تهران - ایرنا - رسانه های هندی روز یکشنبه گزارش دادند که همزمان با آغاز گفت وگوهای صلح بین افغان ها در دوحه قطر، دو مهندس هندی که پیشتر در افغانستان به گروگان گرفته بودند آزاد شده و به کشورشان بازگشتند.

روزنامه هندی "هندو" امروز گزارش داد که این دو مهندس آخرین گروگان های هندی در بند گروه طالبان در افغانستان هستند که گروه طالبان برای آغاز مذاکرات صلخ بین افغان ها در دوحه قطر آنها را آزاد کرد و آنها  امروز وارد دهلی نو شدند.

این گزارش به نقل از برخی منابع هندی و افغان نوشت که "نوامی اوساکا" جزو ۷ مهندس هندی بود که در سال ۲۰۱۸ (در ۱۵ مهر سال ۱۳۹۸) در در ولایت بغلان افغانستان ربوده شده بودند.

وزارت خارجه هند نیز امروز با انتشار اعلامیه‌ای خبر داد که دو شهروند این کشور که در سال ۲۰۱۸ در افغانستان ربوده شده بودند، آزاد و به کشورشان بازگشتند.

از آن زمان تا کنون شش تن آنها رها شده و دوباره به هند برگشته‌اند.

منابع محلی ولایت بغلان در شمال افغانستان در ۱۳۹۷ تایید کرده بودند که هفت مهندس هندی و یک همکار افغان آنان توسط مردان مسلح ناشناس در این ولایت ربوده شده‌بود. این مهندسان در یک پروژۀ انتقال برق، کار می‌کردند.

طالبان پیشتر سه مهندس هندی را در زمستان سال گذشته و سه مهندس باقیمانده دیگر  را که در یک شرکت هندی در بخش انرژی برق در افغانستان کار می کردند در مرداد ماه امسال آزاد کرد.

چون مرداد ماه گذشته بود که هیات آمریکایی و گروه طالبان در گفت وگوهای خود در اسلام آباد با مبادله ۳ نفر مهندس هندی زندانی در نزد طالبان و ۱۱ عضو این گروه زندان «بگرام» موافقت کرده بودند.

منابع افغان گفته بودند که شیخ «عبدالرحیم» استاندار خود خوانده طالبان برای استان «کنر»، مولوی «عبدالرشید بلوچ» استاندار خودخوانده برای «نیمروز» و «عزیزالرحمان»   معروف به «احسان‌الله»  خواهرزاده سراج‌الدین حقانی رهبر شبکه حقانی با ۹ فرمانده دیگر درمبادله با ۳ مهندس هندی رها شده و در استان «بغلان» در شمال این کشور مبادله شدند.

از آنجایی که دولت هند به همراه دولت ایران همکاری های اقتصادی نزدیکی با دولت افغانستان به ویژه برای احیای راه اقتصادی بندر بمبئی به بندچاربهار ایران تا هرات دارند، بارها اتفاق افتاده است که برخی اتباع این کشور فعال در پروژه های اقتصادی در افغانستان مورد تعرض قرار گرفتند.

همین نقش هند در توسعه جامعه افغانستان موجب شده است که دهلی نو نیز یکی از طرف های ناظر در مذاکرات صلح بین افغان ها باشد که از دیروز در دوحه قطر آغاز شده است و تا پایان هفته ادامه دارد.

به همین دلیل جایشانکار وزیر امور خارجه هند که در مراسم آغاز مذاکره صلح دولت افغانستان و گروه طالبان در قطر شرکت کرده بود اعلام کرد مذاکرات صلح افغانستان باید به حاکمیت و یکپارچگی این کشور احترام بگذارد.

به گزارش ایرنا به نقل از وب سایت رسمی وزارت امور خارجه هند، جایشانکار روز شنبه در ویدیو کنفرانس مذاکرات دولت افغانستان و گروه طالبان گفت: سیاست هند در مقابل افغانستان ثابت بوده است. هند معتقد است هرگونه صلح باید با هدایت افغان و با کنترل و رهبری این کشور انجام شود. روند صلح همچنین باید به حاکمیت ملی و یکپارچگی ارضی این کشور احترام بگذارد. منافع اقلیت جامعه افغانستان از جمله زنان و بخش آسیب پذیر این کشور باید حفظ شده و به مساله خشونت در سرتاسر افغانستان رسیدگی شود. 
وی افزود: نباید از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری از جمله هند استفاده شود و هند از آتش بس فوری برای ایجاد صلح پایدار در افغانستان حمایت می‌کند. 
به گزارش ایرنا؛ پس از گذشت ۱۹ سال از آغاز جنگ آمریکا در افغانستان و در نوزدهمین سالگرد حمله تروریستی یازده سپتامبر، دیروز (شنبه) نخستین دور گفت‌وگوهای صلح دولت افغانستان با طالبان با حضور «مایک پمپئو» وزیر خارجه امریکا، مقام‌های قطری و نمایندگان حدود ۳۰ کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران و سازمان‌های جهانی به صورت حضوری (آنلاین) آغاز شد. 
عبداالله عبدالله رییس شورای عالی آشتی ملی، «حنیف اتمر» سرپرست وزارت امور خارجه و «سعادت منصور نادری» وزیر دولت در امور صلح، هیات ۲۱ نفری دولت افغانستان را به دوحه همراهی می‌کنند. 
عبدالله عبدالله، هنگام سفر به دوحه در فرودگاه گفت که امیدوار است آغاز مذاکرات میان افغان‌ها تحول بزرگ و تاریخی باشد. 
وی افزود: نمی‌خواهم نسبت به این مذاکرات بدبین باشم اما چالش‌ها را هم نباید نادیده گرفت.