به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز گزارش داد: تاکنون ۲۹ کشور با درامد پایین تر آمادگی خود را برای کمک به طرح سازمان بهداشت جهانی موسوم به کوواکس ابراز کرده اند. این طرح بخشی از طرح تسهیل کننده اقدام سازمان جهانی بهداشت با هدف تقویت توسعه واکسن ها، درمان و تشخیص برای مبارزه با همه گیری است.
حدود ۸۰ کشور دارای درامد بالاتری تمایل خود را برای مشارکت در این طرح ابراز کرده اند اما بسیاری همچنان باید تا مهلت تعیین شده در پایان این هفته قصد خود را برای محلق شدن به این پروژه ابراز کنند.
آدهانوم در یک نشست منطقه ای برای اروپا که از طریق مجازی برگزار می شد گفت: اگر کشورهای دارای درامد پایین و متوسط از دسترسی به واکسن محروم باشند، ویروس همچنان به کشتار افراد ادامه خواهد داد و رونق اقتصادی جهان همچنان به تعویق خواهد افتاد.
تلاش کشورهای ثروتمند برای دستیابی انحصاری به نخستین واکسن های بالقوه کووید -۱۹ و نرسیدن این داروهای پیشگیری به دست کشورهای فقیر، نگرانی هایی را برانگیخته است.
براساس بررسی ها و برآوردهای فرانس پرس؛ برخی کشورهای توسعه یافته مانند ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، کانادا و ژاپن با گذشت هفت ماه از همه گیری این ویروس و حتی پیش از به پایان رسیدن آزمایش های بالینی واکسن های بالقوه، دستکم سه میلیارد دوز از آنها را سفارش داده اند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به ویژه به این رقابت دامن زده است به گونه ای که دولت وی قراردادهایی برای خرید دستکم ۸۰۰ میلیون دوز واکسن با ۶ شرکت تولیدکننده دارو برای جمعیت ۳۳۰ میلیون نفری این کشور امضا کرده و قرار است تحویل برخی از آنها از پایان سال جاری (۲۰۲۰) آغاز شود.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که ۱۷۲ کشور در برنامه تولید و تهیه واکسن کووید -۱۹ ثبتنام کردهاند که توزیع منصفانه واکسن را تضمین میکند.
آدهانوم تاکید کرده که هدف از اجرای برنامه جهانی کوواکس، عرضه ۲ میلیارد دُز واکسن ایمن و دوام پذیر تا پایان سال ۲۰۲۱ است.