تهران- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورامین گفت: ۲ هزار و ۲۹۱ واحد کشاورزی مستقر در شهرستان ورامین، سالانه ۴۵ هزار و ۵۴۳ میلیارد ریال محصولات زراعی، باغی و دامی تولید و روانه بازار مصرف می‌کنند.

«محسن بنائیان» روز  چهارشنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا اظهار داشت: اقتصاد کشاورزی شهرستان ورامین بر پایه کشاورزی استوار است و بیشترین میزان اشتغال شهرستان مربوط به این بخش است، از این رو می‌توان این شهرستان را قطب کشاورزی استان تهران و کشور محسوب کرد.

وی تصریح کرد: کشاورزان شهرستان ورامین سالانه ۸۵۴ هزار و ۷۶۶ تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی به ارزش ۴۵ هزار و ۵۴۳ میلیارد ریال تولید می‌کنند.

بنائیان اظهار کرد: در حوزه پرورش دام، ورامین دارای ۱۸۹ واحد گوسفند داشتی و بره است که این واحدها با داشتن ۲۱۶ هزار و ۱۸۹ رأس دام، سالانه ۲ هزار و ۱۶۱ تن گوشت قرمز تولید می‌کنند.

این مقام گفت: در حوزه تولید شیر، شهرستان ورامین از ۱۸۳ واحد دام شیری برخوردار است که با ۱۵ هزار و ۹۸۴ رأس گوساله، سالانه ۱۴۵هزار تن شیر تولید می‌کنند.

وی تصریح کرد: هزار و ۹۵ واحد دامپروری گوساله پرواری شهرستان ورامین با ۱۳۰ هزار رأس دام سنگین، سالانه ۲۴ هزار تن گوشت قرمز تولید کرده و ۳ واحد پرورش شتر، با ۳ هزار نفر دام، سالانه ۵۲۵ تن گوشت تولید می‌کنند.

وی افزود: در حوزه طیور و تولید گوشت سفید و تخم مرغ، ورامین از ۱۸ واحد تخم‌گذار و ۵۱ واحد گوشتی برخوردار است که این واحدها با برخورداری از ۸۰۰ هزار قطعه مرغ تخم‌گذار و ۳۵۰ هزار قطعه مرغ گوشتی، سالانه۱۶ هزار تن تخم‌مرغ و ۴ هزار تن گوشت سفید تولید می‌کنند.

مدیر جهاد کشاورزی ورامین با اشاره به فعالیت بهره‌برداران ورامین در حوزه تولید ماهی سردابی، گرمابی و زینتی گفت: ۹۴ واحد پرورش ماهی گرمابی و ۶ واحد پرورش ماهی سردابی با ظرفیت ۱۲۰ هزار تن ماهی، سالانه۱۵۰ تن گوشت ماهی تولید کرده و ۶ واحد پرورش ماهی زینتی سالانه ۸۰۰ هزار قطعه ماهی زینتی تولید و روانه بازار مصرف می‌کنند.

وی تصریح کرد: ۳ واحد پرورش بوقلمون با برخورداری از ۵ هزار و ۵۰۰ قطعه بوقلمون مولد ، سالانه ۵۵۰ هزار قطعه جوجه و ۵ واحد پرورش شترمرغ با برخورداری از ۲ هزار و ۷۷۰ قطعه شترمرغ، سالانه ۱۰ هزار جوجه تولید می‌کنند.

این مقام مسئول افزود: ورامین با تولید سالانه ۴۳ میلیون جوجه اردک، ۸۰ درصد از جوجه اردک مورد نیاز کشور را تولید می‌کند که این جوجه‌ها علاوه بر استان‌های خوزستان، گیلان و مازندران، به کشور عراق نیز صادر می‌شود.

بنائیان همچین از تولید سالانه ۶۰ تن عسل از ۵۰ کلنی توسط زنبورداران ورامینی خبر داد.

وی اظهار کرد: در حوزه زراعت، سالانه ۹ هزار و ۸۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی ورامین زیر کشت جو می‌رود و از این اراضی، ۴۷ هزار و ۴۰۰ تن محصول برداشت می‌شود که این میزان، بیشتر سطح زیر کشت و محصول تولید شده در استان تهران است.

ورامین رتبه نخست استان تهران در تولید گندم را دارد

این مسوول افزود: علاوه بر این، امسال ۱۰ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی ورامین زیر کشت محصول گندم می‌رود که از این اراضی ۷۳ هزار و ۱۱۲ تن محصول برداشت می‌شود که این میزان برداشت، به کشاورزی ورامین رتبه نخست استان تهران را بخشیده است.

وی تصریح کرد: سالانه ۲۷۵ هزار تن ذرت علوفه‌ای از سطح ۵ هزار هکتار اراضی، هزار تن کلزا از سطح ۵۰۰ هکتار، ۷۵ هزار تن سبزی، صیفی و جالیز از ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار و ۶۳ هزار تن یونجه از سطح ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی شهرستان ورامین برداشت می‌شود، محصولی که به دلیل آبیاری با آب چاه، از کیفیت بسیار مناسب برخوردار است.

بنائیان گفت: ورامین طی سال‌های اخیر به قطب تولید پسته استان تهران تبدیل شده، باغاتی که علاوه بر تولید این محصول مهم، از پیشروی کویر نیز در مناطق جنوبی شهرستان جلوگیری می‌کند.

