تهران - ایرنا - همزمان با حضور وزیران خارجه بحرین و امارات در واشنگتن برای امضای توافق با رژیم صهیونیستی سخنگوی وزارت امور خارجه قطر اعلام کرد که از نظر این کشور عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی راه حل پایان دادن به مساله فلسطین نیست و این کشور به روند عادی سازی روابط با تل آویو نمی پیوندند.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری آمریکایی "بلومبرگ" امروز ( سه شنبه ) به نقل از " لولوة الخاطر " دستیار وزیر خارجه قطر  گزارش داد : قطر تا زمان حل درگیری های رژیم اشغالگر با فلسطینی ها به هیچ یک از کشورهای همسایه در خلیج فارس که با رژیم اسرائیل روابط دیپلماتیک برقرار کرده اند، نمی پیوندد.

وی با بیان اینکه دوحه معتقد است که عادی سازی روابط عامل اصلی این درگیری نبوده است، افزود: بنابراین [ عادی سازی روابط ]نمی تواند راه حل باشد.

لولوه الخاطر اظهار داشت که اساس نزاع در فلسطین شرایط سخت و ناگواری است که فلسطینیان تحت اشغالگری رژیم صهیونیستی با آن مواجه هستند.

وی افزود:  اصل این درگیری حول شرایط سختی است که فلسطینیان در آن زندگی می کنند و هیچ کشور اشغال شده ای همانند آن نیست .

دستیار وزیر امور خارجه قطر در ادامه این گفت و گو درباره موضوع اختلاف این کشور با عربستان سعودی، امارات ، بحرین و مصر گفت که تلاش های کویت برای پایان دادن به این بحران هنوز به نقطه پیشرفتی نرسیده است .

وی با اشاره به اینکه طی دو ماه گذشته [ در این باره ] پیام هایی رد و بدل شده و واسطه ها رفت و آمد کرده اند، با خودداری از ارائه جزئیات بیشتر تاکید کرد:  خیلی زود است که در مورد دستیابی به موفقیت حقیقی در این بحران صحبت کنیم اما هفته های آینده ممکن است چیز جدیدی پدیدار شود.

 لولوة الخاطر با اشاره به اینکه کشورهای تحریم کننده در مذاکرات جاری از ۱۳ شرط خود از جمله بستن شبکه الجزیره برای از سرگیری مناسبات عقب نشینی کرده اند،گفت ما از این مرحله عبور و آن را پشت سر گذاشته ایم . ما بر برنامه هایی کهمذاکرات سازنده و بحث های بدون شرط را شکل دهد اصرار داریم و در حال حاضر، مشارکت همزمان همه طرف ها ضروری نیست. 

عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر در ۵ ژوئن ۲۰۱۷ (۱۵ خرداد ۹۶)‌قطر را به اتهام حمایت از تروریسم  تحریم کردند اما دوحه با رد این اتهام، اقدام کشورهای یاد شده را تلاشی برای تضعیف حاکمیت و استقلال این کشور می داند. 

بلومبرگ در این گزارش افزود: کویت تلاشهای بی وقفه را برای حل بحران خلیج فارس و پایان دادن به پرونده تحریم قطر از سوی کشورهای یاد شده به گونه ای که نقش شورای همکاری خیلج فارس را به دوره قبل بازگرداند، انجام می دهد.

اقدامات کویت برای حل بحران های منطقه از حمایت قوی آمریکا برخوردار است و واشنگتن پیشتر چندین بار اعلام کرده بود که از همه اقدامات کویت در این راستا حمایت می کند.

قطر تاکید می کند که لازم است بحران خلیج فارس از طریق گفت و گو و بدون هیچ پیش شرطی حل شود. ویت و عمان سعی می کنند با واسطه این بحران را پایان دهند.