وزارت ورزش و جوانان کشور با تمجید از فعالیت گسترده مدیریت شهری همدان در توسعه زیرساختهای ورزشی در راستای فراگیر شدن ورزش در بین آحاد جامعه، این شهر را به عنوان نامزد برتر در اجرای طرح ملی شهرهای فعال (شفا) برگزید.
طرح ملی شهرهای فعال در حوزه ورزش همگانی و شهروندی از چندی پیش کلید خورد و همدان به همراه یزد موفق به اخذ نامزدی شهر برتر در این طرح شد و نشان وزارت ورزش را دریافت کرد.
طرح «شفا» مخفف شهرهای فعال ایران است و در این طرح طراحی و بازسازی شهر به سمتی است که از فعالیتهای فیزیکی شهروندان حمایت کند.
طرح «شفا» مخفف شهرهای فعال ایران است و در این طرح طراحی و بازسازی شهر به سمتی است که از فعالیتهای فیزیکی شهروندان حمایت کند.
شهر فعال شهری است که برای تمام اقشار زیرساخت، برنامههای مشارکت و کارهای آموزشی را توسط شهردار داشته باشد.
این طرح با هماهنگی کمیسیون کلانشهرهای کشور و مشارکت محوری شهرداران اجرایی شده است و به سمت اخذ استانداردهای لازم در شهرهای کشور حرکت میکند.
طرح شفا با ایجاد انگیزه برای شهرداران تلاش خواهد شد تا زیرساختهای توسعه فعالیت بدنی در پیادهروها و مسیرهای دوچرخهسواری و سایر رشتهها توسعه یابد.
همچنین این طرح، شهرداران را به سمت طراحی و ساخت شهر فعال تشویق میکند و در این بین همدان پیشتاز در اجرا است.
حالا قرار است مسوولان فدراسیون ورزشهای همگانی کشور ارزیابیهای لازم را داشته باشند تا در نهایت شهر برگزیده ایران زمین معرفی شود.
شهرداری همدان در ماههای اخیر با اقدامی جهادی در راستای ایجاد زیرساختهای لازم ورزشی برای دسترسی تمامی آحاد مردم اقدام کرده است.
ایجاد زمینهای چند منظوره و نیز چمنهای مصنوعی فوتبال از مهمترین اقدامهای صورت گرفته از سوی مدیریت شهری همدان است.
توسعه ورزش حق شهروندان همدانی
شهردار همدان در این باره گفت: توسعه ورزش در سطح محلهها حق شهروندان همدانی است و بر این اساس ضمن تجهیز پارکها، احداث زمینهای چمن مصنوعی چند منظوره، المپیاد فرهنگی ورزش محلات را نیز سرلوحه امور ورزش شهروندی قرار دادهایم.
عباس صوفی بیان کرد: امروزه ورزش شهروندی در سطح فراگیر در سطح شهر همدان در حال گسترش است و علاوه بر برگزاری المپیاد، نصب دستگاههای ورزشی و نیز ایجاد زمینهای چمن مصنوعی در مناطق مختلف را اجرایی کردهایم.
وی اضافه کرد: ورزش شهروندی همدان با گستره جمعیتی و رشتههای متنوع، هم اینک الگوی کشوری به شمار میرود.
صوفی خاطرنشان کرد: هم اکنون در ورزش محلات در قالب شهروندی بیش از یکصد تیم در ردههای سنی و رشتههای مختلف فعالیت دارند و جزو شهرهای برتر در گستره فعالیت ورزش در محلات هستیم که البته با توجه به شیوع کرونا، امسال این شرایط را متوقف کردهایم و به سمت فعالیتهای آنلاین و مجازی روی آوردهایم.
وی افزود: هدف ما فراهمسازی زمینه فعالیت گسترده خانوادهها در ورزش شهروندی است و زیرساختهای خوبی را در تمامی نقاط سطح شهر به خصوص کمتر برخوردار ایجاد کردهایم.
شهردار همدان: هدف ما فراهمسازی زمینه فعالیت گسترده خانوادهها در ورزش شهروندی است و زیرساختهای خوبی را در تمامی نقاط سطح شهر به خصوص کمتر برخوردار ایجاد کردهایم.
شهردار همدان یادآور شد: رویکرد شورا و شهرداری به توسعه و رونق ورزش در عرصههای مختلف همگانی، قهرمانی و شهروندی مثبت است و تاکنون حمایتهای بسیار مطلوبی را شاهد بودهایم.
صوفی با تاکید بر توسعه فضای فرهنگی، تفریحی و ورزشی در محلات مختلف شهر همدان گفت: احداث چندین پارک بزرگ و کوچک در سطح مناطق مختلف شهر همدان را تکمیل و یا در حال ساخت داریم و سیاست ما ایجاد فضای برای ورزشهای متنوع در این پارکها است.
