شیرازایرنا- مدیرکل دفتر فنی، امورعمرانی، حمل و نقل و ترافیک استانداری فارس گفت: از سال ۱۳۹۲ تاکنون بیش از هشت هزار و ۶۸۵ پروژه در نقاط مختلف استان به بهره برداری رسیده است.

امیرحسین جمشیدی یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این پروژه‌ها در بخش‌های امور آب آشامیدنی، راه‌های اصلی، فرعی، روستایی و عشایری، فضاهای آموزشی و فرهنگی آموزش و پرورش، امور آموزشی، فرهنگی، هنری و رفاهی مراکز آموزش عالی و سازمان‌های فرهنگی و هنری، امور بهداشت و درمان، امور برق، عمران شهری و روستایی، مسکن شهری و روستایی، امور ورزشی، طرح‌های تولیدی بخش صنعت و کشاورزی و سایر پروژه‌های عمرانی، زیربنایی، خدماتی و رفاهی بوده است.
وی ادامه داد: همچنین علاوه بر پروژه های افتتاح شده در هفته دولت و دهه مبارک فجر پروژه های زیاد دیگری در نقاط مختلف استان به بهره برداری رسیده است برای اجرای این پروژه ها میلیاردها تومان اعتبار هزینه شده است.

مروری بر مهم‌ترین طرح‌های افتتاح شده در سال ۹۹
از جمله پروژه های مهم استان فارس که در سال جاری به صورت ویدیوکنفرانس با دستور رییس جمهوری به بهره برداری رسیده است می توان به فاز اول مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در شهرستان لامرد با تولید ۱۲۰ تن شمش آلومینیوم اشاره کرد.
چشم انداز تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن شمس آلومینیوم در سال برای این مجتمع در وسعتی به مساحت ۲۰۰ هکتار  طرح‌ریزی شده است.
محصولات این مجتمع در صنایع هوا فضا، صنایع دفاعی، صنایع خودرویی، صنعت ساختمانی، صنایع کابل و مفتول سازی و صنایع بسته بندی کاربرد دارد.
این مجتمع در زمان بهره‌برداری کامل به صورت مستقیم یک هزار و ۵۰۰ نفر و به صورت غیرمستقیم پنج هزار نفر اشتغال ایجاد می‌کند.
برای اجرای این طرح ۱۸۶ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی و یا معادل ۱.۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری ارزی صورت گرفته است.
این طرح با سرمایه گذاری ۴۹ درصدی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و ۵۱ درصدی شرکت سرمایه گذاری غدیر احداث شده و در حال تکمیل است.

دوازدهم تیرماه گذشته و با دستور رئیس‌جمهوری، علاوه بر ۶ نیروگاه خورشیدی در مناطق مختلف استان فارس، فاز خط دوم آبرسانی به شیراز از سد درود زن، تصفیه‌خانه آب شیراز و فاز اول آبرسانی به سعادت شهر و ارسنجان در قالب پویش الف - ب- ایران وزارت نیرو به بهره‌برداری رسید. 
بنا بر اعلام عنایت الله رحیمی استاندار فارس در این آیین، بیش از دو هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای این طرح‌ها به قیمت کنونی هزینه شده است.
عملیات اجرایی طرح خط دوم آبرسانی از سد درودزن به شیراز در سال ۹۰ آغاز شده بود.  این طرح شامل خط لوله ، ایستگاه افزایش فشار ، ساخت مخازن سه گانه ، حفرتونل به طول ۵ کیلومتر است که  بنا بر اعلام مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان فارس، در این آیین، گام نخست این طرح به ظرفیت ۷۵۰ لیتر بر ثانیه افتتاح شد و به بهره برداری رسید.
‌ گام نخست طرح آبرسانی به شهرهای سعادت شهر و ارسنجان نیز که از سال ۹۵ آغاز و شامل آبرسانی به سعادت شهر است، سالانه یک میلیون و ۲۰۰هزار مترمکعب آب شرب این شهر را تامین می‌کند.
بهره‌برداری از تصفیه خانه فاضلاب شماره دو شیراز به عنوان سی‌ وهفتمین تصفیه‌خانه آب احداث شده در دولت تدبیر و امید نیز دوازدهم تیرماه 99 در ارتباط ویدیوکنفرانس توسط رئیس‌جمهوری آغاز شد  و در همین حال، معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور در محل اجرای طرح، نوید ساخت تصفیه‌خانه دیگر در شیراز را مطرح کرد.
حمیدرضا جانباز در این آیین اعلام کرد:‌ تصفیه‌خانه شماره ۲ شیراز یکی از بزرگترین و مدرن‌ترین تصفیه‌خانه‌های کشور است که در زمینی به مساحت حدود ۸۰ هکتار با آخرین تکنولوژی‌های روز احداث شده است.
۶ نیروگاه خورشیدی در مناطق مختلف استان فارس نیز در آیین نمادینی به میزبانی شهرستان لارستان در ارتباط از راه دور حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران و وزیر نیرو به طور رسمی وارد مدار بهره برداری شدند.
این طرح های نیروگاهی و صنعتی که عمدتا با سرمایه گذاری خارجی وارد فاز بهره برداری شده  علاوه بر نوید بهره گیری از انرژی های پاک ، بی اثر بودن فشارهای ناشی از تحریم های ظالمانه علیه کشورمان را می رساند، به عقیده مسئولان  و کارشناسان اجرای این طرح ها به ویژه در جنوب استان فارس همچنین می تواند دروازه حضور بیش از پیش استان فارس بویژه شهرستان لارستان به مرحله صنعتی شدن را نیز رقم  زند.
میزان سرمایه گذاری ریالی برای مجموع این ۶ طرح نیروگاه خورشیدی در استان فارس  افزون بر یک هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال اعلام شده است.
یکی از مهمترین و شاخص ترین این طرح ها شامل نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی کورده لارستان است که با سرمایه گذاری حدود ۱۲ میلیون دلاری و با همت و تلاش سرمایه گذار بخش خصوصی وهمراهی و همکاری دولت برای ایجاد زیرساخت ها و مجوزهای لازم به بهره‌برداری رسید. در این آیین، طرح‌های مشابهی نیز در شهرستان های شیراز ، اقلید ، لامرد و نی ریز افتتاح شد.

