به گزارش ایرنا، فاطمه منصوری روز چهارشنبه در آیین معرفی سرپرست بنیاد نخبگان استان سمنان در سالن یادگار امام استانداری افزود: سند میثاق نخبگانی سند بنیادی و راهبردی و بسیار کاربردی است که در اجرای آن دستگاه های اجرایی مختلف دخیل هستند.
وی بیان کرد: در این سند کارکرد هر دستگاه مشخص شده، موارد کاربردی و بسیار مطلوبی در بخش های مختلف دستگاهی در آن گنجانده شده است و برای تقویت و اجرای هرچه بهتر سند نخبگانی در استان سمنان تلاش می شود.
وی ابراز داشت: سمنان یک استان دانشگاهی است و زیرساخت های علمی و فناوری بسیار مطلوبی در استان فراهم است که با ایجاد ارتباط موثر دوسویه بین بنیاد نخبگان با این ظرفیت های موجود، باید حمایت از نخبگان و حل مشکلات موجود در بخش های مختلف استان تقویت شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار سمنان گفت: بنا بر تاکید استاندار سمنان، در استان به دنبال راه اندازی کارخانه نوآوری در دو شهرستان سمنان و شاهرود هستیم تا با استفاده از ظرفیت های موجود در بنیاد نخبگان و شناسایی نیروهای نخبه و توانمند، بتوان این مساله را محقق کرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار سمنان گفت: رفع دغدغه های نخبگان، زمینه تولید فکر، اندیشه، ایده های نو، نوآوری و حل مسائل و مشکلات کشور را فراهم می کند.
وی با بیان اینکه امروز بیش از اینکه نخبگان نیازمند ما باشند ما به ظرفیت ها، استعداد و توانمندی های نخگبان نیاز داریم، گفت: مسائل و مشکلاتی که کشور در بخش های مختلف با آن مواجه است می تواند با حضور نخبگان برطرف شود و باید در جایگاه بنیاد نخبگان نسبت به شناسایی این افراد و قرار دادن آنان در جایگاه اصلی خود تلاش شود تا در نهایت علاوه بر حل مشکلات و مسائل موجود در کشور، شاهد تولید فکر، ایده سازی، نوآوری و تغییر باشیم.
وی ادامه داد: بنیاد نخبگان یک بنیاد ملی و راهبردی است و باید بتوان از ظرفیت های این بنیاد برای توسعه و رشد همه جانبه نخبگان استان و رشد، توسعه و تقویت جایگاه استان در بخش های مختلف استفاده کرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار سمنان خاطر نشان کرد: موتور محرکه توسعه در هر کشور نتیجه عمل و فکر نخبگان است و تعدد این افراد در جوامع توسعه یافته باعث، پویایی، نوآوری، پیشتازی و پیشگامی خواهد شد.
وی با بیان اینکه تلاش راهبردی برای جذب نخبگان و مهاجرت آنان از سوی کشورهای توسعه یافته جهان، باید تلنگر جدی باشد، افزود: برای جذب و نگهداری نخبگان در کشور لازم است تا اقدامات مناسب در جهت فرآهم کردن زمینه و بستر لازم برای جذب و فعالیت نخبگان در دستور کار قرار گیرد تا این افراد بتوانند در شرایط مطلوب نقش جریان ساز و موثر خود را ایفا کنند.
منصوری تاکید کرد: اگر به مباحث و مسائل نخبگان بی توجه باشیم، برنامه ریزی دقیق و آینده نگری نداشته باشیم و شرایط بایسته و شایسته نخبگان را فراهم نکنیم، فرصت استفاده از این گنج های ارزشمند را از دست می دهیم.
وی ابراز داشت: در بین نخبگان نباید صرفا تفکر دریافت تسهیلات و استخدام و اشتغال در دستگاه های اجرایی ایجاد شود چرا که هدف والا و ارزش وجودی آنان نوآوری، کارآفرینی، اشتغال زایی، ارتقای سرانه تولید ناخالص ملی، تصمیم سازی و الگو سازی است.
در این آیین ، با حضور آریا الستی معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان کشور ، رضا کیپور به عنوان سرپرست بنیاد نخبگان استان سمنان معرفی و از خدمات ۱۰ ساله داود فیض در این مسوولیت تقدیر شد.
استان سمنان بیش از ۴۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی و بالاترین رتبه کشور را در شاخص نسبت دانشجو به جمعیت دارد.