ایلام - ایرنا - شهرستان تازه تاسیس سیروان نیز این روزها همچون سایر نقاط استان و کشور شاهد بازگشایی مدارس و به مدرسه رفتن دانش‌آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی است.

به گزارش ایرنا، مدارس این شهرستان با احتساب سه ماه تابستان بیش از ۶ به علت شیوع کرونا تعطیل بود و از نیمه دوم شهریورماه بازگشایی شده اند و دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی سر کلاس های درس حاضر می شوند.

اما سال تحصیلی جدید با سال های گذشته فرقی اساسی و مهم دارد و آنهم وجود کرونا در بین مردم است که وجود این بیماری ویروسی باعث شد مدارس از اسفندماه سال گذشته تعطیل شوند و دانش آموزان و معلمان به تعطیلات اجباری بروند.

بعد از وقفه چندماهه دانش آموزان و معلمان باز هم در مدارس جمع شدند تا سال تحصیلی جدید و البته کاملا متفاوتی را زودتر از موعد رسمی خود (اول مهرماه) آغاز کنند و دوباره فضای خاموش مدارس را با هیایو و نشاط خود آکنده سازند.

سال تحصیلی امسال تفاوت فاحشی با ادوار گذشته دارد و دانش آموزان و آموزگاران به همراه سایر اولیای مدارس ماسک زده و مجهز به مواد ضدعفونی کننده ای نظیر ژل شست و شو و الکل باید در مدارس حضور یابند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند.

البته در شهرستان سیروان بافت روستایی بر بافت شهری قالب است و می توان گفت ۷۰ درصد مردم این شهرستان ساکن در روستاها یا دهستان ها هستند و بخش اندکی از آنها در لومار مرکز شهرستان سکونت دارند و عمده دانش آموزان این منطقه را دانش آموزان مناطق روستایی تشکیل می دهند.

اما با این وجود باز هم دل نگرانی ها و تشویش هایی در والدین برای حضور فرزندانشان در مدارس به علت کروناست که انکارناپذیر است اما با این وجود پدران و مادران بچه ها با اعتمادی که به آموزش و پرورش و ستاد مبارزه با کرونا دارند، فرزندان شان را راهی مدارس کرده اند.

تامین هزینه ملزومات بهداشتی برای ۲ دانش آموز سخت است

یکی از والدین دانش آموزان ساکن سیروان که در شهر لومار زندگی می کند، در خصوص فرستادن دانش آموزانش به مدرسه گفت: در منزل شرایط لازم برای آموزش مجازی فرزندانم مهیا نیست و ناگزیر هستم که فرزندانم را برای خواندن درس روانه مدرسه کنم تا به صورت حضوری درس بخوانند.

معصومه رحمانی افزود: مدارس از پذیرش دانش آموزان بدون ماسک و سایر ملزومات بهداشتی خودداری می کنند که این امر نشان دهنده اهتمام و توجه جدی آنها به مقوله سلامت دانش آموزان است و همچنین بچه ها مکلف هستند که با فاصله از هم بنشینند و هنگامی که تعداد دانش آموزان زیاد می شود کلاس ها را به صورت شیفت بندی برگزار می کنند.

وی در مورد خرید لوازم بهداشتی برای بچه هایش هم اظهار داشت: ۲ دانش آموز دارم که تامین هزینه خرید و تهیه مکرر ماسک و سایر اقلام بهداشتی برای آنها سخت است و همچنین اگر آموزش ها به صورت مجازی برگزار شود توان خرید گوشی هوشمند و تهیه بسته های اینترنتی برای ۲ دانش آموز را ندارم.

روستاها شرایط برگزاری کلاس های مجازی را ندارند

یکی دیگر از ساکنان شهرستان لومار که معلم مدارس روستایی است، هم گفت: در مدارس روستایی جمعیت دانش آموزان در بیشتر مواقع متناسب با جمعیت روستا بسیار اندک است بنابراین مشکلی در زمینه رعایت فاصله گذاری اجتماعی برای دانش آموزان وجود ندارد.

فرج الله شفیع نژاد یادآور شد: اما نکته مهم این است که خانواده ها امکان تهیه مداوم ماسک و سایر اقلام بهداشتی را ندارند و همچنین از مراکز خرید نیز فاصله دارند و این نیز خود یک مشکل است که نیاز به پیگیری دارد.

وی در مورد شرایط برگزاری کلاس ها به صورت مجازی هم توضیح داد: چون در روستاها فاصله اجتماعی در بین دانش آموزان و معلم رعایت می شود و این مدارس چون کم تردد هستند چندان لزومی به برگزاری کلاس ها به صورت مجازی نیست.

