اسلام‌آباد - ایرنا - یک روزنامه انگلیسی زبان پاکستان روز شنبه نوشت:جمهوری اسلامی ایران طی هفته گذشته دست کم هزار مهاجرغیرقانونی پاکستان را بازداشت و تحویل مقامات مرزی این کشور داده است.

به گزارش ایرنا، پایگاه اینترنتی روزنامه «داون» نوشت: دست کم یکهزار تبعه پاکستانی که به جرم اقامت و یا ورود غیرقانونی به ایران از شهرهای مختلف این کشور شناسایی و بازداشت شده بودند، طی یک هفته گذشته در گذرگاه مشترک مرزی میرجاوه (تفتان) تحویل مسئولان مرزی پاکستانی شده‌اند.

در این گزارش به نقل از مقامات انتظامی گذرگاه مرزی تفتان پاکستان آمده است: مرزبانی ایران بین روزهای یکشنبه تا پنجشنبه گذشته مهاجران غیرقانونی پاکستان را تحویل می‌دانند که تقریباً روزی ۲۰۰ تبعه پاکستانی به خاک این کشور منتقل می‌شدند.

مهاجرت غیرقانونی اتباع پاکستانی به ایران، همواره مشکلاتی را برای دو کشور ایجاد کرده و گاهی مهاجرت‌های غیرقانونی از مسیرهای خطرناک یا وسیله‌هایی غیرایمن، سبب شده است تا این افراد جان خود را از دست بدهند. همه ساله تعداد زیادی از اتباع پاکستان که سعی می‌کنند به طور غیرقانونی وارد ایران شوند، از سوی نیروهای مرزبان ایران دستگیر و به کشورشان بازگردانده می‌شوند.

این مهاجران غیرقانونی پس از ورود به ایران، سعی می‌کنند تا خود را به مرز ترکیه برسانند و از طریق ورود غیرقانونی به ترکیه و سپس یونان، خود را به اروپا برسانند اما در بیشتر موارد در خاک ایران یا ترکیه گرفتار نیروهای مرزبان و پلیس می‌شوند.

منابع خبری پاکستان به صورت هفته‌ای و یا چندین بار در ماه اعلام می‌کنند که مرزبانان ایرانی جلوی مهاجرت غیرقانونی اتباع پاکستانی را گرفته و آنان را تحویل مسئولان مرزی در گذرگاه میرجاوه (تفتان) داده‌اند.

به رغم اعلام آمادگی همیشگی ایران برای همکاری با کشور همسایه پاکستان در زمینه مبارزه با قاچاق انسان، این معضل در سال‌های اخیر در پاکستان ادامه داشته است درحالی که تقویت همکاری‌های منطقه‌ای برای مبارزه با مهاجرت غیرقانونی و قاچاق انسان اجتناب ناپذیر است.

اتخاذ تدابیر و اقدامات موثر در مرزهای شرقی به ویژه توسط کشور پاکستان برای مبارزه با پدیده رو به رشد قاچاق انسان و مهاجرت غیرقانونی در منطقه اجتناب ناپذیر است.

جمهوری اسلامی ایران به لحاظ موقعیت جغرافیایی، در مسیر مهاجرت غیرقانونی از کشورهای پاکستان و افغانستان به مقصدهای اروپایی قرار گرفته است، به همین دلیل تعامل بیشتر برای مبارزه با این معضل اجتماعی نیاز روز است.