در گزارش وزارت خارجه جمهوری آذربایجان آمده است که ارمنستان در پی حادثه انفجار در بندر بیروت، در خصوص انتقال ارامنه این شهر به منطقه قرهباغ کوهستانی و شهرستانهای همجوار آن که در سطح بینالمللی خاک سرزمینی جمهوری آذربایجان محسوب میشوند، اقدام میکند .
جمهوری آذربایجان اسکان غیرقانونی ارامنه لبنان در منطقه قرهباغ را اقدامی مغایر با موازین حقوق بینالمللی عنوان کرد و افزود: ارمنستان با این اقدام برخی قوانین بینالمللی از جمله کنوانسیون ژنو سال ۱۹۴۹ میلادی را نقض میکند .
وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان در این ارتباط خواستار واکنش «گروه میانجی مینسک» سازمان امنیت و همکاری اروپا ویژه حل مسالمتآمیز مناقشه قرهباغ، به این اقدام ارمنستان شد .
در بخشی از این گزارش وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان آمده است: ارمنستان با تلاش برای افزایش تصنعی تعداد ارامنه ساکن منطقه قرهباغ از طریق انتقال ارمنیهای مقیم دیگر کشورها، سعی دارد بازگشت آوارگان جنگی جمهوری آذربایجانی به خانه و کاشانه خود در این منطقه را با مانع مواجه کند .
در این گزارش اضافه شد: این چنین اقدامات لطمهای جدی به روند مذاکرات حل مسالمتآمیز مناقشه قرهباغ وارد میکند.
ارمنستان تاکنون نسبت به این موضوع، واکنشی نشان نداده است.
مناقشه میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قرهباغ کوهستانی در سال ۱۹۸۸ میلادی آغاز و در سال ۱۹۹۲ میلادی به درگیریهای نظامی تبدیل شد .
بر اثر مناقشه منطقه قرهباغ کوهستانی جمهوری آذربایجان و هفت شهرستان دیگر در همجواری آن تحت تصرف نیروهای ارمنستانی درآمد .
در سال ۱۹۹۴ میلادی با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا آتشبس میان طرفین مناقشه برقرار شد، ولی تلاشهای بینالمللی برای حل مسالمتآمیز این مناقشه تا به حال نتیجهای نداشته است .
روسیه به همراه فرانسه و آمریکا از سال ۱۹۹۷ میلادی ریاست مشترک در گروه میانجی مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا ویژه حل مسالمتآمیز مناقشه قرهباغ را بر عهده دارد .