گنبدکاووس - ایرنا - توسعه کشت‌های گلخانه‌ای با توجه به مزیت‌هایی از جمله افزایش چند برابری تولید، اشتغال و درآمد فعالان بخش کشاورزی و تامین امنیت غذایی پایدار به عنوان یک راهبرد اساسی مورد توجه و اهتمام متولیان جهادکشاورزی گلستان قرار گرفته و اکنون این استان شمالی ۲۵۰ هکتار گلخانه درحال ساخت و آماده بهره‌برداری دارد.

تنوع اقلیمی گلستان به سبب شرایط جغرافیایی و طبیعی و امکان تولید ۸۹ محصول به همراه تعداد روزهای آفتابی آن که دربرخی مناطق بویژه نواحی شرقی آن به ۳۰۰ روز در سال می‌رسد، شرایط مطلوبی برای کشت‌های گلخانه‌ای و توسعه آن در این استان شمالی فراهم کرده است.

افزایش ۸ تا ۱۰ برابری تولید در واحد سطح نسبت به کشت در فضای باز، تولید در تمام فصل‌ها، ایجاد اشتغال پایدار حداقل برای ۱۰ نفر به صورت مستقیم و به همین تعداد به صورت غیرمستقیم در هر هکتار، ارزش افزوده بالا به سبب تولید بیشتر و ثبات قیمتی آن در بازار، مصرف بهینه منابع آبی و افزایش بهره وری از مهمترین مزایای کشت های گلخانه‌ای است.

به گفته رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان برنامه امسال این استان برای توسعه کشت‌های گلخانه‌ای، احداث و راه‌اندازی ۳۷۰ هکتار است که تاکنون عملیات ساخت ۲۵۰ هکتار آن شروع شده و بخش زیادی از این مساحت نیز آماده بهره‌برداری است.

مختار مهاجر امروز دوشنبه به خبرنگار ایرنا افزود: برای احداث ۱۲۰ هکتار گلخانه دیگر در گلستان نیز تشکیل پرونده شده که در مرحله ارسال به بانک‌های عامل برای پرداخت تسهیلات است.

وی به افزایش قیمت‌ها کالاها و تجهیزات و تاثیر آن در هزینه تمام شده ساخت گلخانه اشاره کرد و گفت: این افزایش قیمت‌ها و نیز حذف تسهیلات یارانه‌ای، سبب شد تا متناسب با افزایش قیمت‌ها، سقف تسهیلات بانکی پیش بینی شده نیز افزایش یابد تا متقاضی برای احداث گلخانه دچار مشکل نقدیندگی نشود.

رییس جهادکشاورزی گلستان ادامه داد: درحال حاضر کارمزد تسهیلات برای احداث گلخانه در مناطق برخوردار استان ۱۴.۵ درصد و برای مناطق کمتر برخودار ۱۲.۵ درصد تعیین شده است.

تولیدات بخش کشاورزی استان گلستان که ۶۲۲ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد، سالانه افزون بر پنج میلیون تن است که به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می‌شود.