ساری - ایرنا - استاندار مازندران از آنچه که ساده‌انگاری در رعایت پروتکل‌های بهداشتی کرونایی از جمله فاصله‌گذاری فیزیکی در برخی واحدهای صنفی استان نامید انتقاد کرد و خواستار تشدید نظارت دستگاه‌های متولی در این زمینه شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، احمد حسین زادگان روز شنبه در نشست استانی مقابله با ویروس کرونا در ساری ، سازمان صنعت ، معدن و تجارت و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران را مامور تشدید نظارت بر واحدهای صنفی برای رعایت پروتکل های بهداشتی کرونایی کرد.

وی با هشدار نسبت به تبعات ورود استان به موج سوم شیوع کرونا همزمان با فصل پاییز و همه گیری آنفلوانزا ، گفت : بررسی ها نشان داده است که علت شیوع موج دوم کرونا در مازندران ساده انگاری عمومی نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری فیزیکی بوده است و نباید اجازه داد تا چنین وضعیتی در آستانه فصل پاییز و ماه های آینده رخ دهد.

نماینده عالی دولت در مازندران افزود : بر خلاف تصور همگانی ، رفع محدودیت های سفر و ورود گردشگر و مسافر به مازندران تاثیر چندانی بر شیوع موج دوم کرونا در استان نداشته است و مهم ترین علت ساده گرفتن پروتکل های بهداشتی توسط بخشی از شهروندان و بویژه بی توجهی به این اصل مهم در واحدهای صنفی بوده است.

حسین زادگان اظهار داشت : آنچه انتظار همگانی در شرایط فعلی است ، تشدید نظارت ها از سوی دستگاه های متولی است ، ضمن این که تک تک شهروندان هم باید احساس مسئولیت کنند و رعایت پروتکل های بهداشتی را از دیگر شهروندان به عنوان امر به معروف مطالبه نمایند.

وی افزود : در حوزه واحدهای صنفی اداره کل صنعت و اتحادیه های صنفی موظف به نظارت و برخورد شدید با واحدهای متخلف هستند و هر واحدی که پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نکند، باید فعالیتش متوقف شود.

استاندار مازندران گفت : برای نظارت بر عملکرد دستگاه های اجرایی در سطح شهرستان ها در حوزه پروتکل های بهداشتی ، معاونان استاندار به عنوان ناظران معین انتخاب شده اند و روزانه گزارش های شهرستانی را ارائه می دهند. هر دستگاهی که نسبت به وظایفش سهل انگاری و کم کاری داشته باشد ، برخورد خواهد شد.
وی افزود : در شرایط فعلی با وجود این که اکثر واحدهای صنفی ما در سطح استانی پروتکل های بهداشتی را به درستی رعایت می کنند، ولی ساده انگاری برخی واحدها در این بخش می تواند زحمات بقیه را هدر داده و استان را بار دیگر با روند صعودی شیوع ویروس کرونا بکشاند .

استاندار مازندران از فرمانداران شهرستان های 22 گانه استان هم خواست نظارتشان را بر تمامی واحدهای صنفی جهت رعایت پروتکل های بهداشتی با به کارگیری ظرفیت همه دستگاه ها تشدید کنند.

تاکید بر تامین تجهیزات آموزشی هوشمند دانش‌آموزان نیازمند

رییس ستاد مقابله با کرونای مازندران همچنین در این نشست بر ضرورت سرعت بخشی نسبت به تامین تجهیزات هوشمند آموزشی برای دانش آموزان نیازمند استان تاکید کرد و گفت : براساس اعلام آموزش و پرورش ، حدود 40 هزار نفر از دانش آموزان بی بضاعت استان در سال تحصیلی جدید برای تحصیل مجازی فاقد هرگونه تجهیزات هوشمند هستند که تاکنون تنها برای بخشی از آنها امکانات از سوی خیران فراهم شده است که از جمله آن در شهرستان محمودآباد بوده است.

وی با تاکید بر این که بیشتر این دانش آموزان در مناطق مختلف استان از داشتن تجهیزات هوشمند با گذشت یک هفته از سال تحصیلی جدید محروم هستند ، از خیران ، انجمن ها و تشکل های صنفی ، نهادهای مالی ، مالکان و مدیران واحدهای تولیدی و صنعتی خواست تا در این زمینه وارد عمل شوند.

حسین زادگان گفت : استان مازندران حدود 150 هزار واحد صنفی و بیش از سه هزار و 500 واحد صنعتی دارد و نباید تامین حدود 40 هزار  تلفن همراه و تبلت مورد نیاز دانش آموزان بی بضاعت اینقدر دشوار باشد.

استاندار مازندران از مدیران دستگاه های مختلف اجرایی و غیراجرایی استان خواست تا برای رایزنی در تامین نیاز دانش آموزان محروم به تجهیزات هوشمند وارد عمل شوند.

حسین زادگان پیشنهاد داد تا با فراخوان عمومی علاوه بر درخواست از خیرین برای کمک به دانش آموزان بی بضاعت جهت خرید این تجهیزات، از سایر شهروندان هم خواسته شود تا تلفن همراه و تبلت های اضافی خود را که قابل استفاده هستند و به هر دلیلی در منزلشان خاک می خورد بهینه سازی کرده و برای استفاده دانش آموزان محروم در اختیار آموزش و پرورش قرار دهند و یا خودشان راسا نسبت به شناسایی و تامین نیاز این دسته از دانش آموزان اقدام کنند.

نماینده عالی دولت در مازندران گفت : قطعا مردم استان در صورتی که بدانند تلفن همراه هوشمدی که در خانه خاک می خورد و مورد استفاده خودشان نیست و می تواند مورد استفاده دانش آموزان بی بضاعت برای تحصیل مجازی قرار گیرد ، همراهی خواهند کرد.

رییس ستاد مقابله با کرونای مازندران با قدردانی از آموزش و پرورش و خانواده دانش آموزان در سال تحصیلی جدید ، خواهان گسترش نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی در مدارس از سوی آموزش و پرورش و دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و بابل شد.
هم اکنون با وجود روند نزولی ویروس کرونا در استان مازندران حدود 650 بیمار مبتلا به کووید-19 در بیمارستان های استان بستری هستند.