با تصویب و اجرای قانون بوجه سال ۱۳۸۶ و قانون ساماندهی تولید و عرضه مسکن کشور، وزارت تعاون سابق مسئولیت و نقش مدیریت تقاضای مسکن در پروژههای مسکن مهر را برعهده گرفت تا ضمن ایجاد بستر مناسب، اطلاعات مربوط به افراد واجد شرایط را جمع آوری، پالایش و نسبت به ثبت نام و ساماندهی آنها در قالب شرکتهای تعاونی مسکن مهر اقدام کند.
با شروع این طرح در سال ۱۳۸۶، از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی که باید احداث میشد ۳۸ درصد معادل ۸۴۰ هزار واحد تحت مدیریت تعاونیها و یک میلیون و ۳۶۰ هزار واحد (۶۲ درصد) به وزارت راه و شهرسازی (انبوه) ساز واگذار شد.
براساس این گزارش، از ابتدای اجرای طرح تا کنون، ۷۶۷ هزار واحد (۹۱ درصد) از واحدهایی که تحت مدیریت تعاونیهای کشور بوده، تحویل داده شده است و ۷۳ هزار واحد دیگر در دست احداث است.
براساس آمار اعلامی معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ابتدای اجرای طرح مسکن مهر تا نیمه اول سال ۱۳۹۲ (پیش از آغاز دولت تدبیر و امید) طی ۶ سال، تنها ۱۱۷ هزار واحد (۱۴ درصد) آماده و به متقاضیان تحویل داده شد.
از ابتدای شروع به کار دولت تدبیر و امید تا کنون، ۷۷ درصد از واحدهای تحت مدیریت تعاونیها مسکن مهر (معادل۶۵۰ هزار واحد) به متقاضیان تحویل داده شده است.
مقایسه آمار نشان میدهد که تولید و تحویل مسکن مهر در دولت تدبیر و امید در مقایسه با دولت قبل از آن ۵.۵ برابر رشد داشت و از ۱۱۷ هزار واحد به ۶۵۰ هزار واحد رسیده است.
مطابق آخرین آمار در مجموع با همکاری تعاونیها و وزارت راه و شهرسازی ۲ میلیون و ۳۵ هزار واحد مسکن مهر به متقاضیان تحویل داده شده است.
با توجه به برخی مشکلاتی که تعاونیهای مسکن طی سالهای گذشته برای متقضیان ایجاد کردند و نارضایتی که افراد از آنها داشتند، در این مدت ۷۳ هزار پرونده حقوقی تشکیل شده بود که برابر اعلام معاونت تعاون وزارت تعاون مشکل ۵۹ هزار پرونده حل و ۱۴ هزار پرونده حقوقی تعاونی مسکن مهر باقی مانده است.