محمدرضا قدیر روز چهارشنبه در جلسه مدیریت بحران در سالن کرامت استانداری با حضور "قاسم جان بابایی" معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، افزود: در دو روز گذشته تعداد بستری بیماران کرونایی از مرز ۱۰۰ نفر گذاشته است.
وی بیان داشت: تفاوت موج اول و سوم کرونا در قم این است که در اسفندماه سال گذشته محدودیتهای زیادی اعمال شد و رعایت دستورالعملهای بهداشتی بیش از ۸۰ درصد بود.
وی ابراز داشت: در موج سوم کرونا در قم هیچ مرکزی تعطیل یا بسته نیست و مردم نیز از رعایت پروتکلهای بهداشتی خسته شدهاند.
قدیر افزود: پروتکلهای بهداشتی معجزه نمیکند و مهمترین عامل در قطع چرخه ویروس کرونا محدود کردن تجمعات است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: تابآوری نظام سلامت قم در کاهشیافته و برای جذب پرستار جدید هیچ متقاضی وجود ندارد.
وی یادآور شد: کم کردن ساعت کاری، حضور یکسوم نیروهای اداری در محل کار و تعطیلی مدارس باید بهصورت جدی در قم دنبال شود.
قدیر تاکید کرد: وضعیت تجمعات در آرامستانهای قم بشدت نگرانکننده شده است و ما از مجموعه مدیریت استان درخواست میکنیم آرامستانها را تا اطلاع بعدی تعطیل کنند.
وی همچنین با ابراز نگرانی از بازگشایی مدارس تصریح کرد: در قم بخش ویژه کودکان کرونایی وجود ندارد و هیچ تجربهای نیز در رابطه با درمان کرونا در کودکان نداریم.
وی ادامه داد: از وزارت بهداشت درخواست میکنیم قم را با کودکان کرونایی تنها نگذارد و مدارس این استان فقط بهصورت غیرحضوری برگزار شود.
روند افزایشی بیماری کرونا در قم
رییس مرکز بهداشت قم نیز در ادامه این جلسه ابراز داشت: شرایط بستری و فوت بیماران کرونایی در قم نسبت به میانگین کشوری بیشتر شده است.
سیامک محبی تصریح کرد: طی یک هفته اخیر تعداد بستری و نمونههای مثبت کرونایی در قم تا ۷۰ درصد افزایشیافته است.
رئیس مرکز بهداشت قم عنوان کرد: قم در حال نزدیک شدن به اوج بیماری کرونا در اسفندماه سال گذشته میباشد و این استان در وضعیت فوق بحرانی قرارگرفته است.
وی با اشاره به این که تعداد فوتیهای قطعی و مشکوک کرونا در قم طی دو هفته گذشته جهشیافته گفت: در مناطق شمالی قم تعداد افراد درگیر با کرونا بیشتر از سایر مناطق است.
کمبود پایگاه و تجهیزات اورژانس ۱۱۵ قم
رییس مرکز اورژانس ۱۱۵ قم نیز بیان داشت: ۲۲ پایگاه شهری و ۱۸ پایگاه جادهای اورژانس ۱۱۵ در قم فعال است.
محمد شهیدی یادآور شد: در حال حاضر ۶۱ دستگاه آمبولانس فعال در قم وجود دارد که دستکم باید به ۷۸ دستگاه برسد.
رئیس مرکز اورژانس قم خاطرنشان کرد: تا پایان سال جاری باید ۱۲ پایگاه جدید اورژانس در قم دایر شود که با وضعیت بودجهای موجود بعید به نظر میرسد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر ۲۷۰ نیروی انسانی در مرکز اورژانس قم فعال هستند و در این بخش با کمبود شدید نیروی انسانی قرار داریم.
شهیدی ابراز داشت: یک هزار و ۹۳۴ مورد اعزام آمبولانس برای موارد مشکوک بیماران کرونایی طی اسفندماه سال گذشته تا امروز انجامگرفته است.
پایبندی ۹۰ درصدی مدارس قم به پروتکلهای بهداشتی
معاون تربیتبدنی و درمان آموزشوپرورش قم نیز ابراز داشت: در سطح استان قم ۳۰ هزار دانشآموز اتباع خارجی مشغول تحصیل هستند.
محسن رمضان بیگی ابراز داشت: ۲۷ مدرسه استثنایی نیز در سطح استان قم فعال است.
وی تاکید کرد: ۹۷۲ واحد آموزشی دولتی و غیرانتفاعی در سطح شهر قم فعال است و ۹۰ درصد از این مدارس دستورالعملها را رعایت کردهاند.
رمضان بیگی گفت: ناحیه ۲ بیشترین تعداد حضور فیزیکی دانشآموزان در مدارس و ناحیه ۴ کمترین حضور را دارد.
معاون تربیتبدنی و درمان آموزشوپرورش قم ادامه داد: تعداد افراد بستری کرونایی طبق گزارش علوم پزشکی قم در ناحیه دو بسیار بیشتر از ناحیه ۴ است.
در پایان این مراسم از تلاشهای محمد شهیدی رئیس مرکز اورژانس قم و یکی از کارشناسان مرکز اورژانس علوم پزشکی قم با اهدای لوحی تقدیر شد.
ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.