرد: هتک حرمت به مقدسات مسلمانان را مصداق بارز تنفر پراکنی، توهین به مقدسات و نقض آشکار حق آزادی دین، باور و عقیده برشمرد و تصریح کرد: اتفاق های این اقدام، طبق ماده ۳۲ قانون آزادی مطبوعات فرانسه نیز جرم محسوب می‌شود.
معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه این مستندات حقوقی را نشان‌دهنده، واقعیتی دانست که چنین اقدامی از منظر حقوق بشری نیز در جامعه جهانی، غیر قابل توجیه و پذیرش است.
وی اهانت نشریه فرانسوی به ساحت مقدس حضرت رسول (ص) را سبب جریحه دار شدن قلوب صدها میلیون نفر انسان موحد دانست و افزود: این اقدام، جلوه دیگری از جاهلیت مدرن است، مدرنیته‌ای که ارزش‌های انسانی را به سخره می‌گیرد و موهبت الهی آزادی را در بند کج فهمی‌هایش به اسارت می‌کشد و ولنگاری به جای آزادی به افکار عمومی تحمیل می‌کند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: این تفکر، روزی به بهانه آزادی، فعالیت گروه‌های تروریستی را آزاد دانست و حتی برای توجیه حمایتش از آنان؛ از مفهوم مقدس آزادی، سوء استفاده کرد و اکنون نیز با اهانت به مقدسات میلیاردها انسان، این اقدام موهن را ترویج و تشویق می‌کند.

باقری توضیح داد: همین تفکر که نگاه مطلق به آزادی دارد با تسلیم شدن در مقابل قلدری رژیم امریکا برای فشار حداکثری بر ملت آزاده و آزادی خواه ایران؛ با این رژیم همراه می‌شود و با محدودکردن فعالیت آزاد اقتصادی میلیون‌ها انسان برای تامین نیازهای اساسی‌شان، خلاف همه قوانین حقوق بشری، حتی دریچه آزاد دسترسی به دارو و درمان را نیز می‌بندد.

معاون قوه قضائیه گفت: این نخستین بار نیست که آزادی، اسیر منافع قدرتمندان می‌شود، بلکه هر گاه که منافع شان اقتضا کند، مانند اقدام کنونی در اهانت به مقدسات مسلمانان؛ از مفاهیم مقدس سوء استفاده می‌کنند، چنان که مفهوم مقدس آزادی را خلاف نگرش و باور جامعه بشری در چارچوب منافع شان تفسیر کردند.

وی، آزادی را در جامعه انسانی دارای چارچوب عقلانی دانست و افزود: این طور نیست که هر کسی آزاد باشد که هر کاری دلش خواست، انجام دهد. طبعا هیچ انسان عاقلی این تعریف از آزادی را نمی‌پذیرد، چنان که بر اساس همین نگاه، توهین به ارزش‌های دیگر انسان‌ها در هیچ چارچوب عقلانی و انسانی قابل پذیرش نیست.

دبیر ستاد حقوق بشر گفت: چون منافع قدرتمندان اقتضا می‌کند، اقدام خلافشان را توجیه و ولنگاری را به جای آزادی، ترویج و به افکار عمومی تحمیل می‌کنند.

معاون رئیس قوه قضائیه عملکرد دولت‌های مدعی پایبندی به حقوق بشر را دربسیاری موضوع های دیگر مبتنی بر نگاهی بسیار بسته دانست و گفت: همانگونه که برای خانم‌های مسلمان که خواستار حجاب باشند، محدودیت قائل می‌شوند و برای اعمال محدودیت‌ها، تفسیر دیگری از آزادی ارائه می‌ دهند.

وی، اهانت به ساحت حضرت رسول (ص) را با اقدام امارات در برقراری روابط با رژیم صهیونیستی و به رسمیت شناختن این رژیم جعلی در امتداد هم دانست و افزود: این اقدام موهن در اروپا برای انحراف اذهان عمومی در منطقه از رسمیت دادن به حضور رژیم صهیونیستی در حوزه خلیج فارس بود.

