احمد لطایفی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عملیات اجرایی سایت مدیریت پسماند شهرداری بیرجند در فصل پاییز پیشرو به اتمام خواهد رسید.
وی بیان کرد: راهاندازی خط تفکیک صنعتی پسماند در سایت مدیریت پسماند شهرداری بیرجند نیز در دستور کار است که اجرای کامل این طرح به ۱۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
مدیر امور پسماند شهرداری بیرجند گفت: با توجه به انجام مناقصه اجرای این طرح در روزنامههای محلی با مشخص شدن برنده مزایده عملیات اجرایی آن در مهرماه آغاز میشود و طی ۱۲ ماه به اتمام خواهد رسید.
وی کاهش آلودگی، بهرهبرداری بیشتر از زباله، تولید کمپوست و کاهش هزینه تفکیک و بازیافت زباله را از مزایای این طرح ذکر کرد.
افزایش تولید زباله در بیرجند
لطایفی ادامه داد: تولید روزانه زباله در بیمارستانهای بیرجند از سه تن به ۵.۵ تن افزایش یافت.
وی گفت: قبل از شیوع ویروس کرونا روزانه به صورت میانگین سه تن زباله از بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی، تامین اجتماعی و بیمارستان ارتش بیرجند جمعآوری میشد که به دلیل شیوع ویروس کرونا به صورت میانگین به پنج هزار و ۵۰۰ کیلوگرم افزایش یافته و در برخی بیمارستانها افزایش ۵۰ درصدی تولید زباله را داشتهایم.
مدیر امور پسماند شهرداری بیرجند بیان کرد: افزایش زباله بیمارستانی باعث افزایش هزینههای دفع شهرداری و دانشگاه علوم پزشکی بیرجند شده است.
وی با بیان اینکه با توجه به شیوع ویروس کرونا تعاملاتی با دانشگاه علوم پزشکی درخصوص دفع رایگان زبالههای بیمارستانی داشتهایم افزود: ابتدای امسال و در بازدید شهردار بیرجند از بیمارستان ولیعصر (عج) بیرجند به مدت سه ماه هزینه دفع زبالههای بیمارستانی رایگان انجام شد.
لطایفی با تاکید بر اینکه دفع زبالههای بیمارستانی در سایت شهرداری بیرجند با رعایت تمامی پروتکلهای ابلاغی از سوی مراکز بهداشت و اداره کل حفاظت محیط زیست استان انجام میشود اظهار داشت: همیشه دفع زبالههای بیمارستانی با عملیات آهک و خاک پاشی دفن میشد اما با شیوع ویروس کرونا محلول خاک و آهک را افزایش دادیم.
وی گفت: در حال حاضر دفع زبالههای بیمارستانی با توجه به شیوع کرونا به صورت ساعتی انجام میشود در صورتی که قبلا این کار روزانه انجام میشد.
مدیر امور پسماند شهرداری بیرجند اظهار داشت: با توجه به شیوع ویروس کرونا تولید زباله در شهر بیرجند هم روزانه به ازای هر نفر از نیم کیلوگرم به ۷۵۰ گرم افزایش یافته که این موضوع هزینه دفع زبالهها را افزایش داده است.
وی از شهروندان خواست با توجه به شیوع کرونا از رهاسازی ماسک و دستکش با توجه به آلودگی احتمالی به کرونا در سطح شهر خودداری کنند چرا که این اقدام خطرات بسیاری برای سلامتی همشهریان دارد.