محمدحسین فرهنگی در حاشیه جلسه علنی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در تشریح جلسه غیر علنی امروز گفت: از نخستین روزهای تشکیل مجلس یازدهم میان نمایندگان این باور وجود داشت که مجلس شورای اسلامی قوی، کارآمد و انقلابی باشد موضوعی که رهبر انقلاب در بیاناتشان به آن تاکید کردند.
سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با روش معمول اداره مجلس رسیدن به این سه مولفه امکانپذیر نیست و باید سازوکارهای آییننامه اصلاح شود؛ در جلسه غیرعلنی غیررسمی امروز راهکارهای رسیدن به این سه ویژگی بررسی شد و از هر کمیسیون یک نفر توضیحاتی ارائه و سایر نمایندگان نکاتی را مطرح کردند با توجه به اینکه بحث به اتمام نرسید و تکمیل نشد بنابر رای استمزاجی از نمایندگان مقرر شد که سهشنبه بعد این موضوع مورد بررسی قرار گیرد تا جمعبندی حاصل شود.
فرهنگی گفت: در این جلسه مطرح شد که باید در مورد فوریتها و اولویتها به سازوکاری برسیم؛ اینکه کدام طرح فوریتدار زودتر از سایر طرحها مورد بررسی قرار گیرد، موضوعی که خلاف رویه گذشته و حتی خلاف آییننامه است. به همین دلیل آییننامه به اصلاح نیاز دارد؛ این موضوع در کمیسیون آییننامه نیز مطرح بود که چگونه برخی طرحها را میتوان جلوتر از سایر طرحها در صحن مطرح کرد و اینکه قبل از آن بحثهای کارشناسی صورت گیرد تا کمتر وقت مجلس گرفته شود.
وی با اعلام اینکه سهشنبه بعد میخواهیم به جمعبندی درباره سازوکاری برسیم که چطور مجلس قوی، کارآمد و انقلابی داشته باشیم، ادامه داد: این موضوع به قانونگذاری نیاز ندارد و با استفاده از ابزارهای نظارتی امکانپذیر است؛ نمونه بارز این امر تبدیل تفحصهای کلی و بدون خاصیت و بدون نتیجه به تفحصهایی تاثیر گذار است.
سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر در یکی از کمیسیونها با استناد به ماده ۴۵ آییننامه گزارشی در دست تهیه دارند که مستقیم بر روی بازار اثر گذار است، این اتفاقات را میتوان در قالب اصلاح چارچوبهای اداری مجلس شورای اسلامی دنبال کرد.
فرهنگی همچنین درباره برنامه مجلس شورای اسلامی برای بررسی سوالات نمایندگان از وزرای دولت گفت: بنابر تصمیم هیات رییسه مقرر شده است که هر هفته یک سوال مطرح شود؛ اگر سوال کنندهای انصراف دهد از دستور خارج خواهد شد.