مشهد- ایرنا- استان خراسان رضوی با تولید افزون بر یک چهارم پنبه کشور قطب نخست تولید این محصول در ایران است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از مزارع پنبه شهرستان تربت‌جام با اعلام این مطلب، به خبرنگار ایرنا گفت: سطح کنونی زیر کشت پنبه در این استان ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار است که نسبت به پارسال هشت درصد بیشتر شده است.

غلامحسین ساربان افزود: سالانه افزون بر ۷۵ هزار تُن پنبه در کشور تولید می شود که سال گذشته از این میزان محصول تولیدی ۵۴ هزار تُن در این استان به ثمر رسید.

وی ادامه داد: امسال پیش بینی می شود افزون بر ۶۲ هزار تُن وش پنبه از سطح مزارع پنبه استان خراسان رضوی برداشت شود که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش خواهد داشت.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: عملکرد پنبه در هر هکتار معادل دو تُن است و همه ساله برداشت این محصول از اواسط مهر ماه آغاز و تا اواخر آذر ماه ادامه دارد.

ساربان با بیان اینکه ۲۱ کارخانه پنبه پاک کنی در خراسان رضوی فعال است افزود: تنوع ارقام تولیدی پنبه در این استان شامل انواع ورامین، خورشید، ساجدی، ارمغان، شایان  و دو رقم پنبه خارجی است. 

وی اضافه کرد: هر هکتار پنبه معادل ۸۰ تا ۱۰۰ نفر روز در فصل داشت و برداشت محصول ایجاد اشتغال می کند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: شهرستانهای سبزوار، نیشابور، سرخس، تایباد و تربت جام از جمله مناطق پیشرو در کشت این محصول هستند.

ساربان افزود: ۱۶ مهر ماه امسال و همزمان با روز جهانی پنبه، تور رسانه ای با رعایت تمامی دستورالعمل های بهداشتی در استان خراسان رضوی برگزار می شود.

دو میلیون و ۱۳۸ هزار هکتار عرصه مستعد کشاورزی در خراسان رضوی وجود دارد که سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار آن زیر کشت ۸۳ نوع محصول می رود که در ۹۰۰ هزار هکتار از این سطح، زراعت و در ۳۰۰ هزار هکتار آن باغداری می شود.
۳۶۳ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در استان خراسان رضوی فعالیت می کنند و حجم تولید سالانه انواع محصولات باغی، زراعی و دامی آنها هشت میلیون تن است.
بخش کشاورزی ۲۸ درصد اشتغال و ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.