سمنان- ایرنا- رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان سمنان با اشاره به وضعیت مطلوب اقتصادی این استان نسبت به میانگین کشور گفت: نرخ تورم در این استان ۲۳ و نرخ اشتغال بین هفت و هشت درصد است.

به گزارش ایرنا ، نادر مالکی روز سه شنبه در کارگروه مشترک تسهیل و رفع موانع تولید، رونق تولید و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان سمنان در سالن یادگار امام استانداری افزود: نرخ بیکاری استان بین ۷ تا ۸ درصد است که نسبت به میانگین کشوری در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارد.

وی اضافه کرد: نرخ تورم در استان سمنان ۲۳ درصد است و بالغ بر ۵۳ درصد از شاغلان استان در بخش خدمات و بقیه در صنعت و کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

وی تاکید کرد: استان سمنان هفتمین استان‌ پهناور کشور و دارای ۲۱ منطقه شهری، ۱۵ بخش و ۳۱ دهستان است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان سمنان نرخ رشد جمعیت استان را ۲.۱۶ عنوان و بیان کرد: ۸۰ درصد از تراکم جمعیتی استان سمنان از نوع شهرنشینی است.

وی اضافه کرد: از سال ۱۳۹۵ مبحث اقتصاد مقاومتی با تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در استان کار خود را آغاز کرد و ۸ شهرستان نیز ستاد های متناظر را در شهرستان ها تشکیل دادند.

مالکی به طرحهای به ثمر نشسته در قالب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در استان سمنان اشاره کرد و گفت: فولاد کویر دامغان، داروسازی سرآمد، آریا ترانسقو شرق و کنستانتره شاهرود از جمله این طرح ها است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان سمنان با اشاره به اینکه توانمندسازی جوامع محلی از دیگر مواردی است که مورد توجه قرار گرفت ادامه داد: ۳۰ دوره آموزشی ویژه اقتصاد مقاومتی برگزار شد و ۷۰۰ جلسه در قالب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و کارگروه های مرتبط با آن در استان برگزار شد.

وی با بیان اینکه سمنان جزو اولین استان هایی بود که آمایش انجام و سند آمایش استان تهیه و تدوین شد افزود: تهیه و تدوین اسناد تدبیر و توسعه ۸ شهرستان نیز در استان سمنان به انجام رسید.

مالکی خاطرنشان کرد: سند توسعه استغال روستایی ۱۹۸ روستا در استان سمنان تهیه و تدوین شد و در قالب تبصره ۱۹ ، در سال جاری ۲۴ طرح در استان سمنان واگذار خواهد شد.

وی گفت که تدوین برنامه عملیاتی و اجرایی  هشت طرح اولویت دار که از سند آمایش استخراج شد، به انجام رسید و به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد.

 تامین آب آشامیدنی، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی، تحقق رویکرد سمنان به عنوان مقصد تازه گردشگری، تکمیل و بهسازی راه های ارتباطی استان، اجرای یکهزار گلخانه، تکمیل مقدماتی و زیرساختی اکتشافی معادن استان، توسعه انرژی های نو در استان و جلب مشارکت بنیاد های توسعه ای از جمله طرح های اولویت دار استان سمنان به گفته رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان سمنان است.

وی افزود: شرکت کویر جیم، شرکت فناوری معادن پرشیا و واحد ۸۶۰۰ راسی پرورش شترمرغ سه طرح در دست اقدام است که  تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید.

به گزارش ایرنا، این نشست با حضور بابک دین‌پرست معاون هماهنگی امور اقتصادی وزارت کشور و محسن صالحی‌نیا معاون وزیر و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران برگزار شد.

این مسوولان پیش از این نشست در قالب سفر ۲ روزه به استان سمنان، از واحدهایی مانند صنایع لاستیکی پارمیدا، فروسیلیس ایران، الگانت، گروه صنعتی سازان و شرکت شیمیایی کلران بازدید و واحد گیتی تامین صنعت را در سمنان افتتاح کردند.