به گزارش ایرنا به نقل از واشنگتن تایمز، تنها آمریکاییها نگران نتیجه انتخابات نیستند و اروپا نیز چشم به نتایج انتخابات سوم نوامبر (۱۳ آبان) دوخته است. موج احزاب محافظه کار پوپولیستی که پس از پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات سال ۲۰۱۶ در سراسر اروپا به خروش آمدند، حالا نیز رقابتهای انتخاباتی آمریکا را از نزدیک دنبال کرده و امید دارند انتخاب مجدد ترامپ جنبش آنها را تقویت کند.
در گزارش این روزنامه آمریکایی با عنوان «انتخاب دوباره ترامپ برای جناح راست اروپا حیاتی است» آمده است: از حزب اجتماع ملی «مارین لوپن» رهبر جبهه ملی فرانسه و حزب برگزیت «نایجل فاراژ» در انگلیس گرفته تا حزب ضد مهاجر مردم دانمارک و حزب لیگ شمالی ایتالیا، راست جدید پوپولیست اروپای قدیم میگوید که آنها نگران هستند باخت ترامپ در انتخابات نوامبر (آبان) مانع پویایی جنبش آنها شود.
«ایوان اسپینوزا د لوس مونتروس» مقام ارشد حزب راست گرای افراطی «بکس» اسپانیا در این مورد گفت: «پیروزی ترامپ برای ما حیاتی است» . بکس در انتخابات سال گذشته اسپانیا به عنوان سومین نیروی بزرگ فضای سیاسی این کشور ظاهر شد؛ جایی که در حال حاضر قدرت پارلمان این کشور در دست ائتلاف متزلزلی از سوسیال دموکراتها و کمونیستها است.
به عقیده اسپینوزا ترامپ چراغی برای جنبشهای آزادیخواهی و محافظه کاری در سراسر جهان بوده است. وی افزود: «رای گیری ایالات متحده در ماه نوامبر یکی از مهمترین انتخابات محافظه کاران در سراسر جهان از زمان «رونالد ریگان» (رییس جمهوری آمریکا از سال ۱۹۸۱ تا ۱۹۸۹) بوده است. لذا اگر ترامپ ببازد، ما باید دوبرابر شرایط کنونی تلاش کنیم تا بتوانیم موقعیت کنونی خود را حفظ کنیم» .
از طرفی، محافظه کاران اروپایی بیاعتنا به نظرسنجیها، اطمینان دارند که ترامپ برنده انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا است. به عنوان مثال، فاراژ به نظر میرسد که با سرمایه گذاری بر روی پیروزی ترامپ، در تلاش است جنبش محافظه کاری انگلیس را به سمتی سوق دهد تا بتواند آنها را برای تسریع و تعمیق جدال بحث برانگیز جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا تحریک کند.
اما آیا میانه روها به میدان باز میگردند؟
برخی تحلیلگران میگویند احزاب میانه رو و طرفدار اتحادیه اروپا که اکنون تنها در چندین کشور اروپایی در مرکز قدرت قرار دارند (مانند آلمان) ، احتمالا بر روی شکست ترامپ اجماع کردهاند.
«جفری راتکه» دیپلمات پیشین ارشد آمریکا گفت: میانه روهای اروپایی تلاش دارند میادینی را که در زمان ترامپ از دست داده بودند بدست آورند. بنابراین شکست ترامپ نه تنها بر سیاست داخلی سراسر اروپا تأثیر میگذارد، بلکه احتمالا پیامدهای عمدهای برای سیاست خارجی اروپا هم در پی خواهد داشت.
راتکه خاطرنشان کرد: «پیروزی ترامپ در ماه نوامبر باعث ترس سیاستمداران میانه روی اروپا خواهد شد ضمن آنکه احتمال دو قطبی شدن در این قاره میان چند جانبه گرایان و ملی گرایان دور از انتظار نیست. همزمان باخت ترامپ برای احزاب راست افراطی میتواند بسیار ویرانگر باشد چرا که این احزاب همچون بکس اسپانیا به شدت در پی محدود کردن مهاجرت به اروپا است» .
«گوردون آدامز» کارشناس امور بین الملل و استاد دانشگاه در واشنگتن نیز در این خصوص تاکید کرد: ایالات متحده پرچمدار پوپولیسم در دوره ترامپ است، لذا اگر وی در ماه نوامبر ببازد، این عنوان از آمریکا گرفته میشود.