علی اوسط هاشمی روز شنبه در جلسه شورای اداری آموزش فنی و حرفهای آذربایجانغربی اظهار داشت: در حال حاضر ۱۱ هزار و ۷۰۰ آموزشگاه فنی و حرفه ای در کشور فعال بوده و آموزش های مهارتی لازم را به جوانان ارائه می دهند.
وی با اشاره به راه اندازی دپارتمان ملی زنان به عنوان پایلوت در آذربایجان غربی اضافه کرد: این مساله در سفر امروز به استان قطعی میشود.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اظهار کرد: مشخص کردن سهم زنان در اشتغال، مهارتهای آموزشی و سایر مسائل مرتبط با فعالیت بانوان از اهداف راهاندازی این دپارتمان است.
وی ادامه داد: آذربایجانغربی به لحاظ موقعیت جغرافیایی میتواند پایلوت مسابقات بینالمللی مهارت در منطقه باشد و نقش ملی را ایفا کند.
اوسط هاشمی گفت: باید مسوولان و مهارت آموزان استانی، عملکرد استان را برآورد و بر این اساس اقدام به برنامهریزی برای آموزش کنند.
وی بیان کرد: باید در مسیر توانمندسازی جامعه تلاشهای لازم صورت گیرد و تمام مسوولان بابد در این راستا همکاری لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه مهارت آموزی اولویت نخست جامعه است، افزود: راهاندازی بنگاههای اقتصادی زودبازده و تزریق پول برای رونق این بخش بدون توجه به مهارت آموزی و استعداد نیروی کار بی نتیجه است.
سرپرست ادارهکل آموزش فنی و حرفهای آذربایجانغربی گفت: ۶٠٣ دوره آموزشی برای مراکز دولتی برگزار شده و پنج هزار و ٨٩٩ نفر از کارمندان دولتی در این دورههای آموزشی شرکت کردند.
محمدسلیم عباسی با اشاره به فعالیت ۳۵۵ مربی فنی و حرفهای در آموزشگاههای آزاد در بخشهای صنعت، خدمات، کشاورزی و فرهنگ و هنر در استان بیان کرد: این تعداد مربی یکهزار و ٣۴۴ دوره آموزشی را برای چهار هزار و ۶۵٢ نفر برگزار کردند.
وی با اشاره به اینکه بهترین راهکار مقابله با بیکاری، توسعه مهارتی است، اضافه کرد: افزایش اقبال جوانان برای حضور در آموزشگاه های مهارتی در راستای کسب مهارت برای اشتغال و کارآفرینی بوده است.
وی بیان کرد: راهاندازی دپارتمان ویژه آموزش در بخش کشاورزی مورد نیاز این استان است و این امر توجه مسوولان را میطلبد.
وی تاکید کرد: باید بخش خصوصی وارد کار شود و مهارت آموزی در جامعه توسعه یابد تا شاهد بهار آموزش فنی و حرفهای باشیم.
حسین اکبری نماینده مجمع آموزش فنی و حرفهای آذربایجانغربی در این جلسه گفت: به روز بودن تجهیزات و امکانات آموزشی در اولویت ماست و مسوولان در این راستا به ما کمک کنند.
نماینده روسای مراکز آموزشی فنی و حرفهای آذربایجانغربی نیز در این جلسه اظهار داشت: مراکز آموزشی باید به روز شوند و فرهنگ مهارت آموزی را در جامعه توسعه دهیم.
اکبر حاضری ادامه داد: عدالت مهارتهای آموزشی را در اولویت داریم تا تمام آحاد جامعه از این امکانت نهایت بهرهبرداری را بکنند.
وی افزود: توانمندسازی و ایجاد اشتغال مولد موجب رونق در جامعه و توسعه آسایش در زندگی میشود و ما این مساله را در اولویت برنامههای خود گذاشتیم.
ایرج میری رییس کانون انجمنهای صنفی کارفرمایی آموزش فنی و حرفهای آزاد آذربایجانغربی گفت: حل مشکلات آموزشگاههای آزاد نیازمند توجه بیش از پیش مسوولان است تا شاهد بهار آموزشهای فنی و حرفهای باشیم.
به گزارش ایرنا، علی اوسط هاشمی رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در سفر ٢ روزه به آذربایجانغربی از آموزشگاههای فنی و حرفهای ارومیه مرکز استان و شهرستان پیرانشهر بازدید خواهد کرد.
آذربایجانغربی یکی از استانهای موفق در ارائه آموزشهای مهارتی در کشور به شمار میرود و سالانه افزون بر هفت میلیون نفر ساعت آموزش مهارتی در استان ارائه میشود.
در حال حاضر بیش از ۶ هزار حرفه مهارتی در استان به مهارتآموزان، آموزش داده میشود.