کارخانه کربنات سدیم کاوه در شهرستان فیروزآباد از دیگر پروژه های مهمی بود که با دستور از راه دور رییس جمهوری در مردادماه ۹۹ در استان فارس به بهره برداری رسید.
واحد شرکت کربنات سدیم کاوه در زمینه تولید کربنات سدیم فعالیت می کند که ظرفیت سالانه این واحد ۳۲۰ هزار تن است.
این واحد صنعتی با سرمایه گذاری ۲۰ هزار و  ۶۷ میلیارد ریال و با اشتغال بیش از هزار و سه نفر در شهرستان فیروزآباد به بهره برداری رسیده است.

طرح‌های توسعه مجتمع صنعتی ذوب‌آهن پاسارگاد واقع در شهرستان کوار استان فارس، شامل تولید آهن اسفنجی و گندله‌سازی نیز از دیگر پروژه هایی است که در سال ۹۹ به صورت ویدیو کنفرانس با دستور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهوری به بهره‌برداری رسید.
این مرحله از توسعه مجتمع با سرمایه‌گذاری ۱۳۹ میلیون یورو و ۱۹۹ میلیارد تومان در مدت حدود سه سال به پایان رسید تا یک هزار و ۸۷۰ نیروی جدید در این بخش مجتمع مشغول به کار شوند و به صورت غیرمستقیم نیز ۲۰ هزار نفر از مواهب اشتغال این طرح بهره‌مند شدند.

همچنین واحد تولیدی بهسازان توسعه آرمان تولید کننده پوشش معدنی مقاوم در برابر آتش و فوم عایق سقف و شرکت آرای سان رونیکا تولید کننده محصولات آرایشی و بهداشتی ۲ مجموعه‌ مستقر در منطقه ویژه اقتصادی بودند که ۲۲ شهریورماه ۹۹ با دستور حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس‌جمهوری فعالیشان به طور رسمی آغاز شد.
عملیات اجرایی واحد تولیدی بهسازان توسعه آرمان در سال ۹۷ آغاز شد و با بهره‌برداری از آن زمینه اشتغال مستقیم برای ۵۰ نفر فراهم شده است.
این طرح با ۳۵۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری ثابت و ۷۲۶ میلیارد ریال سرمایه‌ در گردش در زمینی به مساحت هشت هزار متر مربع اجرا شد.
واحد تولیدی بهسازان توسعه آرمان ظرفیت تولید سالانه ۴۰ هزار تن پوشش مقاوم به در برابر آتش سوزی و ۱۱ هزار تن فوم عایق سقف را دارد.
عملیات اجرایی شرکت آرای سان رونیکا نیز از سال ۹۴ در زمینی به مساخت ۳۱ هزار متر مربع آغاز شد که با بهره‌برداری از فاز اول آن برای ۷۰ نفر به طور مستقیم فرصت شغلی ایجاد شده است.
این واحد تولیدی با یک هزار میلیارد ریال سرمایه ریالی و یک میلیون دلار سرمایه ارزی اجرا شده که ۹۰۰ میلیارد ریال از این سرمایه‌گذاری برای اجرای فاز اول هزینه شده است.
فاز دوم این طرح نیز ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که در برنامه سال جهش تولید پرداخت سه هزار میلیارد ریال تسهیلات به این واحد تولیدی پیش‌بینی شده است.