 باقری درباره توجیه رییس جمهور فرانسه برای محکوم نکردن اقدام موهن نشریه کشورش به بهانه آزادی بیان گفت: این موضوعی مبنایی و عقلانی است که آزادی تا آنجاست که سبب اذیت دیگران نشود؛ چنان که در هر جامعه‌ای که قانون حاکم باشد،این امر قابل پذیرش نیست. 

وی افزود: این دولت‌ها با نگاه سیاسی به موضوع، می‌خواهند با القای تفاسیر دلخواه شان، حتی آن را ترویج کنند، اما هیچ کس در دنیا چنین تفاسیری را که طبق امیال و منافع قدرتمندان است، نمی‌پذیرد.

معاون رئیس قوه قضائیه در پاسخ به پرسش دیگری درباره برخورد دوگانه دولت فرانسه در توجیه اهانت به مقدسات مسلمانان به بهانه آزادی بیان همزمان با سرکوب شدید جنبش اعتراضی جلیقه زردها در کشورشان تصریح کرد: این جزو تناقص‌هایی است که وقتی در عمل با آن روبرو و دچارش می‌شوند این تضادها بروز و ظهور می‌یابد.

وی، اقدام نشریه فرانسوی شارلی ابدو در اهانت به ساحت مقدس پیامبر اعظم (ص) را نقض آشکار مواد ۱ و ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر، بند سوم از ماده ۱۹ میثاق بین امللی حقوق مدنی و سیاسی دانست.

معاون رییس قوه قضاییه، چارچوب بسیاری از کشورهای غربی را در تعریف آزادی، طبق منافع هیات حاکمه آنان دانست و گفت: این چارچوب مطابق با شاخص‌هایی نیست که سبب تکامل جامعه بشری شود؛ هر جا با منافعشان مغایر باشد حتی با اسلحه در مقابلش می‌ایستند و هرجا طبق منافع شان باش، حتی آن را ترویج می‌کنند این دوگانگی در ذات این تفکر است تفکری که مبنایش، حق و عدالت نیست.

وی همچنین درباره مطالبه از دستگاه قضایی برای جرم انگاری اقدام نشریه فرانسوی و اقدام های مشابه در مجامع بین المللی تصریح کرد: این موضوع از قبل در دستور کار قوه قضائیه بود، زیرا غربی‌ها با تعمد نمی‌گذارند مسائلی را که به جامعه انسانی مربوط می‌شود در دستور کار مراجع بین المللی قرار گیرد.

باقری تاکید کرد: بلافاصله با اقدام موهن نشریه فرانسوی با چند مرجع بین‌المللی مکاتبه و تاکید شد که باید با ایفای نقش در چارچوب وظایف شان، اجازه ندهند که برخی کشورها برای تامین منافع اقلیت حاکم بر این جوامع با استفاده از خلاء‌های موجود، دامنه باز و آزادی داشته باشند و با سوء استفاده از این فضا، اقداماتی کنند که سبب آسیب به دیگر ملت‌ها می‌شود.

معاون رییس قوه قضائیه گفت: این اقدام ها خسارت بار فقط منحصر به این موضوع نیست، مانند اعمال تحریم‌ها علیه ملت ایران، اعم از تحریم‌های امریکا یا دولت‌های دیگر به ویژه اروپایی‌ها که تحریم‌ها را اجرا می‌کنند، خلاف موازین بین المللی است با این حال چنین اعمالی را مرتکب می‌شوند.

وی افزود: یکی از اقدام های قوه قضائیه در مراجع بین المللی، پیگیری این موضوع هاست، به نحوی که در مرحله نخست، تقبیح و محکوم شود و مشروعیتی که می‌خواهند برای اقدام های خلاف شان ایجاد کنند، از دست بدهد و دیگر این که در مراجع ذیربط به اقتضای موضوع ها، جرم انگاری شود.

 باقری در پاسخ به پرسشی درباره رایزنی با دیگر کشورها به منظور تجمیع ظرفیت‌ها در مقابله با اهانت به مقدسات اسلامی گفت: اقدام هایی در این زمینه در دستورکارست تا هم از نهادهای اسلامی منطقه‌ای و بین المللی و هم از کشورهای دیگر استفاده و مجامعی برای پیگیری این موضوع ها ایجاد کنیم.