وی افزود: در حال حاضر ۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ورامین زیر کشت پسته رفته که از این میزان، ۴ هزار هکتار بارو بوده و با میانگین برداشت ۲ تن از هر هکتار، سالانه ۸ هزار تن پسته خشک صادراتی از باغات شهرستان برداشت می‌شود که عمدتا به سایر کشورها صادر می‌شود.

وجود ۵۲۲ هکتار گلخانه در ورامین برای تامین صیفی‌جات

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورامین با اشاره به توسعه کشت گلخانه‌ای به عنوان مهمترین سیاست دولت در تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی گفت: با تغییر شیوه کشت از فضای باز به گلخانه، علاوه بر افزایش میزان تولید، مصرف آب مدیریت می‎شود، مقابله با آفات و بیماری‌های گیاهی به راحتی صورت پذیرفته و فرصت‌های شغلی پایدار وبیشتری ایجاد می‌گردد.

وی افزود: در حال حاضر۵۰۲ واحد گلخانه به مساحت ۵۲۲ هکتار، سالانه ۱۶۰ هزار و ۹۴۰ تن محصول گلخانه‌ای نظیر خیار، گوجه، فلفل، توت‌فرنگی و سایر محصولات تولید می‌کنند ضمن آن ‌که ۱۳ واحد گلخانه تولید گل به مساحت ۱۰.۷ هکتار، سالانه ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار شاخه گل شاخه بریده تولید می‌کنند.

وی گفت: ۴ واحد تولید قارچ در ورامین به مساحت یک هکتار، ۵۳۰ تن محصول می‌کنند.

سالانه ۳۴۲ هزار و ۴۷۳ تن محصول ثانویه کشاورزی در ورامین تولید می شود

مدیرجهاد کشاورزی ورامین گفت: ورامین از ظرفیت هزار تن سردخانه برخوردار بوده و با ۳۸ واحد صنایع تبدیلی، سالانه ۳۴۲ هزار و ۴۷۳ تن محصول ثانویه کشاورزی تولید می‌کنند.

وی از کمبود منابع آبی به عنوان مهمترین چالش پیش روی کشاورزی ورامین یاد کرد و افزود: دولت با هدف استفاده بهینه از آب کشاورزی، تسهیلات ویژه‌ای را برای تغییر شیوه کاربری و استفاده از روش‌های نوین در اختیار کشاورزان قرار داده که با استفاده از این تسهیلات، ۱۵ هزار و ۵۹۹ هکتار از اراضی کشاورزی ورامین، به تجهیزات آبیاری نوین مجهز شده‌اند که این میزان ۴۳ درصد سطح کل اراضی کشاورزی دایر شهرستان است.
این مقام  گفت: ورامین بیشترین سطح آبیاری نوین در استان تهران را در اختیار دارد.

وی افزود: کمبود منابع آبی باعث شده تا از ۸۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت ورامین، تنها ۳۸ هزار هکتار زیر کشت انواع محصولات زراعی و باغی رود.

این مقام گفت: در حوزه ادوات کشاورزی، شهرستان ورامین از هزار و ۱۵۰ دستگاه تراکتور و ۱۷ دستگاه کمباین برداشت غلات برخوردار است.

بنائیان با اشاره به اقدامات اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی ورامین گفت: به منظور کنترل و مبارزه با علف‌های هرز، آفات همگانی و بیماری‌ها، ۷ شبکه مراقبت دولتی در مراکز خدمات تابعه و شبکه‌های مراقبت خصوصی شهرستان دایر شده است.

وی افزود: این شبکه مراقبتی در سال زراعی گذشته کار مبارزه با علف‌های هرز غلات را در سطح ۱۲ هزار و ۹۲۶ هکتار، مبارزه با سن مادر غلات را در ۱۱هزار و ۴۸۵ هکتار، مبارزه با پوره سن غلات را در ۱۱ هزار و ۳۱۴ هکتار و کار  مبارزه با بیماری زنگ غلات را در سطح ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی زیر کشت غلات انجام داد.

مدیر جهاد کشاورزی ورامین اظهار کرد: سن زدگی غلات باعث وارد شدن خسارت به محصول گندم شده و ارزش غذایی و آرد آن را به شدت کاهش می‌دهد ولی در سال زراعی گذشته، با تلاش‌های صورت گرفته، میزان سن‌زدگی محصول گندم ورامین به صفر رسید و این رکوردی تاریخی درشهرستان ورامین محسوب می‌شود.

وی از ساخت و ساز غیرمجاز و تغییر کاربری اراضی کشاورزی به عنوان تخلفی اثرگذار بر حوزه کشاورزی ورامین یاد کرد و افزود: از ابتدای امسال تا کنون، ۲۳۵ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در مناطق مختلف ورامین شناسایی شده که از این تعداد، برای ۱۸۴ مورد حکم تخریب صادرشده و ۱۳۰ مورد از این احکام به تخریب ساخت و ساز غیر مجاز منجر گردید.

بنائیان افزود: با تخریب این ۱۳۰ مورد ساخت و ساز غیرمجاز، ۱۹۵ هزار و ۳۳۸ مترمربع از اراضی مرغوب کشاورزی ورامین آزاد سازی شد که از این نظر، ورامین رتبه نخست استان تهران را کسب کرده است.
ورامین با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوب‌شرق تهران واقع شده است.

ورامین از شرق به شهرستان استان سمنان، از شمال به شهرستان پاکدشت، از غرب به شهرستان قرچک و ری و از جنوب به  استان قم محدود می‌شود.