سمنان- ایرنا- معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سمنان گفت: جایگاه این دانشگاه در جدیدترین رتبه‌بندی ارزیابی نشریات دانشگاه‌ها و موسسه‌های پژوهشی کشور در سال ۱۳۹۸ از سوی دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی‌ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارتقا یافت.

به گزارش ایرنا، سیف الله سعدالدین روز یکشنبه به رسانه ها افزود : نشریات دانشگاه‌ها و مؤسسه های پژوهشی کشور بر اساس شاخص‌ها و معیارهای کلی ارزیابی نشریات علمی امتیازدهی و رتبه نشریات تعیین‌شده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سمنان با بیان اینکه ۱۲ عنوان از نشریات معتبر دانشگاه سمنان در این نظام ارزیابی حضور یافت افزود :  از این میان ۲ عنوان نشریه در حوزه فنی مهندسی دارای رتبه (الف) و سایر نشریات دانشگاه سمنان موفق به کسب رتبه (ب) در ارزیابی سال ۹۸ شد.

وی با اشاره به اینکه هر نشریه باید در سال حداقل ۲۴ مقاله علمی و هر شماره حداقل ۶ مقاله منتشر کند، خاطر نشان کرد : رتبه‌بندی نشریات به‌صورت خیلی خوب (الف)، خوب (ب)، متوسط (ج) و ضعیف (د) تعیین‌شده است.
سعدالدین ادامه داد : نشریات دانشگاه سمنان در رتبه‌بندی نشریات در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۶ جایگاه مطلوب‌تری به دست آوردند .
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سمنان با بیان معیارها و شاخص‌های جدید در نظر گرفته‌شده برای ارزیابی نشریات، بیان کرد: انتشار به‌موقع، داشتن وبگاه استاندارد، رعایت آیین نگارش و ساختار، رعایت فرایند پذیرش مقالات و داوری تخصصی، وضعیت نشریه در نمایه‌های استنادی تخصصی اجتماعی و همچنین رعایت اخلاق علمی نشر و جلوگیری از بروز تخلفات علمی در ارزیابی نشریات، مورد بررسی قرار می‌گیرد.
سعدالدین با بیان اینکه تاکید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر این است که محتوای نشریات علمی متناسب با نیازهای جامعه و پژوهش‌ها نیز اصیل باشد، گفت: تخلف یا تقلب علمی در آثار می‌تواند منجر به حذف موقت یا دائمی از فرایند ارزیابی و رتبه‌بندی شود و نشریه باید تمهیدات کافی را برای جلوگیری از تخلف و احراز اصالت علمی آثار منتشره را به کار گیرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سمنان تاکید کرد: درصورتی‌که نشریه‌ای در رتبه ضعیف قرار بگیرد، علاوه بر اینکه از فرایند ارزیابی خارج می‌شود، به مدت ۲ سال نمی‌تواند در فرایند ارزیابی قرار گیرد.

دانشگاه سمنان دانشگاه مادر منطقه بیش از ۱۲ هزار دانشجو و ۳۷۰ عضو هیات علمی دارد و در زمره یک درصد دانشگاه های تاثیرگذار علمی دنیا است.