محمد جهان بین روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرحها از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده اجرا شده و از این تعداد تاکنون ۹ طرح با اعتبار ۹۹۴ میلیون تومان به اتمام رسیده است.
وی بیان کرد: همچنین پنج طرح با اعتبار ۸۰۰ میلیون تومان در دست اجرا است که به زودی به اتمام میرسد و در مجموع ۳۸۰ خانوار عشایری از مزایای آنها برخوردار میشوند.
مدیر امور عشایر نهبندان احداث سرویس بهداشتی، مرمت چشمه و قنات، احداث بند خاکی، خرید و نصب توربین بادی، بهسازی چاه مالداری و مرمت ایل راه را از مهمترین طرحهای اجرایی برای عشایر این شهرستان مرزی ذکر کرد.
وی گفت: همچنین از ابتدای سال جاری در راستای برقرسانی به عشایر، ۱۴ دستگاه پنل خورشیدی با اعتبار ۲۶۵ میلیون تومان خریداری و در محلات عشایری نصب شده است.
جهان بین با بیان اینکه دولت نگاه ویژهای به عشایر به عنوان قشر زحمتکش دارد و با ارائه خدمات در بخشهای مختلف از آنان حمایت میکند گفت: تمام تلاش ما این است که با ارائه خدمات بهتر به عشایر و ارائه زیرساختها بخشی از دغدغههای این قشر زحمتکش را رفع کنیم.
سه هزار و ۱۹۲ خانوار عشایری در شهرستان نهبندان زندگی میکنند و بیش از ۱۸۰ هزار راس دام را در این منطقه مرزی پرورش میدهند.
بهلولی، محمودی، کردهای، اردونی، جمالزهی، یوسفزهی، آخوندی، نخعی و نوری از جمله اقوام عشایر نهبندان هستند که به مناطق ییلاقی تگ سهلو، دشت شورآب میان کوه، کوه باران، دشت چاهداشی و میغان کوچ میکنند.
نهبندان مرکز این شهرستان در ۲۰۰ کیلومتری جنوب بیرجند قرار دارد.