سنندج - ایرنا - رییس بهزیستی دیواندره گفت: پنج هزار و ۱۲۲ کودک در این شهرستان تا پایان آذر زیر پوشش طرح غربالگری بینایی سنجی (آمبلیوپی) می‌روند.

به گزارش ایرنا، چنور مهدوی روز یکشنبه در حاشیه بازدید فرماندار دیواندره از طرح غربالگری بینایی سنجی کودکان سه تا ۶ سال که در کلینیک بیمارستان امام خمینی (ره) در حال اجرا است،  اظهار داشت: براساس آمار ثبت احوال کودکان سه تا ۶ سال شهرستان دیواندره در سال جاری پنج هزار و ۱۲۲ نفر هستند که پیش‌بینی می‌شود میانگین پوشش این طرح تا پایان سال به ۹۳ درصد جامعه هدف برسد.
وی با اشاره به اینکه اولویت این طرح برای روستاهای صعب العبور شهرستان است، اضافه کرد: این طرح در سه روز پایانی هفته در روستاها و بقیه روزها در شهر اجرا می‌شود.
مهدوی افزود: اجرای این طرح فقط به پوشش ختم نمی‌شود بلکه در مراحل بعدی کودکانی که با اختلالات بینایی از جمله تنبلی چشم و یا کم بینایی مواجه هستند به پزشک متخصص ارجاع داده می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته چهار هزار و ۴۷۶ کودک سه تا ۶ سال در شهرستان دیواندره وجود داشتند، یادآور شد: همان سال چهار هزار و ۲۰۰ نفر از این تعداد زیر پوشش طرح آمبلیوپی قرار گرفتند که شامل ۹۳ درصد واجدین شرایط بود.

مهدوی گفت: درسال گذشته تعداد ۲۰۰ نفر کودک مشکوک  به تنبلی چشم شناسایی شد و برای ۷۰ نفر عینک تجویز و ۱۵ نفر به پزشک متخصص برای عمل جراحی ارجاع داده شد.
رییس بهزیستی دیواندره اظهار داشت: تنبلی چشم اگر به موقع تشخیص داده شود قابل درمان است لذا از خانواده‌ها می‌خواهیم نسبت به شرکت در غربالگری بینایی سنجی کودکان خود اقدامات لازم را انجام داده و به پایگاه‌ها مراجعه کنند.

وی تاکید کرد: آمبلیوپی یا همان تنبلی چشم نوعی اختلال بینایی است که چشم به ظاهر سالم کودک را درگیر کرده و اگر به موقع درمان نشود باعث اختلال دید طبیعی او می شود.

مهدوی افزود: کارشناسان معتقدند که بهترین سن برای درمان تنبلی چشم بین سه تا پنج سالگی است و کودکانی که در این سن با تنبلی چشم روبرو هستند اگر به موقع تحت درمان قرار نگیرند ممکن است دچار نابینایی یا کم بینایی شوند.

شهرستان دیواندره با جمعیت ۸۰ هزار نفری در ۸۵ کیلومتری شهر سنندج مرکز کردستان قرار دارد.