به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، روزنامه فرانسوی «لاکروا» در یکی از تازه ترین شماره های خود به نقل از فرانسوا نیکولو که از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵ به عنوان سفیر فرانسه در تهران حضور داشت، نوشت: ادعای مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر اینکه اعمال مجدد تحریم های سازمان ملل علیه ایران به زودی اجرایی می شوند و همچنین ادعای ایالات متحده مبنی بر توسل به اعمال قوانین فراسرزمینی خود برای جلوگیری از فروش اسلحه به ایران ، فقط ادعایی جنجالی است؛ این اقدام کینه توزانه ایالات متحده موضع اروپاییها مبنی بر حفظ برجام را که یکی از اولویت های خود می دانند، تغییر نخواهد داد.
رسانه های فرانسه گزارش دادند اروپاییها به دلیل تمایل و اصرار به حفظ توافق هسته ای ایران (برجام) و مخالف با درخواست آمریکا مبنی بر تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، از سوی ایالات متحده آمریکا تحت فشار قرار گرفتهاند.
روزنامه فرانسوی «لوفیگارو» نوشت ایالات متحده آمریکا، اروپایی ها را در پرونده هسته ای ایران تحت فشار قرار می دهد.
به نوشته لوفیگارو، «مایک پمپئو» وزیرخارجه آمریکا در حالی از بازگرداندن تحریم های سازمان ملل متحد که از ژوئیه ۲۰۱۵ به حالت تعلیق درآمده اند، طی روزهای آینده خبر داده است که اروپایی ها با آن به مخالفت برخاسته و خواهان حفظ توافق هسته ای ایران (برجام) هستند.
لوفیگارو نوشت: پمپئو "استراتژی مماشات" اروپایی ها را در پرونده هسته ای ایران محکوم کرده و «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه را به دلیل امتناع از تمدید تحریم تسلیحاتی ایران و همچنین خودداری از قراردادن حزب الله لبنان در فهرست سازمان های تروریستی، تحت فشار و انتقاد قرار داده است.
همچنین روزنامه فرانسوی «لاکروا» گزارش داد: زورآزمایی ایالات متحده و تروئیکای اروپایی که توافق هسته ای ایران (برجام) را در سال ۲۰۱۵ امضا کردند، در آستانه فرارسیدن ۱۸ اکتبر (تاریخ پیش بینی شده برای لغو خودکار تحریم های تسلیحاتی ایران) شدت می یابد.
لاکروا افزود: هفته گذشته، وزاری امور خارجه فرانسه، آلمان و انگلیس در لندن برای چندمین بار به صراحت بر مخالفت خود با تلاش های ایالات متحده برای بازگرداندن تحریم های چند جانبه علیه ایران تاکید کردند.
پس از آن که سه کشور آلمان، فرانسه و انگلستان در بیانیهای با فعال کردن مکانیسم ماشه و بازگرداندن تحریمها علیه ایران مخالفت کردند، "مورگان اورتگاس" سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا شامگاه دوشنبه گفت که واشنگتن از شرکای اروپاییاش انتظار دارد ایران را تحریم کنند.
این روزنامه فرانسوی ادامه داد: روز سه شنبه، ۲۵ آگوست، سیزده عضو از پانزده عضو (به استثنای ایالات متحده و جمهوری دومنیکن) شورای امنیت سازمان ملل متحد درخواست آمریکا را مبنی بر تمدید تحریم تسلیحاتی ایران رد کرده و بار دیگر انزوای تاریخی برای دولت آمریکا رقم خورد.
لاکروا تاکید کرد: تروئیکای اروپایی معتقد است واشنگتن از سال ۲۰۱۸ با خروج یکجانبه خود از برجام، دیگر عضو این توافق محسوب نمی شود و درنتیجه هیچ مبنای قانونی برای برقراری تحریم های بین المللی علیه ایران ندارد.
لاکرو به نقل از «فرانسوا نیکولو» تحلیلگر و سفیر پیشین فرانسه در ایران تصریح کرد: ادعای مایک پمپئو مبنی بر اینکه اعمال مجدد تحریم های سازمان ملل علیه ایران به زودی اجرایی می شوند و همچنین ادعای ایالات متحده مبنی بر توسل به اعمال قوانین فراسرزمینی خود برای جلوگیری از فروش اسلحه به ایران فقط ادعایی جنجالی است؛ این اقدام کینه توزانه ایالات متحده موضع اروپایی ها را در حفظ برجام که اولویت خود می دانند، تغییری نخواهد داد.
وی افزود: بازگرداندن تحریم های سازمان ملل می تواند ایران را به خروج از توافق هسته ای ایران (برجام) یا حتی پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای (NPT) سوق دهد.
به نوشته این روزنامه فرانسوی، «جو بایدن» معاون پیشین رئیس جمهور به نوبه خود وعده داده است در صورت انتخاب وی در انتخابات آتی ریاست جمهوری، ایالات متحده به توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ باز می گردد؛ چنانچه تهران به اجرای دقیق تعهدات خود برگردد.
تارنمای خبری سی ان ان CNN به نقل از بایدن نامزد حزب دموکرات در انتخابات ۲۰۲۰ ایالاتمتحده گزارش داد: ما به همراه متحدان خود، درصدد تقویت و گسترش مفاد برجام خواهیم بود، ضمن اینکه موارد نگرانی موجود را برطرف خواهیم کرد.
لاکروا افزود: موضع بایدن در این زمینه به مواضع فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی بسیار نزدیک است.
این روزنامه فرانسوی در ادامه یادآور شد: تهران در واکنش به خروج یک جانبه ایالات متحده از برجام و رویکرد "فشار حداکثری" واشنگتن، در حال کاهش تعهدات برجامی خود در موارد متعددی از جمله ذخایر اورانیوم غنی شده، سطح غنی سازی، تعداد سانتریفیوژها و توسعه آن ها است.
این روزنامه فرانسوی به نقل از «علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی ایران ۱۳ سپتامبر نوشت: یک هزار و ۴۴ سانتریفیوژ در فردو غنیسازی میکنند.
وی افزود: فعالیت غنی سازی در سایت نطنز با صحت و در سطح سابق ادامه دارد و این حادثه خللی در آن ایجاد نکرده است.
آمریکاییها بویژه در یکی دو ماه اخیر با نزدیک شدن به موعد ۲۷ مهر ماه ۹۹ یعنی زمان پایان تحریمهای تسلیحاتی با تمام توان به مصاف برجام آمدند تا این توافق را از بین ببرند، در این چارچوب آنها از سه ماه قبل تلاشی را آغاز کردند تا شورای امنیت را برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران متقاعد کنند. در حالی که آنها دو سال و نیم پیش از توافق هستهای خارج شدهاند، با ادعای عضویت در برجام و مشارکت در قطعنامه ۲۲۳۱، به موادی از قطعنامه ۲۲۳۱ استناد کردند تا مکانیسم حل اختلاف که ممکن است منجر به بازگشت تحریمهای سازمان ملل علیه ایران منجر شود را فعال کنند.