مشهد- ایرنا- سرپرست معاونت مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: با آغاز و تداوم جریان پرداخت وام ودیعه مسکن، تا پایان وقت اداری دیروز ۲۲ شهریور ماه جاری در این استان ۱۶۸ نفر از متقاضیان واجد شرایط وام ودیعه مسکن را دریافت کردند.

رضا ناصری روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا شمار شهروندان ثبت‌نام شده متقاضی این نوع وام را در خراسان رضوی ۴۰ هزار و ۶۵۹ نفر اعلام و بیان کرد: ۲۶ هزار و ۹۴۷ نفر از این تعداد واجد شرایط لازم برای دریافت وام ودیعه مسکن شناخته شده‌اند.

وی افزود: همچنین تاکنون برای ۳۸۲ نفر از واجدان خراسانی شرایط دریافت وام ودیعه مسکن پرونده مربوطه تشکیل و ۱۶۸ نفر از این تعداد نیز وام مورد تقاضا را دریافت کرده‌اند. 

سرپرست معاونت مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی خراسان رضوی ادامه داد: رقم ودیعه مسکن برای مستاجران در تهران ۵۰۰ میلیون ریال، در سایر کلانشهرهای کشور ۳۰۰ میلیون ریال و در شهرهای کوچک ۱۵۰ میلیون ریال است.

وی گفت: این تسهیلات از محل منابع تخصیصی به واحدهای کسب و کار آسیب‌دیده از کرونا با کارمزد ۱۳ درصد و سررسید یک ساله پرداخت می‌شود. 

ناصری افزود: در این چارچوب مبالغ وام ۱۵۰ میلیون و ۳۰۰ میلیون ریالی بدون ضامن و فقط با اخذ چک و سفته به متقاضی پرداخت می‌شود. 

وی ادامه داد: پرداخت وام ۵۰۰ میلیون ریالی نیازمند معرفی یک نفر ضامن دارای چک است ولی نیاز به استعلام برای چک برگشتی ضامن ندارد لذا اگر بانکی بیش از اینها اقدام نماید مرتکب تخلف شده است.

سرپرست معاونت مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی خراسان رضوی همچنین گفت: آن دسته از متقاضیانی که زیرپوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و سازمان بهزیستی هستند هیچ نیازی نیاز به ارائه ضامن برای دریافت وام ودیعه مسکن ندارند. 

بر اساس آمارهای رسمی، خانوارهای مستاجر حدود ۸۰ درصد درآمد ماهانه خود را صرف پرداخت اجاره‌خانه می‌کنند. به همین خاطر دولت جمهوری اسلامی ایران با توجه به افزایش تورم که بازار مسکن را نیز تحت تاثیر قرار داده، با هدف کم کردن فشار بر روی قشر مستاجر ظرف روزهای چهارم تا نهم مرداد ماه گذشته اقدام به ثبت‌نام از متقاضیان برای پرداخت وام ودیعه مسکن یا "وام کمک‌ودیعه مسکن" به اجاره‌نشینها در سطح کشور کرد. 

به این ترتیب مستاجران وام دریافتی را در قالب ۱۲ قسط پرداخت می‌کنند و اصل مبلغ ودیعه را هم در پایان قرارداد یک ساله‌شان با صاحبخانه‌ (یعنی مرداد ۱۴۰۰) به شبکه بانکی کشور برمی‌گردانند.