تهران - ایرنا - سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۴۰۴ هزار و ۶۴۸ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۵۶ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۲۳ هزار و ۳۱۳ نفر رسیده است.

سیما سادات لاری روز دوشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به این ویروس در کشور بیان کرد: از دیروز تا امروز ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۶۱۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۳۸۲ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۰۴ هزار و ۶۴۸ نفر رسید.

وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۵۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۳ هزار و ۳۱۳ نفر رسید.

معاون وزیر بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۳۴۸ هزار و ۱۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۳۷۹۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

لاری افزود: تاکنون سه میلیون و ۵۸۶ هزار و ۸۴۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: بر اساس آخرین اطلاعات کرونا در کشور، استان‌های تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استان‌های آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان در وضعیت هشدار قرار دارند.

وضعیت کرونا در استان قم

وی درباره وضعیت کرونا در استان قم اظهار کرد: پس از خیز شدید بیماری در اسفند سال گذشته در استان قم، با همکاری مردم این استان در رعایت پروتکل‌های بهداشتی، تلاش کادر بهداشت و درمان و همکاری مسئولان ستاد استانی کرونا، از ابتدای فرودین تا اواسط خرداد سال جاری شاهد یک روند نزولی در موارد ابتلا و بستری روزانه در این استان بودیم، ولی متاسفانه از اواخر خرداد ماه، نمودار موارد ابتلا و بستری روزانه در این استان مجددا روند صعودی به خود گرفته و این شیب صعودی همچنان در حال امتداد است.

لاری افزود: اکنون حدود 500 بیمار مبتلا به بیماری کووید 19 در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان قم بستری هستند که وضعیت عمومی 95 نفر از آنها وخیم گزارش شده است.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: استان قم برای چندین هفته متوالی است که در وضعیت قرمز بیماری قرار دارد. بروز موارد بستری در این استان، بالاتر از متوسط کشوری است و بیم آن می‌رود که عادی انگاری شرایط و سهل انگاری در رعایت پروتکل‌های بهداشتی، زمینه‌ای را جهت خیز مجدد بیماری در این استان فراهم کند.

بازرسی بهداشتی از مراکز متخلف استان قم

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از زمان شیوع بیماری بیش از 156 هزار بازدید از اماکن عمومی و واحدهای صنفی و صنعتی استان قم انجام شد که برای بیش از 27 هزار مورد از اماکن مذکور به دلیل سهل انگاری در رعایت پروتکل‌های بهداشتی اخطار صادر شده و تعداد 197 واحد متخلف پلمب شده‌اند.

میزان استفاده از ماسک در قم

وی ادامه داد: طی بررسی‌های صورت پذیرفته، میزان استفاده از ماسک توسط مردم استان قم در مراکز و اماکن عمومی، اداره‌ها، بانک‌ها و مراکز خرید صنفی 81 درصد و در وسایل نقلیه عمومی درون و برون شهری 78 درصد است. همچنین میزان استفاده از ماسک توسط کارمندان اداره‌ها و بانک‌های این استان 96 درصد و میزان استفاده از ماسک توسط متصدیان و شاغلان واحدهای صنفی و صنعتی به ترتیب 75 و 92 درصد گزارش شده است.

لاری بیان کرد: بالاترین میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در هفته سوم شهریور ماه در استان قم در بانک‌ها و کمترین میزان رعایت در اماکن ورزشی و واحدهای بستنی فروشی گزارش شده است.

معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: امیدواریم با رعایت بیشتر پروتکل‌های بهداشتی و استفاده جدی‌تر و همگانی‌تر از ماسک توسط مردم شریف استان قم و حمایت و مدیریت ستاد استانی کرونا، شاهد کاهش موارد ابتلا و بستری روزانه و خروج این استان از وضعیت قرمز بیماری طی هفته‌های آتی باشیم و فراموش نکنیم که بروز هرگونه رفتار اجتماعی خطر آفرین و سهل انگاری در رعایت توصیه‌های بهداشتی، زمینه لازم را جهت خیز مجدد بیماری در کشور فراهم می‌کند.