«پریسا بیضایی» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیش از این پاکسازی مخازن موزه با نفتالین انجام میشد که پس از ۴دهه اکنون با گیاه ارگانیک و دورکننده حشرات این اقدام انجام میشود.
مدیر موزه ملی فرش ایران با بیان اینکه این ضد بید ارگانیک به لحاظ زیست محیطی هیچ گونه آسیبی به انسان، محیط پیرامون و اشیا از جمله دست بافته ها وارد نمی کنند بیان کرد: فاز اول پاکسازی نفتالین و تجهیز با گیاه لوندر در مخزن جدید موزه فرش ایران که گروه فرشهای صفوی و سالتینک ها در آن قرار دارد به پایان رسیده و در چند مرحله دیگر بخش مخازن موزه با تجهیز به مواد دور کننده حشرات پاکسازی خواهد شد.
گیاه لوندر یا همان اسطوخودوس از خانواده نعنائیان است که از آن در دنیا، برای دور کردن حشراتی نظیر بید، موریانه و سوسک قالی استفاده میشود. اسطوخودوس گلهای کوچک خوشهای آبی یا قرمز سیر تا بنفش دارد و ارتفاعش در حدود ۳۰ تا ۶۰ سانتیمتر است.
وی همچنین به تعطیلی تمامی موزهها و از جمله موزه فرش که هیچ فضای باز برای بازدید عموم ندارند، اشاره کرد و گفت: این اقدام به دستور استاندار تهران انجام شده تا سلامت شهروندان تامین شود.
به گفته بیضایی هم اینک پژوهشگران میتوانند برای اطلاعات بیشتر از منابع موزه فرش بهرهمند شوند.
مدیر موزه فرش همچنین از مراحل ثبت ۱۵ فرش و گلیم این موزه در فهرست آثار تاریخی کشور خبرداد و گفت: مراحل جمع آوری و اطلاعات این آثار در حال تکمیل است.
بیضایی با بیان اینکه بیشتر این آثار شامل دوره های صفوی و قاجاری هستند، افزود که از لحاظ زیبایی، رنگ، قدمت و کیفیت، این فرشها و گلیمها منحصر به فرد محسوب میشوند.
موزه فرش، یکی از موزههای استان تهران و طراح بنای آن، عبدالعزیز فرمانفرمائیان است که در تاریخ ۲۲ بهمن ۱۳۵۶ با هدف پژوهش در سوابق، تحصیلات و کیفیت تاریخی هنر و صنعت فرش خاصه فرش ایرانی آغاز به کار کرد.
در این موزه، فرش های بسیار نفیس از سراسر ایران که حاصل کار هنرمندان مشهور از قرن نهم هجری تا دوره معاصر است به نمایش گذاشته شدهاست.
ساختمان موزه ۳۴۰۰ متر مربع مساحت دارد و آذینهای نمای بیرونی آن شبیه دار قالی طراحی شدهاست.
موزه فرش در خیابان کارگر شمالی- تقاطع دکتر فاطمی قرار دارد.