فرماندار سیروان: مدارس روستایی و شهری نامحسوس رصد و کنترل می شوند

در میان تمام مسوولان شاید نوک پیکان پاسخگویی به سلامت مدارس و دانش آموزان متوجه فرماندار به عنوان شخص اول شهرستان است که باید امنیت روانی مدارس و والدین دانش آموزان، سلامت دانش آموزان و اولیای مدارس، کنترل ریز و دقیق چگونگی نظارت ها بر مدارس، به چالش کشیدن دستگاه های مربوطه را سامان دهد.

فرماندار سیروان در زمینه تحصیل دانش آموزان در بحبوحه کرونا گفت: مدارس سطح شهرستان هم در شهر لومار و هم در نقاط روستایی و دهستان ها به طور جدی توسط کارشناسان مرکز بهداشت رصد و کنترل می شوند تا سلامت دانش آموزان و اولیای مدارس به مخاطره نیافتد.

جواد رحیمی مقدم یادآور شد: کارشناسان محیط و بهداشت حرفه ای و همچنین بازرسان آموزش و پرورش مکلف و موظف هستند هر روز مدارس نقاط مختلف شهرستان اعم از شهر و روستا را سرکشی و بازرسی و در جلسات جمع بندی گزارش ها از بازدیدهای میدانی را ارائه کنند.

وی تاکید کرد: فعالیت آموزش و پرورش و نیز شبکه بهداشت شهرستان در زمینه نظارت بر مدارس رصد می شود و باتوجه به اینکه سلامت دانش آموزان و اولیای مدارس از اهمیت زیادی برخوردار است هیچگونه توجیه یا کم کاری از مسوولان دستگاه های مربوطه پذیرفتنی نیست.

رحیمی مقدم در خصوص شرایط شهرستان سیروان برای آموزش دانش آموزان در فضای مجازی هم توضیح داد: بستر اینترنت پرسرعت باتوجه به اینکه قالب شهرستان دارای بافت روستایی است چندان مطلوب نیست و در دهستان عرب رودبار آنتن دهی تلفن همراه و بستر اینترنت بسیار ضعیف و شکننده است و سه روستای این منطقه با مشکل جدی در این زمینه مواجه هستند.

وی افزود: علاوه بر این عمده خانواده ها از سطح درآمدی و بضاعت مالی پایینی برخودار هستند و توان خرید گوشی های لمسی پیشرفته و تامین هزینه های اینترنت را ندارند و بنابراین تحصیل حضوری در مدارس را به فضای مجازی ترجیح می دهند.

وی اظهار داشت: خانواده ها حتی برای خرید مداوم ملزومات بهداشتی چون ماسک، ژل، الکل و محلول های ضدعفونی کننده نیز در سختی هستند و برای خانواده های دارای بیش از یک دانش آموز این هزینه ها و فشار اقتصادی مضاعف خواهد بود.

رییس شبکه بهداشت: پنج مرکز جامع بهداشتی مدارس سیروان را نظارت و کنترل می کنند

در ماه های اخیر شیوع کرونا تمام بدنه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در قسمت های مختلف را به صورت مستقیم و غیرمستقیم درگیر کرده است و حتی در دوردست ترین نقاط هم می توان این موضوع را به وضوح مشاهده کرد.

اما با آغاز سال تحصیلی جدید و حضور دانش آموزان در مدارس، حساسیت ها بر عملکرد نظارتی و بهداشتی این وزارت خانه بیشتر از قبل شده است و شبکه بهداشت شهرستان سیروان به عنوان یکی از قسمت های مرتبط با وزارت متبوع خود  مکلف به نظارت دقیق بر عملکرد بهداشتی مدارس و بررسی سلامت دانش آموزان و اولیای مدارس است.

رییس شبکه بهداشت سیروان در این زمینه گفت: این شبکه یک کارگروه ویژه مدارس تشکیل داده است که گزارش های روزانه از بازرسی مدارس در این کارگروه ارائه می شود و کارشناسان حرفه ای و بهداشت محیط هر روز به صورت تصادفی و از قبل تعیین نشده مدارس را مورد بازدید قرار می دهند.

دکتر خلیل مومنی افزود: پنج مرکز جامع سلامت در ظهیری منطقه عرب رودبار، گوراب، شهر لومار، شهرک صورت (سرتنگ) و قنات آباد بخش کارزان مستقر هستند و وضعیت بهداشت تمام مدارس شهرستان سیروان را رصد می کنند.

وی اظهار داشت: در پی بازدید از مدارس شهرستان، در این راستا ۲ چالش مشاهده شده که برای سال تحصیلی جدید ۵۰ کلیوگرم پُرکلرین برای تهیه محلول ضدعفونی مدارس در اختیار آموزش پرورش شهرستان قرار گرفته که امیدواریم این مقدار جوابگوی نیاز مدارس شهری و روستایی شهرستان باشد و مدارس ملزم هستند با این محلول تمام سطوح مدرسه را روزانه ضدعفونی و گندزدایی بکنند.

