تهران - ایرنا - ۲۹ کشور غربی از عربستان سعودی خواستند تا فعالان زن بازداشت شده در زندان‌های خود را آزاد کرده و عاملان قتل روزنامه نگار مخالف جمال خاشقچی را مجازات کند.

عربستان سالهاست فعالان حقوق بشر را زندانی کرده و در شرایط دشواری به سر می برند.

به گزارش پایگاه خبری الخلیج الجدید آلمان به نمایندگی از اتحادیه اروپا در شورای حقوق بشر سازمان ملل، بازداشت طولانی مدت زنان مدافع حقوق بشر از جمله "لجین الهذلول" توسط حکومت عربستان را مطرح کرد.
«میکاییل بارون فون اونگرن اشترنبرگ»سفیر آلمان در سازمان ملل تأکید کرد لازم است که حکم مجازات افرادی که در قتل جمال خاشقچی دست داشته اند، به طور شفاف اجرا شود.
در همین راستا « مارتین جسبرسن» سفیر دانمارک در سازمان ملل در ژنو بیانیه مشترک جداگانه ای را به نمایندگی از طرف ۲۹ کشور از جمله استرالیا، انگلیس و کانادا قرائت کرد و از عربستان سعودی خواست که همه زندانیان سیاسی را آزاد کند و از سرنوشت دست کم ۵ فعال زن بازداشت شده در زندانهای عربستان ابراز نگرانی کرد.
سازمان بین المللی حقوق بشر، در بیانیه ای اعلام کرد که در میان بازداشت شدگان، فعالانی چون "نوف عبدالعزیز" ، "سمر بدوی" ، "نسیمه الصدا" ، "محمد البجادی" و "میا الزهرانی" وجود دارند.
سالمه الحسینی، از فعالان بین المللی حقوق بشر نیز آزادی فوری و بدون قید و شرط فعالان بازداشت شده را ازمونی سیاسی برای دولت سعودی در جهت بهبود وضعیت حقوق بشردر این کشور برشمرد.
بسیاری از منتقدان ولیعهد سعودی در زندان به سر می برند و برخی از  آنها از مارس ۲۰۱۸  (اسفند ۱۳۹۷) تحت محاکمه هستند.
در مردادماه گذشته ، خانواده "لجین الهذلول" گفتند که مقامات سعودی پیشنهاد داده اند که وی را در ازای انکار سخنانش در یک فیلم ضبط شده که گفته بود تحت شکنجه و آزارجنسی قرار گرفته است، از زندان آزاد کنند.
در سال ۲۰۱۸دست کم ۱۰ فعال برجسته حقوق بشر در عربستان سعودی که  خواستار لغو ممنوعیت رانندگی زنان شده بودند،   دستگیر شدند.

آنها اظهار داشتند که در بازداشتگاه مورد شکنجه و آزار جنسی قرار گرفته اند.