"کرمعلی قندالی" روز چهارشنبه در جلسه شورای هماهنگی مسوولان سازمان امور عشایری آذربایجانغربی اظهار داشت: برای بهرهمندی این تعداد خانوار ۵۵۰ طرح آب رسانی طی ۲ سال گذشته با ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار اجرایی شده است.
وی ادامه داد: حدود ۶۰ هزار خانوار عشایری از آب شرب بیبهرهاند و دولت آبرسانی به این قشر را در اولویت دارد.
رییس سازمان امور عشایری کشور گفت: حدود ۹۰ درصد مناطق عشایری کشور از آب شرب سالم بهرهمند هستند و زیرساختهای لازم برای توسعه این بخش در حال تامین است.
قندالی بیان کرد: راهاندازی بازارچه مخصوص محصولات عشایری باید در اولویت برنامههای مسوولان آذربایجانغربی قرار گیرد زیرا هم مرز بودن با سه کشور خارجی فرصت مناسبی را برای این بخش فراهم کرده است.
وی اظهار داشت: راهاندازی این بازارچهها مورد پیگیری است و در جلسهای که با استاندار آذربایجانغربی خواهیم داشت بر این موضوع تاکید میشود.
مدیرکل امور عشایری آذربایجانغربی نیز در این جلسه گفت: با توجه به نقش مهم زنان در جامعه عشایری و برای حمایت از ۲۸ صندوق خرد زنان عشایر، تاکنون ۴۶۵ میلیون تومان اعتبار به این قشر پرداخت شده است.
علی ناجی افزود: در حال حاضر ۲۸ صندوق خرد زنان عشایر در این استان تشکیل شده و مشغول فعالیت است و حدود ۶۹۸ نفر از جامعه زنان عضو این صندوقها هستند.
وی گفت: این زنان در بخشهای دامپروری، پرورش مرغ بومی، پرورش قارچ، تولید گیاهان دارویی، تولید بافتنیهای مخصوص عشایری، تولید مواد لبنی و تولید صنایع دستی و قالی و قالیچه فعالیت میکنند.
مدیرکل امور عشایری آذربایجانغربی تاکید کرد: توانمندسازی این بخش از طریق توسعه برنامههای آموزشی، ترویجی و مشارکتی به منظور ایفای نقش موثرتر آنان در بخش کشاورزی و صنایع دستی است.
ناجی اظهار داشت: بهبود معیشت خانوارهای روستایی دارای جایگاه خاصی در بخش کشاورزی است و ظرفیتهای مطلوبی در بخش کشاورزی استان برای بهبود معیشت خانوادههای روستایی وجود دارد.
رییس سازمان امور عشایری کشور به همراه قائم مقام و چند تن از معاونان خود روز سهشنبه و چهارشنبه جهت بررسی مشکلات و بازدید از واحدهای دامداری عشایر به آذربایجانغربی سفر کرده است.
حدود ۱۰۴ هزار نفر جمعیت با ۱۵ هزار و ۵۹۹ خانوار عشایری در آذربایجانغربی زندگی میکنند که با این آمار ۹ درصد جمعیت عشایری کشور در این استان سکونت دارند؛ از این تعداد حدود ۶۰۰ خانوار به خارج از استان کوچ کردهاند و بقیه نیز در داخل استان و در شهرستانهای چالدران، خوی، پلدشت، ماکو، مهاباد، سلماس و شاهین دژ ییلاق و قشلاق میکنند.
۲ میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار اراضی مرتعی در این استان وجود دارد که از این مقدار یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار با ۵۹ درصد تحت پوشش عشایر استان است؛ عشایر استان ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل هستند و ۳۳۶ روستای آذربایجانغربی نیز ویژه عشایر است.