شاهپور علایی مقدم سهشنبه در حاشیه بازدید از واحدهای دامداری عشایر و صندوق خرد زنان عشایری و روستایی میاندوآب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این مبلغ با موافقت مقام معظم رهبری و تصویب مجلس شورای اسلامی از محل تبصره چهار برای ارتقای شاخصهای توسعهای عشایر اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته نیز ۴۰۰ میلیارد ریال برای اجرای ۴۵۰ پروژه آبرسانی عشایر جذب شد، افزود: در برنامه ششم توسعه در ۱۷ بند به ظرفیت قانونی این قشر از جامعه در زمینههای عمرانی، اجرایی و توسعهای و ارتقای شاخصهای برخورداری توجه شدهاست.
وی با بیان اهمیت ظرفیت قانون توسعه ششم برای عشایر گفت: در برنامه پنج ساله توسعه در یک بند به این مهم توجه شده بود ولی با پیگیریهای انجام گرفته توسط فراکسیون عشایری مجلس در برنامه ششم توسعه به این امر توجه ویژهای شده است.
قایم مقام سازمان امور عشایری کشور با بیان اینکه از ظرفیتهای قانونی بند پ ماده ۶ قانون برنامه ششم توسعه نیز برای این امر بهره گرفته شده است اضافه کرد: پیش از این تنها شهرها از مالیات بر ارزش افزوده بهرهمند میشدند ولی با تصویب این قانون، عشایر هم از درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده برخوردار میشوند.
وی بیان کرد: براین اساس سالانه ۱۵۰ میلیارد تومان برای اجرای کارهای توسعهای و زیربنایی، بهداشتی، راهسازی، تامین آب و توسعه انرژیهای نو هزینه خواهد شد.
علایی مقدم اظهار داشت: همچنین براساس ماده ۲۷ بند پنج قانون ششم توسعه، دستگاههای اجرایی مکلف شدهاند برای ارتقای شاخصهای برخورداری عشایر سالانه پنج درصد در حوزه راهسازی، تامین آب، تحصیل، مسایل فرهنگی، بهداشت و درمان هزینه کنند که در این راستا ۱۳ دستگاه اجرایی دخیل خواهند بود.
وی بیان کرد: استان فارس با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت عشایری رتبه نخست کشوری را از حیث جمعیت عشایری به خود اختصاص داده و بعد از آن، استان خوزستان، آذربایجانغربی، چهارمحال بختیاری و لرستان در رتبههای دیگر قرار دارند.
وی اضافه کرد: در این زمینه براساس سرشماری ثبتی مبنایی آمار خامی که بدست آمده، در سالجاری تعداد خانوارهای عشایری از ۲۱۳ هزار خانوار به ۲۳۴ هزار خانوار افزایش یافتهاست.
رییس سازمان امور عشایری کشور به همراه قایم مقام و چند تن از معاونان خود روز سهشنبه جهت بررسی مشکلات و بازدید از واحدهای دامداری عشایر میاندوآب در روستای "شیرین آب" از توابع بخش مرکزی و همچنین بازدید از صندوق خرد زنان عشایری و روستایی در روستای"گل سلیمانآباد" از توابع بخش باروق میاندوآب سفر کرد.
بازدید از منطقه عشایری نقده، بازدید از فروشگاه عشایری و پروژههای آبرسانی به مناطق ییلاقی سرسیل پیرانشهر از دیگر برنامههای روز نخست سفر رییس سازمان امور عشایری کشور به جنوب آذربایجانغربی است.