به گزارش روز شنبه روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری تهران، آییننامههای برنامه های مشترک هفته دفاع مقدس سپاه حضرت محمد (ص) و شهرداری تهران در مراسمی در سالن همایش های برج میلاد ابلاغ و جزییات آن تشریح شد.
نصب کیو آر کد اطلاعات شهدا بر تابلوی خیابانها
«پیروز حناچی»، شهردار تهران در مراسم بزرگداشت چهل سالگی دفاع مقدس گفت: سال ها پیش در چنین روزهایی صحبت از تحرکات مرزی عراق بود تا اینکه بمباران تهران و فرودگاه مهرآباد اتفاق افتاد و جنگنده های عراقی با پرواز در ارتفاع کم بر فرار شهر تهران به نوعی اعلام آغاز جنگ را داشتند. مردم تهران آن روز بهت زده بودند و باور نمی کردند که جنگی شروع شده است، فضای شهر ملتهب بود تا اینکه امام در نخستین سخنان خود مردم را آرام کرد و گفت که دزدی سنگی انداخته و فرار کرده این سخنان همچون آبی بر آتش التهاب مردم بود.
حناچی گفت: آنهایی که امروز از دلایل آغاز جنگ صحبت میکنند و میگویند که می شد جنگ اتفاق نیفتد صدام و دشمنی هایی که علیه انقلاب اسلامی شکل گرفته بود را نمی شناسند. جنگ واکنشی به انقلاب اسلامی بود، مانند جنگ احزاب در زمان پیامبر.
وی در ادامه گفت: حمله صدام به کویت نشان داد که صدام قابل اطمینان نبود و کویت را که حیاط خلوت خود می دانست به اشغال درآورد. در سفری که به کویت داشتم با چشم خود دیدم که حتی درختان این کشور را هم از بیخ کنده بودند و این نشان میداد چقدر از کویتی ها نفرت داشتند.
شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: رشادت های مردم و جوانان و همه اقشار و نیروهای مسلح باعث شد که جنگ که تهدید بزرگی بود به یک فرصت تبدیل شود و امروز اگر انسجام و همدلی وجود دارد اثر آن رشادت هاست و ما مدیون همه شهیدان دفاع مقدس، انقلاب و پس از آن هستیم.
شهردار تهران به برنامه های این مجموعه برای هفته دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: این کارها کمترین اقداماتی است که از ما بر می آید تا نگذاریم یاد شهیدان و آن رشادت ها فراموش شود. ماجرایی که درباره نامگذاری کوچه ها به نام شهیدان در سال های قبل اتفاق افتاد باعث شد که این موضوع را با جدیت بیشتری دنبال کنیم.
حناچی در ادامه به موشک باران تهران اشاره کرد و گفت: اولین موشک هایی که به تهران اصابت کرد برای مردم عجیب بود. شهروندان تجربه ای در این زمینه نداشتند و معلوم نبود که چه اتفاقی افتاده است تا اینکه نیروهای نظامی اطلاعات آن را منتشر کردند و با مهندسی معکوس به مقابله با آن پرداختند. از جمله یکی از موشکها به بانک رافدین عراق اصابت کرد که یک مرکز بزرگ اقتصادی در بغداد بود اما همان اتفاق باعث شد که امروز ما دارای صنایع موشکی باشیم.
شهردار تهران در ادامه افزود: ما امروز وظیفه داریم که یاد شهیدان و ایثارگران را زنده نگه داریم بر همین اساس شهرداری تهران اطلاعات کیو آر کد(QR CODE) شهیدان را در کنار نام آنها در کوچه ها نصب خواهد کرد تا اطلاعات مربوط به آن شهید در اختیار مردم قرار گیرد.
وی با یادی از همه شهیدان گفت: باید یادی از سید شهیدان انقلاب حاج قاسم سلیمانی کنیم که خدمات بسیاری به جامعه ما داشت.
