دکتر سید محمدعلی تقوی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا درباره نامه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مدیرکل سازمان بهداشت جهانی افزود: تحریمهای آمریکا به دلایل مختلف نامشروع است و از اینجهت که فرا سرزمینی است سعی کرده تا دیگر کشورها را مجبور به همراهی با خود کند.
وی ادامه داد: ایالات متحده آمریکا سعی دارد سایر کشورها را تحت فشار قرار دهد تا در مسیر ایجاد تحریمهای ظالمانه علیه ایران تنها نباشد زیرا طبق توافق برجام باید همه تحریمهای سازمان ملل علیه ایران برداشته شود.
دانشیار گروه آموزشی علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در میان تحریمها، تحریم غذا و دارو یکی از غیرانسانیترین نوع تحریمهاست زیرا جان انسانهای بیگناه را در معرض خطر جدی قرار می دهد.
تقوی افزود: اینگونه تحریمها باعث شده تا ارسال دارو و مواد غذایی به ایران دچار مشکلات بسیاری شود و درخواست وزیر بهداشت کشورمان در خصوص لغو تحریم و ایجاد کمپین، اخلاقی و قانونی است تا جامعه جهانی متوجه این عمل آمریکا شود.
وی ادامه داد: با شیوع بیماری کرونا و نیاز همه کشورها به دارو، سایر کشورها میتوانند نیازهای دارویی خود را از سایر کشورها تأمین کنند ولی این حق از کشور ما سلب شده و به همین دلیل جان بسیاری از مردم و کادر درمان در معرض خطر جدی قرارگرفته است.
دانشیار گروه آموزشی علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: نگارش این نامه و ایجاد این پویش جهانی، از بُعد افکار عمومی بسیار مؤثر خواهد بود ولی آنچه مشخص است این است که در دوران ریاست جمهوری ترامپ، وی به سیاستهای جامعه بینالمللی وقعی نمیگذارد و کار خودش را انجام میدهد.
تقوی افزود: ایران وظیفه خود میداند که به این تحریمهای ظالمانه واکنش نشان دهد و بر همین اساس از جامعه جهانی تقاضای همراهی در پایان تحریم دارویی و غذایی علیه خود را دارد.
وی ادامه داد: همانگونه که در روزهای گذشته آمریکا از سازمان ملل تقاضای آغاز " مکانیزم ماشه " علیه ایران را کرد و بسیاری از کشورها با این عمل آمریکا همیاری نکردند در این موضوع هم اگر فعالتر عمل کنیم میتوانیم به نتایجی دست پیدا کنیم تا از یکجانبهگرایی آمریکا نسبت به جامعه جهانی جلوگیری شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هفته گذشته در نامهای خطاب به دکتر تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان بهداشت جهانی نوشت: از جنابعالی درخواست دارم اقدامات لازم برای پایان دادن تحریمهای نامشروع و یکجانبه ایالاتمتحده که موجب رنج و درد و مرگ مردم ایران و سایر ملتها شده و عواقب منفی برای سلامت جهانی و امنیت بهداشت به بار میآورد انجام شود.
سعید نمکیدر این نامه آورده است: در هفت ماه گذشته شرایط سختی را متحمل شدهایم، درحالیکه همزمان علیه کووید۱۹ و تحریمهای غیرقانونی و یکجانبه در حال مبارزه بودیم. بنابراین، انتظار قانونی و مشروع در این شرایط اضطراری این است که سازمان جهانی بهداشت، سازمان ملل متحد و تمام آژانسهای بینالمللی این اطمینان را به وجود آورند که دارو و اقلام بشردوستانه در دسترس مردم ایران قرار گیرد.
تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۲
مشهد- ایرنا - عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: امیدوار هستیم که جامعه جهانی به درخواست وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان مبنی بر برداشته شدن تحریمهای دارویی و غذایی آمریکا علیه ایران که خواستی منطقی است پاسخ مثبت دهد و در این پویش مشارکت کند.