تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۷

خرم‌آباد - ایرنا - خبر ابتلای تعدادی از دانش آموزان شهرستان سلسله به کرونا در ابتدای هفته و اعلام وضعیت قرمز و روند رو به رشد بیماری کرونا در شهرستان دلفان، موجب تعطیل شدن مدارس این ۲ شهرستان در استان لرستان شد.

به گزارش ایرنا، گرچه در روزهای نخستین بازگشایی مدارس تاکید فراوانی بر رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در مدارس شد و بسیاری از والدین حتی حاضر به آزمایش چند ساعته این شرایط نبودند اما برخی مدارس بصورت حضوری کم و بیش فعالیت خود را در این استان آغاز کردند.

رعایت پروتکل های بهداشتی در مدارس غیردولتی به دلیل تعداد کم دانش آموزان تاحدودی بیشتر قابل مشاهده بود اما در حقیقت رعایت پروتکل های بهداشتی برای دانش‌ آموزان به ویژه در مقطع ابتدایی دور از ذهن به نظر می رسید.

ابتدای این هفته و در شرایطی که سال تحصیلی وارد دومین هفته خود شده بود، سرپرست فرمانداری سلسله در جلسه ستاد مدیریت کرونای این شهرستان اعلام کرد که تعدادی دانش آموز هفت تا ۱۷ ساله در شهرستان به کرونا مبتلا شده اند و مدارس منطقه تا پایان شهریور تعطیل اعلام شد.

اگر چه بسیاری از والدین و فعالان اجتماعی علاوه بر نگرانی برای شرایط پیش آمده برای دانش آموزان مبتلا منتقد حضور این دانش آموزان در کلاس های درس  و بیم ابتلای تعدادی بیشتر دانش آموزان هستند اما آموزش و پرورش لرستان ابتلای دانش آموزان به کرونا در سلسله را به پیش از بازگشایی مدارس مرتبط دانست.

اما روز گذشته نیز فرماندار دلفان در جلسه شورای آموزش و پرورش با اعلام وضعیت قرمز شهرستان و روند روبه رشد بیماری کرونا ، مدارس شهرستان را تا اطلاع ثانوی تعطیل اعلام کرد و گفت: آموزش ها تنها باید از طریق فضای مجازی انجام شود.

هرچند آموزش و پرورش لرستان اعلام کرده است که اجباری برای حضور دانش آموزان در کلاس های درس وجود ندارد اما بسیاری از خانواده ها نیز متقاضی برگزاری کلاس های منسجم غیرحضوری هستند.

در چنین شرایطی معلمان نیز معتقدند الزام حضور آنان در مدارس و برگزاری کلاس های آنلاین طولانی مدت اضطراب به دانش آموزان وارد می کند.

گزارش‌های رسیده به ایرنا حاکی از آن است که در برخی مدارس استان در روزهای گذشته کلاس های مجازی چهار ساعته برگزار شده که تنها حدود ۱۵ دقیقه معلم در این فضا فعالیت داشته است و دانش آموزان ابتدایی سردرگم در گوشی والدین منتظر شنیدن صدای معلم و اعلام پایان کلاس درس هستند که این موضوع نیز جای تامل و لزوم نظارت‌های بر فعالیت معلمان را بیشتر آشکار می‌کند.

ادامه فعالیت مدارس منوط به رعایت پروتکل‌های بهداشتی است

استاندار لرستان در این باره گفت: با توجه به شرایط استان، فعالیت مدارس به شرط رعایت پروتکل‌های بهداشتی ادامه خواهد داشت در غیراین صورت دلیلی برای ادامه آموزش حضوری نیست.

سید موسی خادمی روز شنبه جاری در حاشیه جلسه ویدئو کنفرانس ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: حضور دانش‌آموزان در مدرسه با رعایت پروتکل های بهداشتی باید همراه باشد که اگر پروتکل ها رعایت نشوند این موضوع نباید ادامه پیدا کند.

وی افزود: متاسفانه یکی از استان‌هایی که در چند روز اخیر جهش مجددی در تعداد افراد بستری شده مبتلا به کرونا در بیمارستانها داشته، لرستان بوده که این امر نشان می‌دهد در مقطعی پروتکل های بهداشتی از سوی مردم رعایت نشده است.

استاندار لرستان ادامه داد: با توجه به اینکه به فصل پائیز نزدیک می شویم و در آن ایام ویروس آنفولانزا نیز شیوع پیدا می کند، مقارن شدن این دو ممکن است روند سلامت جامعه را با مشکل بیشتری مواجه کند که خوشبختانه پیشگیری از آنفولانزا و کرونا بر هم منطبق هستند.

خادمی از مردم خواست تا با رعایت فاصله لازم ، زدن ماسک و حضور نیافتن در اجتماعات زمینه را برای کاهش ابتلای ویروس کرونا فراهم کنند.

مدارس در صورت رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی پلمب می‌شوند

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: درصورتی که هر یک از مدارس استان حتی یک مورد از شیوه نامه‌های بهداشتی مقابله با کرونا را رعایت نکند پلمب و کلاس‌های حضوری آن تعطیل می شود.

مریم کوشکی افزود: پروتکل های ۲۰ گانه ای برای مدارس استان در نظر گرفته شده و تیم های پایش گر متشکل از کارشناسان مراقبت سلامت و آموزش و پرورش نسبت به بررسی رعایت این دستورات فعال می شوند.

وی اظهار داشت: بازرسی تیم های پایش گر از مدارس استان به صورت مستمر و سخت گیرانه ادامه دارد و در صورت مشاهده هرگونه کم کاری، با متخلفان برخورد خواهد شد.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: فهرستی از ضروریات مقابله با کرونا در مدارس تهیه شده و چنانچه حتی یک مورد از آن رعایت نشود از ادامه فعالیت آموزشگاه ممانعت خواهد شد.

کوشکی تصریح کرد: بر این اساس مدارس باید مصرف دست کم یک هفته ماسک و مواد ضدعفونی را ذخیره داشته باشند و موظف هستند ماسک بهداشتی را در اختیار دانش آموزان قرار دهند.

وی گفت: رعایت فاصله اجتماعی در کلاس به اندازه دست کم یک متر از چهار طرف برای هر دانش آموز ضروری است  و گندزدایی سطوح و سرویس های بهداشتی نیز باید مستمر انجام شود.

وی با تاکید بر غربالگری مداوم کادر آموزش و دانش آموزان ادامه داد: سلامت محیط آموزش مهمترین هدف دانشگاه علوم پزشکی است که در جلسه با معاون آموزش و پرورش استان نیز راهکارهای لازم برای تحقق  و رعایت شیوه نامه های بهداشتی بررسی شده که اجرای آن با جدیت توسط هر ۲ دستگاه دنبال می شود.

سال تحصیلی جدید با حضور ۳۶۰ هزار دانش‌آموز در پنج هزار و ۳۰۰ مدرسه لرستان آغاز شده  و این استان هم اکنون در وضعیت هشدار شیوع کرونا قرار دارد.