به گزارش ایرنا، پژمان باختر روز دوشنبه دومین جلسه تعاملی تدوین سیاستهای اجرایی سیستم یکپارچه سازی اطلاعات کشاورزی (سیاک) اظهار داشت: در کردستان ۴۴ مرکز جهاد کشاورزی در سطح ۱۰ شهرستان استان کار خدمت رسانی و هدایت بهره برداران بخش کشاورزی را بر عهده دارند.
وی با تاکید براینکه ۲۱۹ کارشناس مروج، مدیریت پهنهها را بر عهده دارند، افزود: مراکز جهاد کشاورزی استان به تجهیزات و امکانات اداری مجهز شده و تا پایان هفته جاری نیز تمام مراکز و مدیریت جهاد کشاورزی به شبکه اینترنت پرسرعت متصل خواهند شد.
باختر اضافه کرد: بر اساس اطلاعات موجود تعداد قطعات زراعی نزدیک به ۶۸۰ هزار قطعه و قطعات باغی هم بیش از ۱۶۰ هزار قطعه است که به طور میانگین هر کارشناس مروج پهنه سه هزار و ۸۰۰ قطعه را پوشش داده است.
وی یادآور شد: از یک میلیون و ۲۱۷ هزار هکتار اراضی استان، مساحت ۸۲۲ هزار و ۳۶۹ هکتار اراضی تحت کشت محصولات زراعی و باغی است که هر کارشناس مروج سه هزار و ۷۵۵ هکتار با جمعیت ۷۲۰ بهره بردار را زیر پوشش دارد.
مجری طرح یکپارچه سازی اطلاعات کشاورزی کردستان با تاکید بر تعدد وظایف کارشناسان پهنه های کشاورزی گفت: ترویج و توسعه کشت محصولات کشاورزی، شناسایی استعدادها، برنامه ریزی برای بخش خصوصی، پایش و نظارت مستمر بر مزارع و باغات از جمله وظایف کارشناسان پهنه های کشاورزی استان است.
عملیات اجرایی سیستم یکپارچه اطلاعات کشاورزی (سیاک) که در آن اطلاعات عرصه های کشاورزی استان با مشخصات دقیق عرصه و بهره برداران در آن ثبت می گردد از ابتدای شهریور ماه سال جاری، در کردستان آغاز شده است.
این استان دارای ۲۸ هزار دستگاه تراکتور و یک هزار و ۲۴۷ دستگاه کمباین است.
در ابتدای سال گذشته (۱۳۹۷) ضریب مکانیزاسیون در مزارع استان ۲.۳ دهم اسب بخار در هر هکتار بود که امسال با جذب یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار این شاخص به ۲.۱۱ اسب بخار رسید.
این شاخص حدود پنج صدم اسب بخار از ۱.۷ اسب بخار میانگین کشوری بالاتر است و با توجه به این شاخص، کردستان در کشور ضریب اول در رتبه مکانیزاسیون را دارد و ۹۸ درصد از کشت و برداشت گندم در استان به صورت مکانیزه انجام میشود.
استان کردستان دارای ۲۸۲ هزار هکتار با یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت است که تنوع آب و هوایی آن باعث شده یکی از استانهای موفق در حوزه کشاورزی باشد.
این استان دارای یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم حدود ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی حدود ۱۲ درصد است.
کردستان دارای حدود ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار رأس دام سبک (گوسفند و بز) و ۲۰۰ هزار رأس دام سنگین (گاو و گوساله)، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل است.
جمعیت بهره بردار کشاورزی کردستان دارای ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تُن محصولات کشاورزی تولید میکنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی نیز مربوط به بخش زراعت است.