سردار «محمدرضا یزدی»، فرمانده سپاه محمد رسول الله (ص) تهران در بزرگداشت چهل سالگی دفاع مقدس و آییننامههای ابلاغ برنامه های مشترک هفته دفاع مقدس سپاه حضرت محمد (ص) و شهرداری تهران با بیان اینکه این برنامه به ابتکار شهردار تهران ترتیب داده شده و ما نیز از آن استقبال کردیم، گفت: به تعبیر رهبر معظم انقلاب، جنگ ما یک گنج است و اگر با دقت توجه کنیم میبینیم که در دفاع مقدس، تمام ظرفیت های ایجاد یک تمدن نهفته است و باید از این ظرفیت ها استفاده کرده و اتفاقات و حوادث دوره هشت ساله دفاع مقدس را نمایان کنیم.
وی با بیان اینکه شهادت ارزش والایی است که حاصل زندگی خوب شهیدان ما بود افزود: باید زندگی کردن مانند شهدا را بیاموزیم که سبب می شود کشور ما به قله های رفیع رشد و توسعه دست پیدا کند.
سردار یزدی ادامه داد: در جنگ تحمیلی توانستیم همبستگی ملی مان را به نحو احسن به دنیا نشان دهیم؛ در این جنگ همه اقوام، استان ها، ادیان، مذاهب، اقشار اعم از زن و مرد شرکت کردند و همه آنها ظرفیت بزرگی است که کشور را به قله رفیع رشد و توسعه می رساند.
وی با بیان اینکه چهلمین سالگرد دفاع مقدس میتواند زمینهای برای ارائه شکل جدیدی از تفکر جهادی باشد، یادآور شد: همکاری امروز ما با شهرداری در سطح شهر تهران باید خود را نشان دهد و تمام شهر از دستاوردهای دفاع مقدس آذین شود. باید نگارخانه ای به وسعت شهر ایجاد شود و از امکاناتی که در سال های گذشته مراسم ارتحال امام (ره) و امکاناتی که در اربعین به مسیر کربلا و می فرستادیم و امسال به دلیل شرایط شیوع کرونا میسر نشد، برای هفته دفاع مقدس استفاده شود.
برپایی نمایشگاه «یاد یاران» در ۱۰۰ نقطه شهر تهران
روح الله نوبخت، معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه حضرت محمد(ص) تهران در این مراسم با بیان اینکه امسال با توجه به شرایط ویروس کرونا اقدامات برای هفته دفاع مقدس یکپارچه تر و تاثیر گذاری آن مضاعف شده، گفت: برای مراسم چهل سالگی دفاع مقدس حدود سه ماه است که جلسات کارشناسی برگزار می شود که ماحصل آن تعریف یک بسته اقدام مشترک است.
وی با بیان اینکه تدبیر سپاه و شهرداری تهران این است که برنامه ها در محله ها برگزار و از عناصر خلاقیت و هنر برای تاثیرگذاری بیشتر آن استفاده شود، افزود: محوری ترین برنامه در تهران برپایی نمایشگاه های «یادیاران است» که در یکصد نقطه شهر برگزار می شود. علاوه بر این در پنج نقطه تهران رزم نمایش برگزار می شود که در آن به بازسازی عملیات والفجر ۸ و بررسی ابعاد و مولفه های آن پرداخته می شود.
نوبخت به استفاده از فضاسازی و تبلیغات شهری اشاره و عنوان کرد: تابلوها و بیلبوردهای تبلیغاتی به روزرسانی می شوند. در واقع باید در هفته دفاع مقدس و اربعین این تابلوها با فرهنگ ایثار و شهادت متناسب سازی شوند.
وی ادامه داد: تداعی حال و هوای دهه ۶۰ در جنگ تحمیلی با اتوبوس ها و کاروان های اعزام صورت می گیرد؛ برنامه ای که هر روز در یکی از محله های شهر تهران انجام خواهد شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه حضرت محمد(ص) تهران در خاتمه یادآور شد: هفتم مهرماه برنامه ای سراسری در کشور با عنوان اجتماع نکوداشت پیشکسوتان دفاع مقدس برگزار می شود، برنامه ای که در تهران برای ایام پس از آن به صورت هفتگی در یکی از مناطق انجام خواهد شد.