دکتر سمانه همایی سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین علت این بیماری ناشی از ضخیمشدن غلاف تاندونی است طوری که حرکات تاندون داخل غلاف به سختی صورت میگیرد و گاه گیر می کند و قفل میشود.
این متخصص دانشگاه علوم پزشکی جهرم فارس اظهار کرد: در مراحل ابتدایی بیمار ممکن است فقط دردی در محل اتصال انگشت به کف دست داشته باشد. در این مرحله تشخیص بیماری مشکل است؛ در مراحل پیشرفتهتر این بیماری، انگشت گیر میکند به این معنی که وقتی بیمار میخواهد انگشت خم کرده خود را راست کند با یک گیر مواجه میشود و با کمی فشار گیر رد و انگشت هم صاف میشود.
به گفته وی در حین صافکردن انگشت ممکن است یک صدای تقه احساس شده یا شنیده شود.
این متخصص دانشگاه علوم پزشکی جهرم ادامه داد: در مراحل باز هم پیشرفته تر گیر به راحتی رد نمیشود، بیمار باید از دست دیگرش کمک بگیرد تا با فشار انگشت را صاف کند که در حین صاف کردن انگشت ممکن است بیمار احساس درد کند.
همایی بیان کرد: در مراحل کاملاً پیشرفته، انگشت اصلا صاف نمی شود که در معاینه این بیماران معمولا یک برجستگی در محل اتصال انگشت به کف دست لمس می شود.
وی گفت: این بیماری در خانمها و در سنین میانسالی بیشتر دیده میشود اگر چه میتواند حتی کودکان را نیز درگیر کند.
این پزشک ادامه داد: انگشت شست بیشترین انگشتی است که درگیر میشود و به دنبال آن انگشت حلقه و انگشت وسط بیش از دیگر انگشتان میتوانند درگیر شوند.
همایی گفت: در مراحل ابتدایی میتوان این بیماری را با بستن آتل شبانه به منظور جلوگیری از قفل شدگی و تزریق کورتیکواستروئید درمان کرد که در صورت پاسخ نگرفتن از درمانهای نگهدارنده یا بروز محدودیت حرکتی در انگشت یا انگشتان مبتلا، جراحی صورت میگیرد.
این فوق تخصص روماتولوژی اعلام کرد: جراحی این بیماری پیچیده نیست، عوارض چندانی ندارد و معمولاً با نتایج خوبی همراه است.