مهاباد- ایرنا- رییس اداره تعاون روستایی بوکان گفت: طی سال زراعی جاری و برای حمایت از کشاورزان، ۲ هزار ۸۴۸ تُن بذر اصلاح شده گندم در این شهرستان تولید و بخشی از آن بین کشاورزان آذربایجان غربی توزیع شده است.

علی صالح‌زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از مجموع بذر گندم تولید شده در این شهرستان تاکنون بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ تُن بین کشاورزان استان و این شهرستان توزیع شده و مابقی نیز در حال توزیع شدن است.

وی ادامه داد: ارقام تولید شده گندم در بخش دیم شامل ارقام "آذر۲"، "هما" و "صدرا" و در بخش آبی شامل "میهن" و "حیدری" است که کشاورزان با راهنمایی مروجان بخش کشاورزی برای اراضی خود انتخاب و اقدام به خرید آن می‌کنند.

رییس اداره تعاون روستایی بوکان گفت: بذر گواهی شده توزیعی دیم به ازای هر کیلوگرم ۳۲ هزار و ۹۰۰ ریال و بذر گواهی شده آبی نیز به بهای ۳۴ هزار و ۹۰۰ ریال در اختیار کشاورزان و متقاضیان قرار می‌گیرد.

"صالح زاده" ادامه داد: میزان بذرهای تولید شده در این شهرستان امسال نسبت به سال زراعی گذشته دارای ۲۰ درصد کاهش عملکرد در واحد سطح بود که علت آن شرایط بد آب و هوایی و عدم پراکندگی بارش‌ها و نامناسب بودن میزان آن در طول فصل بارش ارزیابی شده است.

وی افزود: طرح فرآوری بذر شرکت تعاونی روستایی بوکان در ۹ سال متوالی به عنوان طرح ملی معرفی و مقام نخست استان و کشوری را به خود اختصاص داده است.

وی در خصوص مزایای استفاده از بذر اصلاح شده بیان کرد: تولید انبوه و استفاده از این بذرها به جای بذرهای سنتی باعث می‌شود تا با وجود کاهش سطح زیر کشت، در تولید محصول هر ساله با رشد یا حفظ میزان تولید روبرو شد که مصداق عینی در کشاورزی مدرن و علمی است که با استفاده از آن شاهد جهش تولید در مزارع خواهیم بود.

اداره تعاون روستایی بوکان با تحت پوشش قرار دادن هشت شرکت تعاونی و با بیش از ۲۶ هزار نفر عضو در انجام ارایه خدمات به قشر روستاییان و کشاورزان در امر خرید محصولات کشاورزی شامل گندم کلزا، تولید و فراوری بذر گندم و توزیع سوخت روستاییان فعالیت دارد.

بوکان دارای ۱۱۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت است که ۸۵ هزار هکتار آن دیم و مابقی آبی است؛ این شهرستان یکی از قطب‌های مهم کشاورزی آذربایجان‌غربی به شمار می‌رود.