به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام این وزارتخانه این شبه نظامیان در ادامه جنایات خود علیه اهالی ساکن مناطق شمال شرق سوریه با تصرف مدارس و استفاده از آنها برای امور آموزشی خود تلاش دارند تا از این طریق هزاران کودک و نوجوان دانش آموزان کرد سوری را از تحصیل بازداشته و مانع از پیشرفت آنان می شوند.
بیانیه مزبور به دنبال آغاز سال تحصیلی جدید در سوریه و ۱۴ استان این کشور از روز ۲۳ شهریور ماه ۱۳۹۹ و ایجاد مشکلات از سوی شبه نظامیان قسد صادر شد.
در همین حال شماری از معلمان و دانش آموزان مدارس عادی و استثنایی سوریه نیز همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید به خاطر اقدامات تروریست های قسد در اولین روز از فعالیت آموزشی در اعتراض به این اقدامات دست به اعتصاب زدند.
سال تحصیلی جدید در سوریه با حضور بیش از ۳ میلیون و ۷۳۵ هزار و ۵۲۱ دانش آموز در ۱۳ هزار و ۲۸۰ مدرسه و مرکز آموزشی آغاز شد.
سوریه در سال های قبل از بحران با توجه به جمعیت جوان آن دارای بیش از ۵ میلیون دانش آموز از بین ۲۳ میلیون جمعیت این کشور بود ولی اقدامات تروریستی مورد حمایت برخی کشورهای غربی، عربی و همسایه های سوریه در کنار رژیم صهیونیستی موجب شده است تا حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از دانش آموزان این کشور به خاطر آوارگی در دیگر کشورهای همسایه، تصرف مدارس و مراکز آموزشی، زندگی در اردوگاه ها و شهرهای دیگر نتوانند ادامه تحصیل بدهند.
یکی از اهداف مورد نظر تروریست ها در ده سال گذشته مدارس و مراکز آموزشی در سوری بوده است که یا با تصرف آنها به دنبال ایجاد پایگاه های نظامی و یا مراکز مورد استفاده برای خود مانند اسکان خانواده های بودند و یا این که با هدف قراردادن آنها تلاش داشتند تا دانش آموزان سوری را از درس و تحصیل بازداشته و از این طریق بر دامنه اعتراضات بیفزایند.
بر اساس اعلام وزارت آموزش و پرورش سوریه از زمان آغاز بحران در اسفند ماه ۱۳۸۹ ( ۲۰۱۱ میلادی) تروریست ها به دو هزار و ۹۹۴ باب مدرسه در مقاطع تحصیلی مختلف آسیب جدی وارد و آنها را تخریب کرده اند و برآوردهای اولیه نشان می دهد که بیش از ۶۷ میلیارد لیره سوریه به مراکز و مدارس این کشور زیان وارد شده است.
وزارت خارجه سوریه در ادامه بیانیه خود با اشاره به برنامه های سیستماتیک تروریست ها علیه مدارس این کشور در ده سال گذشته افزود، موضع شهروندان سوریه در مخالفت با این تجاوزات و عزم و اراده آنان برای فرستادن فرزندانشان به مدارس دولتی برای ادامه تحصیلاتشان طبق برنامه درسی وزارت آموزش شبه نظامیان قسد را وادار به استفاده از زور برای مجبور کردن اهالی، دانش آموزان، دانشجویان و کادر بخش آموزشی به پیروی از دستورات خود و اربابان آمریکایی کرده است.
در همین حال باید به این موضوع نیز اشاره کرد که علاوه بر اقدام تروریست ها علیه مراکز آموزشی برای محرومیت کودکان و نوجوانان که همچنان در برخی مناطق شمال شرقی و غربی ادامه دارد، فعالیت های نظامی آنان علیه شهروندان سوری در سال های اولیه بحران نیز موجب آوارگی میلیون ها نفر از جمعیت این کشور شده بود و دولت سوریه نیز به ناچار برای اسکان آنان از مدارس در دیگر شهرهای امن برای اسکان آوارگان استفاده می کرد که این موضوع نیز به صورت غیرمستقیم تاثیر زیادی بر تحصیل دانش آموزان سوری داشت ولی با بازگشت آرامش در تقریبا ۹۰ درصد خاک سوریه از میزان آن در سال های اخیر کاسته شده است ولی همچنان می توان آثار آن را در برخی شهرهای شمالی سوریه به خصوص مناطق نزدیک به شهرهای اشغالی مشاهده کرد.
بر اساس اعلام مسوولان آموزشی سوریه تا سال ۱۳۹۲ دولت این کشور برای اسکان حدود ۶ میلیون آواره در داخل این کشور از ۶۸۳ باب مدرسه در مناطق امن و برخی دیگر از شهرهای سوریه استفاده می کرد که به مرور با بازگشت امنیت و ثبات به شهرهای مختلف و خارج شدن برخی شهرها از اشغال تروریست ها از سال ۱۳۹۵ این آمار به مرور کاهش یافت.
وزارتخانه سوریه در بیانیه خود تصریح کرد، تداوم تجاوزات شبه نظامیان و تروریست ها علیه مدارس و مراکز آموزشی اعتبار نهادهای سازمان ملل متحد را در برابر یک آزمون واقعی برای محکوم کردن آنها و اعمال فشار بر کشورهای حامی شبه نظامیان قسد جهت نجات آینده دانشجویان و دانش آموزان منطقه از بیسوادی و عقبماندگی قرار داده است.
دولت سوریه در کنار تلاش برای بازگشت آرامش و امنیت و ثبات به مناطق آزاد شده در این کشور با رفع خرابی ها به خصوص زیرساخت شهری به منظور بازگشت آوارگان به خانه و کاشانه خود نسبت به بازسازی و مرمت مدارس نیز اقدام کرده و در این ارتباط گزارش وزارت آموزش و پرورش سوریه حاکی از بازسازی ۵۰۰ واحد آموزشی در سال های اخیر است.
در همین حال باید یادآور شد که اقدامات و فعالیت های تروریستی تقریبا همه اقشار و طیف های جامعه سوریه را شامل شده و در ارتباط با آموزشی و پرورش عناصر تروریست ضمن تخریب مدارس موجب شهادت ۲۲۰ نفر از دست اندرکاران آموزشی و دانش آموزان از سال ۲۰۱۱ شده اند که از این تعداد ۹۷ نفر دانش آموزان مقاطع مختلف سوریه بوده است.
سخن آخر این که فعالیت های تروریستی با حمایت برخی از کشورهای غربی و عربی در سوریه با صرف میلیاردها دلار درآمدهای نفتی آنان نه تنها هیچ سودی برایشان نداشت بلکه فقط در بعد آموزشی موجب تخریب شمار زیادی از مراکز و مدارس در سوریه شد و یک میلیون و ۳۰۰ هزار دانش آموز سوری را از درس و تحصیل بازداشت و می توان از این موضوع به عنوان تروریست تحصیلی نام برد.