غلامعلی دهشیری در جلسه اجرای دستورالعمل ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری افزود: با استفاده از ابرازهای ارفاقی و اجرای بخشنامهها و دستورالعملهای قوه قضاییه، علاوه بر آزادی این تعداد ، بیش از ۵۰۰ نفر نیز از مرخصی بهرهمند شدند.
به گزارش روز سهشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی دادگستری یزد، وی با اشاره به آثار و تبعات منفی مجازات زندان برای زندانی، خانواده و جامعه، اظهار کرد: با تکامل جوامع نوع، شکل، جنس و مصادیق مجازاتها دستخوش تحول و تغییراتی شده است.
وی ادامه داد: به دلیل روحیه انتقام و سزادهی درقرون گذشته، فرایند آن برای افراد بزهکار مجازاتهای بسیار سنگینی با قساوت قلب در حق محکوم اجرا میشد که با رشد اندیشه و تفکر بشر و تقلیل گرایش به سزادهی و برجسته شدن روحیه اصلاح و بازپروری و پیشگیری از وقوع جرم از شدت مجازاتها کاسته شد.
این مسوول قضایی خاطرنشان کرد: اما، مجازات زندان با توجه به آثار و تبعات منفی آن کارایی و اثر بازدارندگی غالب خود را از دست داده و حبس ، مجازاتی سوخته محسوب میشود، لذا باتوجه به پیشرفته شدن بزهکاران و وسایل مورد استفاده در ارتکاب جرم، واکنشهای نوین را میطلبد که متناسب با جرم و بازدارندگی مجازات داشته باشد که در راستای اخلاق و انسانیت و اجرای صحیح مجازات به منظور تحقق اهداف آن، جایگزینهای حبس وارد نظام کیفری کشور شد.
دهشیری تصریح کرد: در ایران با تصویب قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۹۲ عملاً ابرازهای ارفاقی جدیدی همچون ؛ تعلیق، تعقیب مراقبتی، نظام نیمه آزادی، تعویق صدور حکم و معافیت از کیفر در جهت حبس زدایی و کاهش جمعیت کیفری مدنظر قرار گرفت.
رییسکل دادگستری یزد از برگزاری جشنواره آراء برتر جایگزین حبس خبر داد و گفت: قطعا برگزاری این جشنواره میتواند در ارتقاء کمیت و کیفیت آرای جایگزین حبس و ترویج فرهنگ حبس زدایی در دادگستری استان نقش داشته باشد.
دهشیری ، هدف از مجازات را اصلاح مجرم و تأمین امنیت جامعه ذکر کرد و گفت: گرچه هنوز برای جرایم خشن، راهی جزء استفاده از مجازات حبس با هدف تأمین امنیت آحاد جامعه وجود ندارد، باید اذعان کرد در جرایم خُرد و سبک مجازاتهای جایگزین حبس بالاخص با تحولی که قانون کاهش مجازات حبس ایجاد کرد و شامل جرایم درجه ۲ تا ۴ هم با رعایت شرایطی میشود به مراتب تأثیر بیشتری در بازاجتماعی کردن مجرم و اصلاح آنان دارد.
از ابتدای ماه محرم سال جاری تاکنون۴۰ مددجوی جرایم غیرعمدمالی با یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان کمک هیاتهای مذهبی یزد از زندان آزاد و به آغوش خانوادههای خود بازگشته اند.
هماکنون ۲۲۵ زندانی جرایم غیرعمدمالی در زندان های استان بسر می برند که برای آزادی آنها ۵۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان نیاز است.
استان یزد چهار ندامتگاه برای نگهداری مددجویان زندانی دارد .
همچنین سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دیروز( دوشنبه) گفته بود که از اوایل اسفندماه ۱۳۹۸ تاکنون ۴۰۴ هزار و ۶۴۸ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و با فوت ۱۵۶ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد این افراد به ۲۳ هزار و ۳۱۳ نفر رسیده است.
سیما سادات لاری بیان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۶۱۹ بیمار جدید مبتلا به کووید- ۱۹ در کشور شناسایی شد که از این تعداد یک هزار و ۳۸۲ نفر آنها بستری شدند.
به گفته معاون وزارت بهداشت تاکنون ۳۴۸ هزار و ۱۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند و سه هزار و ۷۹۸ نفر از بیماران بدحال هم تحت مراقبت قرار دارند.
لاری افزود: تاکنون سه میلیون و ۵۸۶ هزار آمایش تشخیص کووید - ۱۹ در کشور انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: بر اساس آخرین اطلاعات کرونا در کشور، استانهای تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارد.
وی اضافه کرد: همچنین شرایط در استانهای آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان در وضعیت هشدار است.