وی ایجاد فضاهای تفریحی را حق مردم شهر همدان دانست و گفت: ایجاد پارکها علاوه بر افزایش سرانه فضای سبز، در راستای فراهم کردن محیط شادی، نشاط و تفریح خانوادهها مورد توجه قرار دارد.
ساخت ۲۱ زمین چمن مصنوعی
مدیر اجرایی ورزش شهروندی همدان گفت: احداث ۲۱ زمین ورزشی در دستور کار شهرداری همدان قرار گرفته و عملیات ساخت آن در حال انجام است که البته از این بین چند زمین تکمیل شده است.
مدیر اجرایی ورزش شهروندی همدان : احداث ۲۱ زمین ورزشی در دستور کار شهرداری همدان قرار گرفته و عملیات ساخت آن در حال انجام است که البته از این بین چند زمین تکمیل شده است.
سعید پناه آبادی اظهار داشت: این زمینهای ورزشی با حمایت کمیسیون فرهنگی شورای شهر همدان و در مناطق چهارگانه شهرداری در حال احداث است.
وی بیان کرد: احداث این تعداد زمین ورزشی در راستای برخورداری جمعیت مناطق کمتر توسعه یافته از امکانات ورزشی و امکان حضور آحاد مردم به خصوص نوجوانان و جوانان در برنامههای ورزشی است.
پناه آبادی اضافه کرد: شورا و شهرداری رویکرد حمایتی از طرحهای ورزشی محلات دارد و همین مساله باعث شده تا مراحل اجرای طرحهای پیشنهادی با پیگیریهای مجدانه آنها روانسازی شود.
وی گفت: ساخت این زمینها که دارای چمن مصنوعی است، براساس استانداردهای ورزشی ایجاد میشود و امکان فعالیتهای ورزشی از جمله فوتبال را فراهم میسازد.
مدیر اجرایی ورزش شهروندی همدان بیان کرد: این زمینهای ورزشی روباز است و امکان استفاده در بیشتر فصول سال را دارد ضمن اینکه درصدد هستیم تا نسبت به برگزاری مسابقات و دورههای آموزشی در این مناطق اقدام کنیم.
وی افزود: هم اکنون بیش از چهار هزار ورزشکار در قالب ورزش شهروندی شهر همدان فعالیت دارند و حتی با وجود شیوع کرونا برنامههایی نظیر ورزش صبحگاهی، آموزشهای مجازی و مسابقات آنلاین را در دستور کار داشتهایم.
ورزش برای همه
رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان نیز گفت: زیرساختهای ورزشی را در تمامی نقاط شهر همدان به ویژه کم برخوردار ایجاد کردهایم و به سمتی حرکت میکنیم که تمامی مناطق و محلات شهر در بحث ورزش شهروندی مشارکت داشته باشند و هر رشته ورزشی که در محلهها بیشتر مورد استقبال قرار گیرد، آزمونه (پایلوت) همان محله خواهد شد.
روحالله وجدی هویدا افزود: نگاه شورای اسلامی شهر همدان و شهرداری رشد زیرساختهای ورزش شهروندی بوده که سال گذشته قدمهای خوبی برداشته شد و زمینهای ورزشی متعددی در پارکها ایجاد شد.
نگاه شورای اسلامی شهر همدان و شهرداری رشد زیرساختهای ورزش شهروندی بوده که سال گذشته قدمهای خوبی برداشته شد و زمینهای ورزشی متعددی در پارکها ایجاد شد.
وی یادآور شد: همچنین تعداد زمینهای ورزشی متعددی امروز در تمامی مناطق شهرداری همدان در حال ساخت بوده و به سمتی حرکت میکنیم که کمترین مشکلات را در بحث سرانه ورزشی در محلات داشته باشیم.
وجدی هویدا ابراز امیدواری کرد با گذر از شیوع کرونا، امکان برگزاری برنامههای توسعه ورزش شهروندی باردیگر در سطح شهر فراهم شود تا بتوان از زیرساختهای ایجاد شده به نحو احسن استفاده کرد.
چمنهای مصنوعی در خدمت آموزش فوتبال
رییس هیات فوتبال همدان نیز گفت: چمنهای مصنوعی ایجاد شده در سطح مناطق چهارگانه این فرصت را مهیا ساخته تا مربیان آموزش استعدادها را در این مکانها هدفگذاری کنند.
عباس صوفی افزود: از این چمنهای مصنوعی میتوان علاوه بر دورههای آموزشی، استعدادیابی کرد و امکان حضور تمامی علاقه مندان به ورزش در این مناطق فراهم است.
وی اضافه کرد: همواره یکی از دغدغههای اصلی فوتبال همدان نبود زمینهای تمرین و آموزشی بود و اکنون با ایجاد زیرساختهای لازم، این کمبود برطرف شده است.
وی از مربیان استعدادیاب خواست تا از این ظرفیت ایجاد شده برای شناسایی نخبهها و برنامههای آموزشی استفاده کنند.