مومنی یادآور شد: نکته مهم بعدی کمبود الکل در مدارس است که باید الکل به اندازه کافی در اختیار معلمان و اولیای مدارس قرار گرفته باشد که در این زمینه کمبودهایی مشاهده شده و الکل مورد بررسی قرارگرفته کفاف پنج ماه مدارس را می دهد.

مومنی اظهار داشت: یادآوری ها و تذکرات لازم به مسوولان آموزش و پرورش شهرستان سیروان داده شده است و آنها مکلف به مرتفع شدن نقایص و کمبودهای گزارش شده توسط کارشناسان شبکه بهداشت شهرستان هستند و البته وضعیت در مقطع کنونی به مراتب بهتر از روزهای ابتدای بازگشایی مدارس بوده و بیشتر نقایص و کمبودها در سطح مدارس برطرف شده است.

وی به دانش آموزان و اولیای مدارس توصیه اکید کرد: بدون ماسک، الکل، ژل و محلول شست و شو در مدارس حاضر نشوند تا سلامت خود و دیگران به مخاطره نیفتد.

رییس آموزش و پرورش سیروان: به دانش آموزان بی بضاعت بسته های آموزشی داده می شود

درمیان دستگاه های مرتبط با سال تحصیلی جدید آموزش و پرورش بیشترین فشار روانی را از سوی مسوولان و دستگاه های مختلف و البته به ویژه والدین دانش آموزان متحمل شده است و آموزش و پرورش شهرستان سیروان نیز از این قاعده مستثنا نیست.

رییس آموزش و پرورش شهرستان سیروان در مورد وضعیت مدارس این منطقه هم گفت: استقبال والدین دانش آموزان از کلاس های حضوری مقبول و مطلوب بوده است و بیشتر دانش آموزان در مدارس حضور فیزیکی دارند هرچند که در سامانه های شاد و سناد هم برای آموزش های مجازی ثبت نام کرده اند.

سعدون شیخه پور در مورد اقلام بهداشتی دانش آموزان و معلمان هم یادآور شد: اعتبار این دستگاه برای تهیه اقلام بهداشتی برای مدارس اندک است و همه بچه ها و اولیای مدارس خود مکلف به تامین این اقلام شده اند و بدون اقلام بهداشتی حق حضور در مدارس را ندارند و باید با ملزومات بهداشتی به مدرسه محل تحصیل خود مراجعه کنند.

وی افزود: برای حفظ سلامت دانش آموزان و مسوولان مدارس نظارت بر بهداشت و کنترل ملزومات بهداشتی دانش آموزان و اولیای مدارس بسیار سختگیرانه است تا مشکلات و کمبودهای مدارس یه حداقل ها کاهش یابد.

شیخه پور اظهار داشت: تمام مدارس به صورت سرزده و تصادفی مورد بازدید کارشناسان آموزش و پرورش و مرکز بهداشت شهرستان قرار می گیرند و با مدارسی که نقض قوانین بهداشتی کنند برخورد جدی می شود.

وی در خصوص وضعیت کلاس های درس گفت: در مناطق روستایی باتوجه به اینکه جمعیت دانش آموزان اندک است مشکل چندانی وجود ندارد و دانش آموزان رعایت فاصله اجتماعی را دارند اما در روستاها یا نقاط شهری که جمعیت مدرسه ۱۰۰ نفر یا بیشتر باشد کلاس ها به صورت شیفت بندی انجام می شود.

وی در مورد تحصیل دانش آموزان در فضای مجازی هم توضیح داد: در حال حاضر  بیشتر دانش آموزان به صورت فیزیکی در کلاس های درس حاضر هستند و در صورتی که از ادامه فعالیت حضوری مدارس جلوگیری شود برای برخی نقاط چون روستاهای دهستان عرب رودبار دانش آموزان با مشکل اینترنت و آنتن دهی تلفن همراه مواجه هستند.

شیخه پور درباره دانش آموزان بی بضاعت که توان خرید گوشی همراه هوشمند ندارند هم گفت: برای این دسته از دانش آموزان بسته های آموزشی در نظر گرفته شده است که به آنها داده می شود.

آنچه که اکنون اهمیت دارد اینکه کرونا شرایط خاصی را بر همگان تحمیل کرده است و باید وضعیت موجود را به گونه ای تطابق داد که هم زندگی عادی و روزمره از جمله تحصیل فرزندان میسر شود و هم قدرت تخریب گری این ویروس کاهش یابد.

شهرستان سیروان نزدیک به ۲ هزار و ۴۰۰ نفر دانش آموز در تمام مقاطع تحصیلی دارد که ۸۰ درصد این افراد را ساکنان روستاها تشکیل داده اند.